Woensdag, mooie dag maar wel frisser . . . !


Ja, we zijn alweer halfweg in deze week, de tijd vliegt voorbij als je steeds maar met iets bezig bent !  Ook vandaag weer vroeg uit de veren, ik wou immers nog deftig douchen voordat ik ging ontbijten en dan moet een mens er al eens wat meer voor over hebben om alles tijdig te laten voort gaan zoals eerst werd ingepland.  Immers mijn afspraak was er reeds om 8u in de morgen, ik ben dan ook iemand die graag wat tijd neemt om rustig te ontbijten en proberen om alles op te ruimen voordat het moment is aangebroken dat je er moet staan om de mensen te ontvangen die eventueel bij je binnen moeten zijn.

Maar dat je er eens vroeg uit moet in de morgen om fris te voorschijn te komen, daar geef ik niet om, als de rest van de dag maar goed verloopt, als je dan eens een dipje krijgt in de loop van de namiddag bijvoorbeeld, dan hoef je niet te kijken naar wat anderen zouden doen en kan je gerust even in de zetel zitten soezen, al lukt me dat niet zo vaak, als ik moe ben en veel bezig ben geweest, iets heb gegeten in de late namiddag, dan komt dat moment meestal terwijl het nieuws op staat, raar maar waar, daar val ik bij in slaap.  

Niet dat het slaapverwekkend is maar die zucht naar even rust die gaat dan voor en daar geef ik dan ook graag voorrang aan, het kan zo'n deugd doen om even aan niks te denken en in dromenland aan te komen . . . om daarna even snel weer je ogen open te doen en te beseffen dat je weeral een stuk hebt gemist wat het dan ook was, terugspoelen kan best, dus wordt dan dan ook snel gedaan en uiteindelijk besef je dan dat je zo goed als niks had gemist, of is het een onderwerp dat je niet zo goed ligt.

Of alles vandaag goed zal verlopen, ik weet het zo niet, de dag is goed begonnen en daar ben ik al blij om, de zon scheen dan ook uitnodigend, ik had alles op mekaar open gezet om goed te verluchten, het is frisjes geworden maar we gaan dan ook naar september toe en dan kunnen de nachten al eens wat kouder worden, niet echt vrieskou en zo maar je voel wel dat het dan herfst aan het worden is, ach, daar gaan we toch allemaal naartoe, het is voor iedereen hetzelfde, je ontloopt de jaargetijden toch niet, ook al is de aarde aan het opwarmen, ook al hebben we een rotvoorjaar gehad en daarna was het niet echt beter.  Een jaar waarin er weinig zon was maar wel veel regen is gevallen, ach, we hopen op een mooie Indian Summer als dat al mogelijk is, met zon en mooie kleuren in de bomen en bladeren, met aangename temperaturen, een vestje is meestal wel nodig maar veel meer heeft een mens echt niet nodig om zich goed te voelen !!!

We hopen er op dat het weekend ook nog eens mooi wordt, de zon mag van de partij zijn want er zit weer een bbq aan te komen in onze familie.  De jaarlijkse bijeenkomst van de ganse familie, daar zorgen Bart en Kristel voor, ze doen hun best om het iedereen naar de zin te maken, het is te hopen dat we buiten kunnen eten maar daar vrees ik eigenlijk voor, ik had gedacht dat ik eerder hoorde dat we op zaterdag regen zouden krijgen, ach, het kan verkeren, je weet het nooit vooraf waar het precies zal regenen en hoeveel er zal vallen, om een druppel meer zullen we niet echt last ervan hebben maar het is wel zo dat eens je binnen moet blijven om te eten, dat alles in huis ook wordt vuil gemaakt en dat je achteraf een boel proper moet maken, ook daar waar je er niet had aan gedacht.

En daarna is het aftellen naar het huwelijk dat eraan komt, ik hoop maar dat ze gelukkig worden in het huis waarvoor ze nu druk in de weer zijn om er opnieuw een woning van te maken die van deze tijd is en modern maar ook gezellig moet over komen, een drukke tijd breekt aan voor het koppel dat eigenlijk steeds op een appartement heeft gewoond, dan hier en dan weer daar, ach, ook komt er dan een einde aan om steeds met iedereen rekening te moeten houden en het lawaai te verdragen dat die andere bewoners maakten . . . !

Ook in onze familie mag wel eens alles goed gaan verlopen, geen tegenslagen voor de ene of de andere, geen ditjes en datjes meer die steeds maar roet in het eten komen gooien, eens samen gelukkig zijn en genieten van alles wat de wereld rondom ons te bieden heeft, ik kan er steeds zo van genieten als ik zie dat mensen gelukkig zijn met wat ze hebben, ook al hebben ze niet zoveel, gelukkig zijn, daar komt het op aan en dat is iets wat een mens best kan nastreven.  Alleen heb je niet alle troeven in handen, er zijn zoveel oorzaken die het kunnen vertroebelen of neem gewoon het weer, als dat al meevalt dan valt voor de rest al weinig tegen, je kan buiten komen en genieten zonder dat je er veel moeite moet voor doen, een dag begint en eindigt en daartussen zijn er vele uren dat je er, ook voor jezelf, veel kan van maken ! Neem nu gewoon maar eten klaar maken, hoeveel moeite vraagt dat, wel ik heb een paar dagen geleden nog lekkere soep gemaakt, het valt telkens heel goed mee als je de verhoudingen maar wat respecteert, al denk ik dat er wat kruiden ook nodig zijn, ik vraag me dan telkens af of dat voldoende gaat zijn of dat de soep dan lekker gaat smaken, ik weet het zo niet maar de lekkere soep van vroeger kan ik blijkbaar niet meer maken.  Maar dan bedenk ik me ook : de groenten zijn niet meer van dat kaliber dat ze lekker ruiken of goed smaken, hoe kan je dan nog lekkere dingen klaar maken als de producten niet meer zijn wat ze vroeger ook waren ?!  En hoe komt dat allemaal ?  Naar mijn idee moet alles veel te snel gaan allemaal, we hebbe niet meer het geduld van vroeger om bepaalde gewassen te zien groeien en ontwikkelen tot smakelijke dingen, het moet veel te snel verlopen allemaal al nemen de groenten normaal we hun tijd om te volgroeien, ja, het kan ook anders natuurlijk.

En dan denk ik nu aan de lekkere kippensoep die mijn moeder vroeger maakte, ook dat is verdwenen, die lekkere smaak van de kippen op zich, neem daar maar eens een voorbeeld aan, daar zit al een groot deel van het antwoord klaar, daarbij in die soep gingen dan verse groenten uit de hof, zo rechtstreeks uit de grond getrokken, wortelen, selder, kruiden en dan het water ook nog, ja, alles geeft een smaak af en alles draagt ertoe bij dat je er iets lekkers kan van maken . . . !

Is het nu omdat ik vandaag vroeg op was en reeds heel wat werk kon verzetten in de eerste uren van mijn dag, ik weet het niet, maar ik begin honger te krijgen, wat zou je denken van een kom lekkere soep.  En niet meer doen zoals gisteren, toen kieperde ik bijna twee keren na mekaar dat kommetje om, hoe of wat, ik weet het nog altijd niet maar de vloer was nat daar waar ik stond.  Dus zat er achteraf niet veel anders op dan daar eens mijn natte doek boven te halen, eens door die emmer met sop te gaan en de vloer proper te maken.  Waar ik meestal zit in de zetel had ik ook al wat vegen op de grond gezien waar een mens steeds maar doorheen loopt, niet van dat soepkommetje maar wel van hier en daar al eens een stukje fruit te laten vallen op de vloer, met het gevolg dat het daar ook niet meer zo proper was.  Daar ben ik dan ook maar snel eens door geweest en ja, dan ziet alles er weer wat properder uit, al is niet alles gepoetst, neen, daar begin ik deze week niet meer aan, ik ga gewoon stofzuigen en een alles weer op de plaats zetten waar het hoort en daarna, genieten, of toch wat er voor moet doorgaan, als het weer meewil dan zitten we goed maar dat is steeds afwachten !

En nu maar even een kommetje soep eten, dat is voldoende, voor de rest zien we wel wanneer we gaan eten, mijn puree staat al klaar en wat vlees is zo gebakken, we zien wel.

Nog een fijne woensdag en geniet er maar van het zou vandaag moeten droog blijven en hopelijk kan ik nog even gaan winkelen want ik dacht deze morgen : wat is dit, in mijn pakje vlees zaten maar 3 stukjes vlees en ik had er tien gevraagd.  Volgende keer maar wat meer vragen zeker ?!  Iets niet goed horen komt steeds voor.

Maak er nog een mooie dag van, geniet van alles en nog wat, ik ga proberen van dat ook te doen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!