Maandag, een nieuwe dag, een nieuwe week en welk weer krijgen we ?!

 


We zijn weeral een nieuwe week begonnen, de grote vakantie loopt naar haar einde toe, alles zal zich binnenkort weer hernemen zoals het naar school gaan maar die laatste weken kan er ook nog wel volop genoten worden van alles en nog wat.

Hier in onze familie staat voorop het huwelijk van onze kleindochter met haar, tot nu toe vriend, en ik denk dan ook aan de achterkleindochters, hoe ze zich erbij zullen voelen, hoe gaan ze reageren als er die dingen gaande zijn allemaal.  Ik hoop maar dat ze allen nog mooie dagen mogen beleven zodat de voorbereidingen tot het minimum zijn herleid en iedereen kan meevieren.  Ja, hoor, ook ik zal daar bij zijn maar het zal maar in beperkte kring worden meegeleefd en gevierd.

Immers het binnenkort nieuwe koppel heeft zich een woonhuis aangeschaft, een woning die goed is opgebouwd maar waar heel wat vernieuwingen moeten bij aangebracht worden, wil het nog verder kunnen voor een tijdje en de eerder negatieve EPC kunnen opwaarderen.  Daar kruipt ook wel wat geld in en ik begrijp maar al te goed dat ze op hun centen letten maar ach, het kan gewoon ook met een etentje worden opgelost, ieder doet dat naar zijn eigen zin en daar hoeven anderen zich niet over uit te spreken.  Ik vind dan ook dat alles wel eens in een versnelling is gekomen, ze dachten eerst te trouwen, hoopten voordien ook een huis te hebben waar ze hun zinnen hadden op gezet, en ja, als alles dan klapt dan brengt dat wel wat geloop en heel wat geld met zich mee !  

Ik zou niet in hun schoenen willen staan want het is vooral op de kleintjes dat men moet letten als je zulke dingen doet, de herstellingen die moet je laten uitvoeren en zoals je weet is werkvolk niet echt goedkoop.  Dat ze niet alles gaan dadelijk laten doen is een zaak die zeker is maar bepaalde dingen kunnen best worden uitgesteld.  Ik duim ervoor dat alles goed kan geregeld worden zodat ze ook een eigen huisje hebben om in te wonen !  Ach je wenst je eigen kinderen en ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen, alle goeds toe, zeker als ze zo een stap gaan nemen, trouwen, een eigen huis, eindelijk verlost van het lawaai in de appartementen en zo van die dingen allemaal . . .  In ieder geval wens ik ze alle geluk toe en hoop dat ze nog vele jaren gelukkig in hun eigen huisje kunnen leven, al zal de aanloop er naartoe niet zo eenvoudig zijn als ze nu nog denken maar ja, dat is een andere zaak.

Ondertussen gaat ons leven ook gewoon weer verder, een nieuwe week begint ook en dat is mooi meegenomen, van al die feestdagen zou een mens al beginnen twijfelen welke dag we zijn.  Maar geen nood, het eerste wat ik doe als ik aan mijn blog wil beginnen is de datum aantikken op de onderste balk van mijn computerblad, daar krijg ik dan een overzicht te zien van de maand en weet al dadelijk welke dag het juist is, de datum weten we meestal wel maar welke dag, zeker op maandag als je wakker wordt !  Als je dan ook de nacht voordien pas laat in slaap bent gevallen dan weet je dat je moet oppassen in de morgen, vergissen is snel gebeurd en ook bij mij is het al eens geweest dat ik een afbeelding zette van een andere dag dan het was !  Missen is menselijk en iedereen lacht er dan wel eens mee maar er is niks ergs aan de hand als je al eens mist, het kan iedereen overkomen !

Nog een heel fijne nieuwe week toegewenst en geniet vooral van je maandag, eender wat die ons zal brengen, zelf wil ik wat gaan opruimen in die ene kamer want er liggen weer heel wat stukken kledij die er best worden opgehangen en in de kast gehangen.  Ook mijn droogrekje staat daar nog van tijdens die zonnige warme dagen toen er buiten niks kon gedroogd worden.  Maak van je maandag ook een fijne dag voor jezelf, geniet van het mooie weer als het er is, zorg goed voor jezelf en doe iets wat je vreugde brengt.  Groetjes.




Reacties

  1. Ik wens het paar in spé een gelukkig toekomst samen en dat in hun eigen huis dat voelt goed aan! Natuurlijk ben je daar mee bezig, zo gaat dat nu eenmaal; je kinderen en kleinkinderen blijven in je hart en je geheugen hangen elk moment! Jij mag dus weer eens de voetjes onder tafel steken en dat is ook plezant , en het moet niet zo luxueus zijn als jullie maar gezellig samen zijn!
    Voilà ik zei het ook, weeral een nieuwe week en vandaag zelfs een aangename dag niet te warm maar ook niet te fris ,zo mag het nog een tijdje blijven.
    Een hartelijke groet


    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!