Maandag, een grijze, natte en op dit moment donkere dag begint . . .


En we beginnen de nieuwe week maar weer met regen . . . zoals we de laatste tijd gewoon zijn.  De lucht is grijs , zwaar grijs, geen donkergrijs maar zwaar van de regen die er zal gaan uitvallen, geen mooi begin van de dag en geen mooi begin als je naar buiten ziet en opmerkt dat alles nog nat is van de vorige bui en dat er alweer een hoop regen op ons wacht . . . al komt er toch een beetje meer licht door die wolken, hier binnen is  het zo donker dat ik voor mijn ontbijt zelfs het licht moet aansteken !!!  En dat in de morgen, al loopt het al tegen negen uur aan, ja, ook dat moet kunnen op een maandag.  Lang slapen en dan rustig opstaan, heel rustig met alles beginnen en zo tegen negenen aan beginnen met je ontbijt, ik doe het meer dan anders eigenlijk.  Vandaag begon dus rustig maar op andere dagen begin ik soms al met iets in de wasmachine te steken en ook dat is mooi om mee te beginnen, horen dat ze ergen voor je aan het werken zijn, dat voelt meestal goed, maar hou ik voor het weekend en dat is nu reeds voorbij !

Dus ja, ik moet nog ontbijten maar dat geeft niet, ik doe het steeds maar rustiger aan en dat lukt me vrij goed, geeft me een goed gevoel dat je baas bent over je tijd, het was ooit wel eens anders.  Maar het weer wil weer niet mee, al zijn we dat ondertussen ook al gewoon geworden, het moet niet erger meer worden, het is al meer dan voldoende, dus stop eens met regenen en laat ons genieten van de zon, we snakken er allemaal naar !!!

Gisteren was wel gans anders verlopen dan in dacht, in de morgen kijk ik naar mijn gsm en wil die tot leven zien komen maar mijn batterij was plat, dat is nu wel degelijk de eerste keer in zovele jaren dat ik dit aan de hand heb, en na proberen en blijven proberen valt er weinig uit te krijgen, de batterij is deels opgeladen maar hij geeft me aan dat ik ook mijn puk-code moet ingeven wil ik nog weg geraken met die gsm, potverdorie en waar ga ik die vinden, bij de provider van de service die je gebruikt als je met een gsm op stap gaat, die moet dat kunnen leveren . . . tenminste als jij je gegevens aan hem hebt doorgegeven zoals het voorheen nodig was en ja, waar kan ik die vinden.  Ik zocht en ik vond het niet zo dadelijk en riep de hulp in van onze dochter, ik hoorde verder niets maar ik dacht, die komt straks wel . . . alleen deed mijn gsm het niet en ik kreeg dus niks binnen, of ik kon het niet weten omdat mijn geluidje niet aan stond, zo bleek later dan na nazicht.  Hoe of wat dit gekomen is, ik weet het niet maar nu blijkt alles weer te werken, ik heb het niet meer in mij om zo dadelijk alles terug op te lossen, al kon ik dat vroeger zelfs met mijn computer, die loste alles op, nu kan ik dat niet meer maar er komt dan ook zoveel bij zien dat je hoofd er snel van duizelt wanneer je iets aan de hand hebt !  Ik blijf er dan ook niet naar zoeken om alles opgelost te krijgen, zo is er nog een app op die gsm die ook niet werkt, helemaal geen resultaten geeft in het totaal, daar moet ik nu toch ook nog weer eens aan beginnen om die aan de praat te krijgen want het zou zo wel eens een hulp kunnen zijn om alles goed te controleren, al doe ik dat meestal zo ook al wel maar ja, vanop de gsm zou handig zijn.

Dan heb ik gisteren nog zo eentje van die hulpmiddelen ontdekt en ondertussen heb ik vernomen dat in de plaats van met een goedkope Samsung te werken, onze familie bijna geheel is overgeschakeld naar een betere soort, ja, ik had daar eerder ook al aan gedacht maar waarom meer geld uit geven als je dat met een gewone simpele gsm ook al kan doen, het leven is zo al moeilijk genoeg dat ik nu ook al een nieuwe telefoon heb, ik ben er tevreden mee maar waarom doen anderen nu wat ik al lang had willen doen ?!  Ja, ook ik was jaren geleden al bezig met de apparaten van Apple, een I-pod heb ik toen gekocht en dacht bij mezelf, dat lijken wel goede apparaten te zijn, bij nader inzien gaan die hier nog altijd mee, ik kocht ook nog een paar andere dingen van dat merk maar verder ben ik niet meer ermee doorgegaan, ik stond toen nog alleen met die spullen, hier toch in de familie.

Ach, mijn probleem is ook opgelost en nu lijkt die donkergrijze lucht toch ook wat meer opgelost want het is hier weer lichter geworden, niet meer zo donker in mijn woonkamer, ja dat heb je wanneer je maar langs één zijde het daglicht naar binnen krijgt en er zijn toch 4 kanten aan je living, of nog meer als je dat keukengedeelte bij telt maar daar is ook een raam in en dat maakt deel uit van dezelfde muur waar het schuifraam aan mijn terras is !  Om maar te zeggen dat in één klap al mijn problemen zijn opgelost, die van gisteren al veel eerder en die van vandaag, wel het is hier weer licht en luchtig met het zicht op een gedeeltelijk nat terras, we moeten er ons bij neerleggen, het kan niks anders meer dan regenen, hopelijk krijgen we nu geen felle droogte want die zou alles kapot maken wat we tot nu veilig hebben gehouden tegen die regenvlagen . . . en dat hoeft nu ook weeral niet !

Zoals je dan wel kan verwachten heb ik heel goed geslapen in de voorbije nacht, ik werd wakker met het gevoel dat ik de wereld aan kan maar als je dan later die grijze lucht ziet denk je eraan om weer snel in je bed te kruipen en te slapen om te vergeten dat het hier ook nog kan regenen . . . !!!

Ik wens iedereen dan ook nog een heel fijne maandag toe, geniet van alles wat er op je pad komt, maak een lekker etentje klaar voor jezelf en trek je van het weer niets meer aan, doe alsof de zon schijnt,  hou je warm en veilig binnen want buiten zal het alweer niet zoveel te genieten vallen, al hopen we wel op een beetje zon, als het even kan, laat ze toch in de namiddag dan wat schijnen zodat we ons buiten in onze luie stoel kunnen zetten en ten volle genieten, al is het maar voor even en een minuut maar het is er dan toch, iedereen hoopt erop iedereen wil genieten van lekker warm weer, waar om niet ?!  Groetjes.


 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!