Woensdag, gisteren en eergisteren al druk gehad . . . !


Over het weer gaan we zwijgen, het is toch echt niet om over naar huis te schrijven en zeker niet om erop terug te zien, regen en onweer met hagel en hevige rukwinden, dat kunnen we best missen maar toch hopen we iedere dag dat het terug een beetje beter zal worden dan het al was !

We zijn dus in het midden van de week aangekomen en dan gaat dat tweede gedeelte steeds maar sneller voorbij, hoe dat komt, geen idee maar omwille van het slechte weer mag dat dan ook weer snel gaan, alhoewel je toch ook wel eens mooie momenten hebt op zulke dagen, het hangt er alleen maar vanaf wat je gaat doen en daar ga ik voor vandaag niks over vertellen maar wel over de voorbije dagen !

Op maandag was het dus regenweer en onweer en wat dan nog allemaal, beter snel vergeten en verder gaan naar dinsdag, die dag leek me tussendoor wel even mooi, ik heb zelfs een paar keren een glimp van de zon gezien en dat is toch al een goed teken !  Ik ben die dag naar de dermatoloog geweest en in de namiddag naar de pedicure en toen ik weer terug thuis ben gekomen heb ik nog wat opgeruimd al ligt er nog wel hier en daar iets wat zou weg mogen maar ik heb gedaan wat ik moest doen en dat is ook mijn airfryer deels uitgewassen, toch het gedeelte dat ik eerder had vuil gemaakt, alhoewel vuil, zo erg was het dan ook weeral niet, er lagen wat aangekoekte kruimels in en die heb ik dus eruit gewerkt met af te wassen, wel met de hand want het gedeelte dat in de vaatwasser kon dat heb ik ook zo zuiver gemaakt, mijn vaatwasser stond toen reeds op en zat dus vol. 

Ik had immers op de middag steak gegeten met frietjes en ik had die airfryer voordien nog een paar keren gebruikt om kroketten te bakken dus mocht die wel eens proper gemaakt worden.  Ik zat weeral te sukkelen met die twee delen van de kom uit mekaar te halen en uiteindelijk is het poepsimpel om dat te doen maar als je verstand niet wil meewerken dan ben je op de sukkel, zo'n dagje was het dus op dinsdag.  Eigenlijk had ik die nog voor niks anders gebruikt dan voor eetwaar die je vooraf kan kopen en die je erin kan klaar maken, je moet wel zorgen dat je de juiste soorten ervoor koopt, zowel van frieten als van andere dingen maar het is in ieder geval niet zo vettig als wanneer je ze in frietvet klaar maakt, maar dat even terzijde.

Deze week is echt een ramp om iets gedaan te krijgen, ik zie net dat er heel wat boompjes uitschieten op de rand van mijn grondstukje hier, mijn tuintje zeg maar.  De wind heeft de laatste tijd heel wat bladeren en zaadjes met zich meegebracht en ook aan de kant van de slaapkamers zag ik dat er heel wat boompjes waren uitgeschoten, ja, het was "gewassig" weer en ook die zaadjes weten dat natuurlijk, neem daarbij de paar dagen in het weekend dat het mooi was erbij en je weet waardoor alles nu lijkt op te schieten of gewoon te schieten, net zoals die kleine lindes die overal opduiken, ik had ze eerder niet gezien omdat ik niet thuis was of gewoon geen tijd had, nu zie ik alles beter . . . maar het is dinsdagavond wanneer ik dit hier neerzet en net nu lijkt het donker te worden buiten, gaan we weer maar wat onweer of hagel en wind krijgen, of alles weer te samen, geen idee, het kan maar voor mij hoeft het echt niet meer, de kruik staat op overlopen, laat dus maar alles zoals het is . . . !

In de volgende dagen zal ik dan wel weer weten wat te doen : plantjes uittrekken en als ik dit moe ben dan kan ik nog altijd mijn zonnebril gaan ophalen in Aarschot, ja, daar was weeral iets verkeerd aan blijkbaar maar ik heb klaar en duidelijk uitgelegd wat ik wou : een zonnebril met daar een gedeelte in om te kunnen lezen.  Weet ge dat dit de derde glazen reeds zijn die er nu werden in gezet en ik hoop maar dat ze het dit keer goed hebben gedaan want iedere keer zeg ik hoe het moet zijn maar ze komen telkens met iets anders af.  De eerste keer kreeg ik een bril met gewoon wit glas, wel op sterkte maar wat ben ik met een zonnebril waar wit glas in staat ?!  Denken die nu niet na vraag ik me dan soms af of scheelde er wat anders met die dame die ik toen kreeg om voor mij te zorgen, ik zag er iets mis aan maar wist niet goed wat maar ik vrees dat ze echt haar zinnen niet heeft gebruikt om mij verder te helpen.

Weet ge wel wat moeite mij dat vraagt, ik moet met de bus naar Aarschot, het is gelukkig niet ver maar ik moet toch ook telkens een stukje te voet gaan, zowel naar de bus toe als naar de zaak waar ik ze bestelde en uiteindelijk ook zou kopen, als alles juist zit, anders trekken ze er maar hun plan mee maar ik ben niet meer zinnens om telkens die glazen te betalen, het is geen hoge prijs dat ik daarvoor moet geven maar telkens weer betalen voor iets waar ik niks kan aan verhelpen, je zou voor minder neen zeggen !  Nu ben ik deze keer eens benieuwd wat ze er nu weer gaan van maken maar ik hoop dat het met al dat gedoe echt wel goed is afgewerkt want anders zou ik wel eens uit mijn krammen kunnen schieten !  Ik kan veel geduld opbrengen als er iets mis gaat en hoop dat het daarna hersteld is, maar dat is de derde keer dat ik die moeite moet doen om weer eens naar Aarschot te gaan, al wou ik daar wel naartoe gaan ook voor andere dingen, die zal ik eerst de voorkeur geven en voordat ik naar huis terug ga, ga ik die bril halen, zo kan ik daarna uitblazen van de doorstane emotie mocht het toch weer mis zijn gegaan !  Afwachten dus . . .

Nog een heel fijne dag, al zal het overal wel zo veel als mogelijk binnen te doen zijn maar we doen dat we dat lelijke hondenweer niet zien en leven verder zoals we bezig zijn.  Ik hoop dat je er ook een mooie dag van maakt en geniet van ieder moment, laat alles gewoon aan je voorbij gaan wat het weer betreft en ooit zal dit ook wel eens beteren zeker ?!  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!