Dinsdag, winderige dag . . .


Ja, gisteren was ik niet present om hier wat te zetten, ik was wel thuis, begrijp me niet verkeerd maar ook dat is niet altijd evident om dat aan de computer te zitten, ik had andere dingen te doen, wat opruimen hier en daar en ja, daar kruipt soms wel meer tijd in dan je zelf denkt.  Komt er nog bij dat ik in de voormiddag bezoek kreeg van mijn jongste dochter, wat weer eens een welgekomen afwisseling was . . . maar toen was reeds alles opgeruimd wat ik opgeruimd wou hebben, al was het laatste nog niet gedaan, dat had ik voordien al wijselijk in de berging gezet om uit het zicht te staan ! 

Vandaag zit ik hier niet ver van het raam af en daar voel je steeds die koude wind, want dat er wind staat dat voel je aan alles, het is net of die waait hier van de living tot in de slaapkamers en alles lijkt vandaag veel kouder dan het eigenlijk is, de wind maakt het gewoon koud.  Ik zag dan ook een buurmeisje met de hond rondjes lopen om de gebouwen maar ze was echt wel goed ingeduffeld wat misschien wel nodig was ook, de hond die maalde er niet om en zette er een flinke pas in, goed zo, wat beweging is voor iedereen goed !  

Heb vandaag al naar de huisarts gebeld en ze zal komen, ik zit al een hele tijd met een hoest die met momenten soms zo erg is dat ik er bang van ben, dat is iets wat ik nooit aan de hand heb gehad maar sinds dat virus van vorig jaar is die hoest steeds bij gebleven.  Tussendoor had ik dat ook wel eens maar nooit zo dikwijls, nu is er bij iedere verkoudheid die ik krijg steeds een hoest bij die maar niet wil wijken !  In de loop van de dag valt dat nog mee maar wanneer je dat ook tijdens de nacht aan de hand hebt dan weet je even niet waar kruipen om er maar vanaf te geraken !  Deze nacht heb ik ook mijn bed wat bijgeregeld, de bovenkant, wat meer dan de hoofdsteun is, en bijna voor de helft mijn matras wat hoger zet, dus dat heb ik gedaan omdat ik toch wel van ietwat nachtrust wil genieten, wat me ook gelukt is en daar ben ik blij voor. Ik heb dan wel het geluk eens ik in slaap lig, dat ik meestal wel echt vast in slaap ben en dus in de morgen wel uitgerust . . . maar het zou ook wel anders kunnen verlopen !

En ik die mijn week zo ingedeeld had dat ik ook nog eens naar de stad kon trekken hier of daar, maar ja, daar moet ik me bij neerleggen dat dit niet zo zal verlopen als ik eerst had gedacht, dan moet ik maar alles weer eens wat bijstellen, ach, het zal weeral wat langer duren eer alles terug is zoals het zou moeten zijn, in ieder geval heb ik voor andere uitstapjes toch al gezorgd voor een chauffeur en voor de andere heb ik ook al wel iemand die me met de wagen kan komen oppikken, zo doen we dat tegenwoordig voor mensen die zoals ik, niet over een wagen beschikken maar ook geen rijbewijs hebben !  Gemakkelijk is anders maar ik trek wel steeds mijn plan, of toch voor de meeste dingen die moeten gebeuren.

Vandaag wil ik eens wat bijlezen, heb gisteren daar al even mee bezig geweest ook maar nog niet alles is bekeken, dus daar ga ik vandaag werk van maken, tenminste als ik niet weer met hoofdpijn zit geplaagd want dat is ook niet zo fijn en je kan dan bijna niks doen, zelfs niet naar tv kijken want dan maak je dat alleen wat erger.  En wandelen gaan, ik weet het zo nog niet maar misschien is dat nog altijd het beste, tenminste als het weer niet gaat regenen, want met die buien zo tussendoor is er ook vaak niet veel pret aan te beleven !

Maar we zien wel, we trekken zoals altijd ons plan, het kan gewoon niet anders, al zou ik het liever anders zien maar ook ik word met de dag ouder, de tijd staat niet stil, en ieder moment dat je laat voorbij gaan zonder dat je er wat mee doet is verloren tijd, dus geniet van ieder moment dat er is en probeer de rest van de dag zo vruchtbaar mogelijk door te brengen.

Nog een heel fijne dinsdag verder en geniet nog van de rest van die nog bijna nieuwe week.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!