Dinsdag, een beetje ander weer . . . of toch weer niet ?!


Eindelijk toch wat regen, gisteren niks gezien, alhoewel ik hoorde op de radio dat er hier en daar toch wat regen was gevallen.  Ik vond het jammer omdat ook alles hier smeekte om regen, mijn haagje en het gras, het is alles zo droog als wat.  En ja, ik weet dat je zelf ook wel kan gieten hier en daar maar daar verspil ik geen drinkbaar water aan, er zijn mensen die zelfs dat niet hebben denk ik dan steeds.  Maar ik kijk er naar uit om weer wat bloemen aan te kopen, niet veel, niet te veel zoals ik vaak wel deed, ook omdat ik zo graag bloemen zie en dat ik wil dat ze snel mooi staan in bakken en potten !

Zo heb ik gisteren wat opgeschreven en ik meen dat ik zo wel genoeg heb van alles, ik heb nog wel lege potten en bakken staan in de kelderberging maar als ze niet nodig zijn dan gebruik ik ze ook niet, er kan nog altijd wat anders aangewaaid komen in de komende maand.  Want dan is het ook nog Moederdag en meestal komen de kinderen dan wel met een bloempje af, gewoon omdat ik die zo graag zie . . . !  Wie kan nu weerstaan aan al dat moois van de natuur ?!  Ik in geen geval en ik zou van alles en nog wat mee naar huis willen nemen, een mooie plant is nooit weg, ik ga eens wat uitzoeken om op tafel te zetten, buiten dan wel te verstaan.  Nu heb ik daar nog een mooie paasbloem staan, er zijn vier grote bloemen uit gekomen en ze zijn gewoon prachtig, alleen spijtig dat ze niet eerder in bloei zijn gekomen maar dat geeft nu eigenlijk niet, ik heb bloemen staan en dat is wat telt !

Ik kijk er echt naar uit om weer bloeiende planten en bloemen hier staan te hebben, de winter was hard genoeg voor mij, ik ben mijn liefste verloren aan een ziekte waar geen genezing voor is.  Voor hem en ook voor mezelf wil ik het hier weer mooi maken, net zoals het steeds was in onze vorige woning, een balkon of terras zonder die bloemen kan ik me echt niet voorstellen, en wanneer in de zomer alles zo mooi in bloei staat, dan geniet iedereen er mee van !

Ach, ik haal me daardoor weer wat werk op de hals maar dat is net iets wat ik graag doe.  En pas op, ik ben ook nog zinnens om een aantal andere kruiden mee te brengen, zijn ze er niet dan ga ik in de buurt hier nog wel wat vinden ook !  Kruiden kan je ook bijna overal vinden en dat is wat ik nodig heb, ik gebruik ze dan ook nogal vaak om soepen en sausen wat extra bij te geven . . . en dan kan alles zo heerlijk geuren in huis wanneer je daarmee bezig bent !

Nog een heel fijne dag voor iedereen en denk eraan : onze planten en de natuur in het algemeen hebben water nodig, laat dan ook maar wat regen naar beneden komen om onze voorraad terug aan te vullen die in de ondergrond zit !



Toch even een beeld van mezelf en mijn broer, aan de feesttafel, het is een mooi beeld en ik wou dit jullie echt niet onthouden !!!




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!