Donderdag . . . en weer iets nieuw . . . !!!


Een heel fijne dag wens ik iedereen toe, als we wat geluk hebben krijgen we de zon ook nog even te zien en is het niet zo dan maken we er zelf een mooie dag van, al zal het dan eerder binnen te doen zijn.  Ik ben immers zinnens om alles hier gepoetst te krijgen voordat het Pasen is en als het er in zit dan doe ik het ook, niemand zal me tegen houden !

Maar eerst toch belangrijk nieuws ook : mijn tweede achterkleindochter is geboren gisteren.  Ik schrok toen ik plots in de familiegroep een bericht zag dat begon met de aankondiging dat er een zusje bij was voor Floor, onze eerste achterkleindochter !  Ik wist wel wanneer Maaike, de moeder dus, uitgerekend was en zat met hen in mijn gedachten, hoe mooi toch dat ze gedachten kunnen lezen van op afstand !  Ach dat is niet zo natuurlijk maar het is een gelukkig samen vallen van emoties die we allemaal wel voelen bij zowel een overlijden als bij een geboorte van nieuw leven !  Jammer dat mijn man zaliger het niet meer heeft kunnen meemaken, hij zag er echt wel naar uit en vroeg telkens ik over Maaike vertelde, wanneer haar kindje zou geboren worden.  Met emoties kan je nog met iemand contact maken wanneer het op andere momenten niet meer lukt, ook aanrakingen zoals hun hand vast nemen, eens over de wang strelen, dingen die ik ook vaak deed en dan lachte hij meestal ook wel.

Een hoop aan emoties die dan door je heen gaan, van de ene kant het verlies van je echtgenoot, dat nog steeds niet is verwerkt, van de andere kant het nieuwe leven in de familie dat iedereen welkom wil heten, het jaagt door je heen, je zit op dat moment in een rollercoaster waaraan wel geen einde lijkt aan te komen, ik voel het nog iedere keer weer en dan komen ook de waterlanders op de proppen . . . geen tijd om op de huisarts te antwoorden, ze trof me net op zulk moment en ik kreeg niet gezegd wat ik zou willen zeggen.  Maar ze liet me weer even tot rust komen en dan ging het weer wel goed, toch voor even !

Mijn achterkleindochter heeft de naam gekregen van Loua, ze meet 51 cm en weegt maar liefst 3,730 kg, geen lichtgewicht dus maar wel een stevig kind.  Maaike moest ook zelf nog wel even op haar effen komen en uitrusten, al zit dat echte rusten er echt niet in wanneer je familie toch ook graag eens op bezoek komt.  En Floor zal zeker haar nieuwe zus willen zien en rustig blijven zit er dan al niet meer in met zo een woelwater om je heen, al is het een vrij rustig kind.

En ja, ik hoop ook dat alles goed gaat met de ganse familie, ze zullen nu hun handen wel vol hebben aan allerlei dingen die een geboorte met zich mee brengt.  We zullen vandaag nog wel rustig door brengen en zorgen dat de kuis in huis is gedaan, meer zit er voor mij niet in, als dit gedaan geraakt dan ben ik dik tevreden.  In de voorbije dagen heb ik ook daaraan reeds gewerkt, de was weg gelegd, opgevouwen en in de kasten gehangen of gelegd en we zijn weeral rond voor enkele dagen.

Nog een fijne dag verder en vergeet vooral niet te genieten !  Ook al is het soms maar een glaasje wijn drinken als een mens daar zin in heeft !!!



Reacties

  1. Van Harte Proficiat !!! he Chrisje, met je tweede achterkleindochter Loua. En dat dit emotioneel zwaar is, is normaal. Het is allemaal nog te kort geleden. Geniet maar van het nieuwe leven. Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k Heb ons meisje nog niet in levende lijve gezien maar ik ben echt wel aan wat rust toe. Gisteren was ik de hele dag zo emotioneel dat ik zelfs tegen de huisarts niet kon gezegd krijgen wat ik aan de hand had. Wenen van geluk maar ook wenen om het verlies van een aantal maanden geleden, soms is het echt wel wat veel te samen en dan ben ik een emotioneel wrak ! Heb nog wat pilletjes bij gekregen van de huisarts in de hoop dat die slijmen veel sneller weer weg gaan en ik niet meer loop te hoesten zoals ik nog steeds doe ! Na het poetsen heb ik nu wat rust genomen en als het buiten goed is om wat te zitten dan ga ik dat doen ook, zag dat de thermometer op 20° staat, moet toch te doen zijn hé ! Groetjes en bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!