Dinsdag, vandaag naar de kapper !


 Dinsdag en even rust nemen tussen de bedrijven door, gisteren was al druk genoeg en ik was in de late namiddag al moe genoeg om naar binnen te trekken, ik had heel wat werk verzet en ook veel opgeruimd, drie potten staan er te blinken op mijn terras dat nog niet gepoetst is maar dat kan snel veranderen  !

Ik ben er dus in de voormiddag ingevlogen maar ik geraakte niet verder, ik kon mijn wieltjes niet in die openingen vast zetten zodat ik de pot kon vullen, dus dat had ik al opzij gezet en ook was er nog een andere pot waarin gaatjes moesten worden geboord om het water dat er onderin blijft staan, op te vangen en door te laten als het onderste gedeelte vol water zit, een soort van afloop maken om het weg te krijgen, moest dus nog gedaan worden.  Omdat onze dochter thuis zit met een letsel waarbij ze buiten mag omdat ze meerdere keren om een behandeling moet gaan, dus ik besloot een bericht te sturen en te vragen of haar man dat 's avonds na zijn werk kon komen uitvoeren.  Wat later liet ze me weten dat ze zelf ging komen om dat op te lossen, ik wist wel dat er hier ook een boor in de kelder was in een koffertje met batterijen erbij maar ik heb daar nog nooit mee gewerkt en toen ik dat vroeger wou doen om eens wat uit te kunnen voeren zonder dat de echtgenoot erbij was, dan liet die me steeds weten van te wachten tot hij thuis was, ik wist dat ik niet genoeg kracht had in mijn handen om die boren er juist in te zetten en alles vast te zetten met je hand zodat het vlot zou verlopen.  Dus heb ik daar altijd maar braafjes mijn handen af gehouden en steeds gewacht tot hij thuis was of tijd had om dat te doen, met het gevolg dat ik nu ook van anderen afhankelijk ben geworden op die manier.  

Maar ook als ik het zou weten hoe alles werkt dan nog zou ik met mijn 'kattenfors' in mijn handen er niet in slagen, ik weet het goed genoeg, zelfs een fles ontstoppen lukt me soms niet, dus ja, wat wil je dan, ik trek mijn plan en heb hier bepaalde 'sleutels' liggen die op flesdoppen passen en daarmee doe ik het, het is dit of niks drinken anders !

En de dochter heeft me verder geholpen met alles, zowel met de wieltjes als met de gaatjes boren, het ging vrij vlot eigenlijk en uiteindelijk heb ik mijn boormachine nu ook eens leren opladen, al ging dat wel vlotjes, daar moet je niet veel voor kennen, maar daarin een boortje zetten op de juiste manier, dat heb ik nog niet gedaan, nu moet ik dat tussendoor toch ook eens proberen, het kan toch niet zo moeilijk zijn, de eerste boor die we hadden was een moeilijk geval en daarom heeft de echtgenoot een kleinere gekocht voor zulke werkjes die niet veel tijd vergen, alleen moet je ze natuurlijk op tijd en stond eens opladen, of toch één van de twee batterijen die erbij zijn en laten werken ook, en net dat werd in de laatste jaren niet meer gedaan, dat weet ik nu ook weer.  

Al heb ik ook met ons pillamp met oplaadbare batterij moeten leren werken en ook opladen, en daar heb ik toch wel even wat meer tijd moeten insteken want ik vond niet hoe ik die kon opladen, ja, dat oplaatpunt zit verborgen in de pillamp zelf, je moet een klepje omhoog doen en pas daarna kan je die fiche daarin steken zodat het geheel stroom krijgt en de batterij wordt opgeladen, een handig ding en eentje dat een goed sterk licht produceert . . . en dat ook al een hele tijd mee gaat.  Ik zag de echtgenoot steeds als er sprake was van wind en onweer en ook met stormweer, steeds die lamp boven halen uit het koffertje en alles opladen . . . dat gaat nog altijd mee en levert steeds goede diensten, zelfs als je iets ziet liggen achter een kast en je niet weet wat het zou kunnen zijn . . . en dan blijkt het een 'kindje' uit de Lego-serie te zijn wat mijn achterkleinkinderen hier hebben achter gelaten !

Dat waren zo van die dingen die bij ons in de garage steeds lagen en die niet altijd in mijn handen kwamen, dat nam de echtgenoot steeds uit mijn handen omdat hij wist dat ik daar niet genoeg kracht voor had voor de meeste van die dingen tot een goed einde te brengen, daarvoor waren we dan ook samen om samen door het leven te gaan . . . tot ook daaraan een einde kwam en ik alleen verder moest.  Nu vertrouw ik daarvoor op de kinderen en schoonkinderen, alleen kan ik dan meestal niet dadelijk worden verder geholpen en moet ik afwachten tot ze zelf tijd ervoor maken of hebben.

Nu echter kon ik verder doen met werken op mijn terras en die bloembakken, waar nog oude potaarde zat, leeg te maken en te zorgen dat alles terug klaar stond om te worden gevuld als ik bloemen had aangekocht, de drie grote potten zijn nu gevuld en die kunnen verder groeien, ik zie toch overal nieuwe knoppen verschijnen en hopelijk geraken ze zo weer beter de zomer door ?!  Het is steeds afwachten, nu nog voor bloemen gaan zien en kopen en hopen dat ik genoeg potaarde heb om die potten en bakken te vullen, we moeten afwachten, anders moet er maar ergens nog wat potaarde mee worden gebracht waar we de bloemen kopen.

Vandaag voelde ik spieren die een hele tijd niet meer bewogen hebben, ik voel het overal in mijn rug en wie weet wat voel ik morgen nog wat meer.  Maar daar gaan we nu niet aan denken, ik wil morgen nog wat gewassen hebben want daar was vandaag niet meer de tijd voor, ik heb immers nog alles terug wat zuiver van potgrond gemaakt, al zal er nog wel ergens wat liggen maar dat is geen erg, ik heb alles klaar staan om met het gft mee te geven en de rest is in zakken om uitgestrooid te worden aan de rand van het bos, het is teelaarde en die geeft daar ook nog wel wat voedsel af voor de wilde planten en boompjes, ze kunnen er maar goed meer zijn !

Het was een zonnige dag en ik heb ervan genoten op mijn terras maar ik voel maar al te goed wat ik gedaan heb . . . en nu voel ik dat nog meer maar geen nood, als ik bij de kapper zit dan wordt er toch voor mij gewerkt en die wandeling er naartoe en weer naar huis terug, wel die zal ook wel deugd doen, als het maar niet regent als ik terug naar huis kom, dat is al wat ik wil zodat ik gewoon terug kan wandelen en genieten van wat frisse lucht.  Nog een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe en geniet van alles wat de zon ons kan meebrengt . . . als ze al wil schijnen !  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!