Fijn weekend !



We zijn vrijdag vandaag en gisteren was een mooie zonnige dag, we zijn toen ook gaan wandelen en vandaag, wel vandaag zit het er misschien niet meer in.  Zo moet mijn wederhelft onze kleinzoon weg doen naar de muziekschool, hij leert daar gitaar spelen en doet het blijkbaar goed.  En echt laat is dat dus niet zodoende zitten we daaraan vast natuurlijk.  Maar voordien is er misschien nog wel tijd om een stapje naar buiten te doen en een wandeling, ook naar de plaats waar we gisteren waren.  Alleen lijkt de zon zich weg te steken achter de wolken, in de voormiddag was dat nog gans anders maar nu lijkt het me eerder grijs te zijn.
We hebben de besprekingen over ons nieuw aan te schaffen bed dan ook weer even opzij geschoven om even alles hier terug netjes te krijgen, ook dat moet een mens al eens doen en daar was het vandaag echt wel de dag voor.  Gisteren immers naar de kinesist geweest en op bepaalde plaatsen voelen die spieren nu toch wat beurs aan, net of je hebt er een "blauwe plek" opgelopen.  De nacht is redelijk goed verlopen eigenlijk, 'k heb goed geslapen en had ook geen last van piekeren, 'k was dan zo moe dat ik ietwat vroeger naar bed ben vertrokken, en het heeft me duidelijk goed gedaan.
Gisteren had ik een aantal kleinere wasjes gedaan, spullen die je alleen in de zomer nodig hebt, die mogen nu rustig aan worden opgeborgen, daar waren we dus ook mee bezig, hier wat wegsteken, daar wat proper maken en zorgen dat alles mooi binnen staat zodat het op het balkon geen stof meer staat te vreten.  Zelfs de gele blaadjes van de hibiscus werden opgeraapt op ons balkon, mijn ventje was druk in de weer met dit alles en daar ben ik blij om.  Gewoon omdat ikzelf aan het strijken was en dat 'k alles nog snel weg wou voordat het middag was en we gingen eten.
Ook zullen we vandaag een eerder rustige dag hebben vermoed ik dan, hopelijk krijgen we geen brandalarm meer want de vorige vrijdag was het wel anders.
Nu is er een overlijdensbericht van ons vriend Henri binnen gekomen maar er staat geen moment op wanneer je kan groeten, ook geen uitnodiging voor het afscheid, niets dus waar je iets aan hebt.  Datzelfde bericht konden we ook vinden bij de begrafenisondernemer dus voor ons geen afscheid van Henri, jammer maar helaas.  We worden er wel van verwittigd dat hij er niet meer is maar echt afscheid nemen gaat niet meer, een rare regeling waar een mens dan respect moet voor opbrengen, ons hart bloedt . . . deels begrijp ik het wel eigenlijk . . . 
En dan is het weekend en nemen we alles wat lichter op, tenminste dat proberen we toch. Op zondag eens uit eten, een verjaardag van het restaurant waar we normaal naartoe gaan maar nu wel met een speciale verjaardagsmenu . . . voordat ze met vakantie gaan.  Hopelijk valt dat goed mee maar zoals meestal is dat wel lekker.  
Nog een fijn weekend voor iedereen !

Reacties

  1. wat heb jij toch een vlotte pen , Chrisje , je vertelt alsof het niets is !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn gedachten zeggen mij wat ik moet zeggen en dat zet ik hier dan neer, meer is het niet eigenlijk, ik leef als ik kan schrijven en doe het dan ook graag, altijd graag gedaan eigenlijk. Ook vroeger met opstellen schrijven, ze namen mij meestal als voorbeeld maar voor andere zaken was ik niet zo goed, je kan ook niet alles goed doen want dan zou ik een superwoman zijn en dat ben ik helemaal niet, alleen met woorden kan ik heel goed overweg. Heb dan ook een vrij grote woordenschat maar ook die puzzels en woordspelletjes helpen hierbij, mijn voordeel is dan ook als ik aan een klavier zit dat ik heel snel alles kan intikken en vlot alsof ik het uitspreek . . . en dat laat zich voelen aan iedereen die het leest ! Nog een fijne dag !

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

weekend !!!