Paaszaterdag, een regendagje ?


Als de regen zo blijft vallen en ook morgen nog, dan zullen zowel kinderen als paaseitjes nat worden en dat is niet zo fijn om die dan te gaan rapen, al heb ik dat heel waarschijnlijk in mijn jeugd ook al eens meegemaakt, ook al herinner ik me daar niet zoveel van maar het kan ook zijn dat de paaseieren toen ergens eerder binnen werden gelegd.  En uiteindelijk is het zo dat we bij mijn ouders thuis een grote serre hadden staan waarin het binnen ook droog bleef wanneer de planten niet moesten gegoten worden.  De dagen dat ze werden begoten met regenwater, dan was het er natuurlijk ook wel nat maar op andere dagen was die grond er heel droog, zelfs te droog zodat we meestal wel eens met een gieter rond gingen om alles nat te sprenkelen om de stoffige lucht tegen te gaan !

Voor de kinderen zullen het wel mooie dagen zijn als ze mogen paaseieren rapen en er ook nog van eten, te veel zoetigheid is ook niet goed maar iets mag wel, niet veel want daar zit suiker in en dat zou ze te wild en te veel drukte om je heen geven en dat is ook niet zo goed te verdragen.  Maar kinderen zijn en blijven kinderen, gelukkig maar, ik hoop dat ze nog lang zo onschuldig en blij mogen zijn dan ze zijn op deze dagen, het is ze ten volle gegund.  Die blije kindergezichtjes zijn geld waard, een fotograaf kan daar mooie beelden van schieten !

Deze dagen zal mijn leven wat rustiger worden, de voorbije dagen waren zonniger en warmer ook, voor deze dagen geven ze niet echt heel veel mooi weer maar we doen het ermee, ik maak er het beste van en daarom heb ik in de voorbije dagen ook al wat andere dingen dan normaal ingeslagen, al is daar niet zoveel van vlees of dergelijke bij te vinden, ik doe het met wat ik nog in voorraad heb liggen ; mijn aardbeien die ik meebracht en waar ik er deze morgen ook al wel heb van gegeten bij mijn ontbijt, een mens alleen mag ook wel eens iets hebben hé !

In de voorbije dagen heb ik voldoende gezweet en ook daarom heb ik deze morgen eerst een douche genomen om me op te frissen, een andere bloes aangetrokken en ook de rest van mijn kledij en ik kon er weeral wat tegen en voelde me weer fris en vrolijk in de morgen . . . en dan zeker toen ik die aardbeien zag staan om mee te ontbijten.  Maar de dagen zijn toch zo donker allemaal, ik hou niet van dit weertje met zijn regen, als de zon dan tussendoor eens zou schijnen lijkt die dag weer heel wat beter eruit te zien maar nu en dat voor een dag voor Pasen !

Met Pasen herleeft alles zegt men maar voordat het Pasen is kan er weeral veel gebeurd zijn, kijk maar eens naar welk weer we voor een groot gedeelte hebben gehad in de voorbije weken, het was niet echt fraai te noemen maar ja, we doen maar verder en als het dan eens een mooie dag is dan willen we weer overdrijven zoals altijd maar dat is omdat we hier moeten profiteren van het mooie weer wanneer het er is en dat doe ik tegenwoordig ook wel als ik dat kan, alleen als je zoals ik een tijdje geleden met hoofdpijn hebt gezeten dan is het niet zo gemakkelijk om vrolijk naar buiten te trekken, dan hou ik me meestal ook binnen op omdat ik dan geen zon kan verdragen, ook al schijnt ze zo mooi.

En dit weekend schakelen we weeral om naar het zomeruur, weeral een periode dat onze lichamen wat uit hun gewone doen kunnen zijn omdat niet alles reeds is overgeschakeld op dat zomeruur en we dat beter heel geleidelijk aan doen dan zo van de ene dag op de andere.  Ik herinner me niet meer hoe dat vroeger ging eigenlijk, had ik er toen geen last van of wat was het, ik weet het niet, maar je lichaam kan je niet zo maar commanderen om zich aan te passen, het past zichzelf aan op zijn of haar eigen ritme en daar komen geen wekkers of andere dingen aan te pas, je laat beter de natuur zijn gang gaan ermee.

Maar ook dit is dus weer in dit weekend het geval en je moet mee, willen of niet natuurlijk, ik heb hier al een horloge klaar liggen om straks wanneer het zover is, ook aan te passen, de horloge die ik draag die zal ik wel gelijk zetten en daarna de rest aanpassen, zo weet je steeds wat de juiste tijd is.  Is het niet zo dat de tijd gemaakt is voor de gekken en dat de wijzen hun tijd wel kennen . . . of hoe gaat dat spreekwoord weer  ?!

Nog heel fijne paasdagen wens ik iedereen toe,  niet te veel paaseitjes eten en geniet van alles wat er op je pad komt.  Laat ook geen tijd verloren gaan want die tijd komt nooit meer terug en ja, probeer ook van uit alles het beste te halen, het leven is al triestig genoeg als je naar het nieuws kijkt en hoort wat er gaande is in de wereld.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!