Vrijdag, Lichtmis en pannenkoeken . . . en weekend !!!

 



Een fijne vrijdag wens ik iedereen toe en als die vandaag dan nog eindigt met pannenkoeken bakken en eten, dan zijn we allemaal tevreden.  Ook al was het bij mij bijna zo dat ik er geen kon maken.  Gisteren was ik reeds naar het warenhuis geweest met onze oudste dochter en had al een bak met voedingswaren en dergelijke mee naar huis toe gebracht, ik had een lijstje gemaakt . . . maar toen ik thuis kwam zag ik dat ik melk was vergeten mee te brengen, jammer maar helaas, dan moet je maar terug naar het warenhuis toe en dat is dus vandaag net voordat ik dit hier neerzet, ook al gedaan, mijn dagje zit er dus al op en nu kan ik thuis beginnen, al hoef ik niet veel meer te doen.

Ik zeg dat zo overduidelijk dat er niet veel meer te doen valt maar wel als ik wil gedaan krijgen wat ik zinnens was om te doen maar het is nog net geen middag en de namiddag is nog lang !

Zo wil ik hier eens deftig stofzuigen en dat kan straks ook nog nadat ik naar het nieuws om 13u heb gekeken, of ik dan dadelijk zoveel zin in heb om erin te vliegen, dat is wat anders maar wil ik een rustige avond doormaken dan mag dat wel niet meer uitgesteld worden.

De was is ook al aan het draaien en dat zal straks na de middag wel allemaal gedaan zijn, ik heb seffens ook al wat dat uit de droogkast kan gehaald worden en daarna zal het voor het middagmaal zorgen worden, al staat daar al veel van klaar om gebruikt te worden.  Ik wil eens wortelpuree maken, ik mag geen hard voedsel tot mij nemen omdat er gisteren weer eens werd gewerkt aan mijn nieuw gebit dat er nog moet komen en dat deed me weer zo'n pijn langs die ene kant.  Blijkbaar is dit een heel gevoelige plek die vlak tot aan de sinussen komt en daar kan het wat meer pijn doen dan op andere plekken, daar voelde ik dat ook wel dat er gewerkt werd hier en daar maar niet zo dat ik weer een spuit of twee drie moest hebben om die plek te verdoven, zonder dat zou het echt niet gelukt zijn.  Vergeet niet dat ze in je schedel aan het werken zijn en dat laat zich op sommige plekken wat meer voelen dan op andere blijkbaar.  Ik luister maar wat anderen die ook een implantaat hebben, erover zeggen en ik denk dat ze wel eens gelijk kunnen hebben.

Ergens in maart zou het dan zover zijn om de definitieve prothese te passen en te zien of ze goed kan ingepast worden op die implantaten, wat dus gisteren werd uitgeprobeerd.  Ik hoop maar dat alles heel goed geregeld is want van die dingen hou ik niet echt, dat passen en meten, het moet gebeuren maar om daarna nu te zeggen dat alles juist zit naar mijn gevoel, neen, ik ben er de vrouw niet naar om zoveel geduld te hebben om alles te passen, wel als het pijnloos zou kunnen maar ja, dat is dus blijkbaar niet, zij voelen niet wat ik voel, ik kan het allee maar zeggen met gebaren op datzelfde moment en zo had ik dus gisteren een paar keren iets ingenomen tegen de pijn.  Vlak na de middag was dat dan en dan keerde de rust in mijn hoofd terug maar nadien toen ik in de late namiddag wat lasagne had gegeten, toen kwam het terug en ik besloot toch nog een pijnstiller te nemen maar nu van een andere soort en die hield de pijn dan ook heel de nacht weg, waar ik blij om was en in de morgen leek het alsof er niks was gebeurd de dag ervoor en voelde dus geen pijn, gelukkig maar !

Voordat ik terug ging winkelen had ik al mijn wortelen geschild en in kleine stukjes gesneden om te kunnen stoven voor bij de aardappelen om op de middag op te eten.  Ik weet dat ik dit wat beter zal moeten kruiden wil dit een smakelijke puree worden want wortelen vallen nogal zoetjes uit en het waren nog vrij frisse wortelen met veel sap erin !   Dat ook al de aardappelen geschild staan hoef ik niet te vertellen zeker, dus eerst kan ik dan nog wat soep eten ook en daarna aan de rest beginnen.  Ik ga daarbij nog een stukje zalmforel bakken en dat fijn opeten zonder al te veel te morren en hopelijk zonder pijn, in ieder geval is dit iets wat ik zonder al te veel moeite naar binnen kan werken en wat me vermoedelijk ook geen pijn zal bezorgen aan die plek waar het gisteren zoveel pijn deed.

Omdat ik dus gisteren melk was vergeten mee te brengen moest ik vandaag terug op pad naar het warenhuis en toen ik vertrok, iets na tienen, toen was het nog vrij rustig op de baan maar toen ik naar huis kwam was  het een file van voor het centrum van Wezemaal tot aan het rond punt in Rotselaar, dat is iets van in de laatste weken al dat het op de N19 steeds maar aanschuiven is in de richting van datzelfde rond punt. Of het ook op de andere wegen zo is die op het rond punt uit geven, dat weet ik niet maar ik meen dat je dit best kan vermijden.  Omdat ook de overweg in Wezemaal niet meer open is en er geen verkeer over kan rijden, liggen de zaken hier gans anders en moet men een omleiding volgen, ik weet ook niet altijd hoe je hier best zou rijden en tussendoor vragen ze me al wel eens hoe ze best rijden wanneer ik ergens op wandel ben.  En dan moet ik die mensen teleur stellen want ik weet het ook niet, er zijn geen wegen meer die je kan gebruiken tenzij je de omgeving heel goed kent, de mensen van hier in de omgeving die spreken van ondervinding maar zelf kan ik daar niet over meepraten omdat ik zelf geen voertuig bestuur en dus niet weg kan geraken uit deze buurt !

Zo moest ik dus een tijdje staan wachten om over te steken, dan is er een man uit de tegenovergestelde richting die toch halt hield, ik kan die wagens niet zien komen van op het fietspad dat aan de andere kant van de baan ligt, ik moet vertrouwen op de bestuurders dat ze even halt willen houden om me over te laten steken, ja, het is niet altijd gemakkelijk maar ik geraak er toch ook, al is het soms wel even geduld oefenen maar wanneer mensen in een file rijden, dan laten ze de voetgangers meestal wel eens over steken, er zijn altijd bereidwillige mensen tussen, al zeg ik niet dat de anderen dat ook niet zijn.

Nu ga ik jullie nog een heel fijne vrijdag toewensen, geniet van de pannenkoeken en daarna gaan we het weekend in.  Ook dat staat dus weer voor de deur maar het ziet er deze dagen wel wat grijzig uit, als het al niet regent dan zijn we al tevreden, of toch voor een groot deel tevreden.  Maak van deze dagen ook mooie dagen, smullen mag dus geniet met mate(n) !!!  Groetjes.







Reacties

  1. Hier wordt lichtmis niet gevierd zoals bij ons en dus ben ik de pannenkoeken vergeten.. maar er zijn hier andere lekkernijen hoor!
    Ik kom jou alvast een aangenaam en deugddoend weekend wensen en hopelijk zonder verkeersproblemen of problemen in de winkels. Ik begrijp de boeren wel maar het mag stilaan terug normaal worden...
    Een hartelijke groet van hieruit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vandaag pannenkoeken gekocht want eindelijk hier een winkel gevonden waar ze die verkochten. Het is wel een dag te laat maar ze zullen nog smaken hoor Chris. Met ons alles ok; we genieten van het mooi weer en de rust en de gezellige buren. Hou je daar goed en een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!