Zaterdag, een miezerige Driekoningendag blijkbaar . . .


Ja, een miezerige dag en ik was weeral even in paniek toen ik vertrok naar de winkel, dacht dat ik weer maar eens mezelf had buiten gesloten en ging weer terug op weg naar huis toe !  Uiteindelijk had ik mijn sleutels ergens anders in mijn tasje opgeborgen en ik weer maar eens terug op pad naar de winkel toe.  Niet dat ik zo dadelijk echt iets dringend nodig had, dat niet maar ik wou toch even wat mondvoorraad mee naar huis toe brengen, wat groenten en ook iets om bij de boterham te eten !  Veel hoeft dat niet te zijn maar ik wil gewoon iets in huis wanneer het weekend eraan komt en dat is er nu reeds dus ja, later dan anders op pad maar toch uiteindelijk nog rond 11u alles uitgepakt en weer rustig hier aan de computer ! 

Onderweg kwam ik nog een paar medebewoners tegen en ik zei vriendelijk een goede morgen maar zo'n fijne morgen was het dus niet, toen ik op stond leek het me toch iets beter eruit te zien maar nu is het nog donkerder geworden buiten en valt er van die lichte motregen, niet iets waar je zo dadelijk nat van wordt maar je bent het wel als je daarin blijft rond lopen !

Wat ik nog wel moet doen is mijn aardappelen naar de kelder brengen waar het toch wat frisser is om te verblijven voor die dingen, ik heb er twee keren twee kilo bij maar als ik die goed afdek met iets wat het licht tegen houdt dan komt daar niks aan en kan ik weer voor een tijdje verder.  Hopelijk wordt het niet meer zo'n vochtig weer want dat is daar ook niet zo goed voor, ze voelen vocht en schieten en die scheuten nemen de goede smaak van de aardappel met zich mee, tenslotte is het iets wat we weg gooien en ook de sappen van de aardappel verdwijnen zo veel te snel.  In de kelder die we vroeger in Kessel-Lo hadden, daar was het veel beter om iets een tijdje te bewaren, ook al was die kelder binnen in de ondergrondse garage gelegen en voelde het er niet zo koud aan als hier, er kwam minder vocht naar binnen als overal de raampjes gesloten bleven.  Om etenswaren te bewaren is het hier niet zo goed en moet je goed oppassen want ze worden vrij snel rot, niet om lang te bewaren dus.

En ik was vrij snel weer terug van het winkelen ook, ik had snel alles wat ik moest hebben en uiteindelijk zat mijn zak vrij goed gevuld ook, ik was zwaarder beladen dan ik eerst dacht maar dat komt door die 4 kilo aardappelen.  Nu moet ik niet twijfelen om eens meer wat puree of dergelijke te maken, daar kon ik in de voorbije dagen niet aan beginnen of mijn voorraad aan aardappelen was er doorheen en dan moet je wel iets anders halen, nu heb ik er nog een kilo ongeveer maar die moet ik nu ook gaan aanspreken en ik denk dat ik dan maar snel die aardappelen ga koken en zorgen dat ik ze eens kan opbakken, nu kan ik dat maar eerder deed ik het niet uit voorzorg.

Deze morgen vroeg voelde ik mij niet zo lekker eigenlijk, mijn buik leek wel in kramp te gaan en of dat zo zou zijn wou ik afwachten en niet te snel naar het warenhuis vertrekken, daardoor was ik deze keer zo laat, meestal ben ik veel vroeger overal geweest en nu zijn we al op de middag en ik heb nog niet veel aan het eten gedaan, al heb ik wel iets klaar staan dat ik gisteren heb opgewarmd en er al eens van gegeten, vandaar de rest en daar kan ik het wel mee stellen.  Welk vlees erbij weet ik niet zo goed maar we zien wel, ik weet dat er nog lekkere worsten in de diepvries liggen beneden en die zijn vrij snel ontdooid ook maar ik moet ze nu nog halen ook !

Verder heb ik ook nog eens gedacht aan mezelf, er liggen nu bepaalde stukken gebak in de koeltoog ook, het zijn stukken die voorzien werden door de bazen van het warenhuis maar blijkbaar was er toch wat te veel voorzien want ze staan in de koeltogen toch minstens twee dik en dat is zelden het geval geweest, misschien maandag nog eens gaan kijken als ik iets wil van zoetigheid maar niet overdrijven, ik neem meestal iets mee wat vrij snel ook wordt opgegeten en dat geeft dan ook weer dat feestelijke gevoel als je dat zo doet.  Vandaag is het dan ook driekoningen en ik hoop dat er eens groepen komen zingen hier aan de appartementen, meestal doen de jeugdgroeperingen dat om een centje bij te verdienen maar hier komen ze dan ook zelden.

En nu ga ik dus naar de kelder gaan om voor die aardappelen te zorgen en er ook te schillen zodat ik er kan gaan eten op de middag, al heb ik nog geen honger, misschien gisteren toch iets te veel gesnoept tegen de avond aan, toen at ik wat chips en dat smaakte wel lekker maar ik at de zak gans leeg, het was niet meer zoveel dat erin was, ik had er eerder al een paar keren wat van gegeten maar toch, ik weet dat mijn maag en ingewanden daar niet echt op verlekkerd zijn, in het vervolg toch nog iets minder ervan nemen als je er zin in hebt, of gewoon iets anders kiezen, kan ook natuurlijk.  

Zo heb ik nog wat liggen dat ik straks ook wel eens kan klaar maken in de plaats van een boterham te eten, we zien wel hoe we straks gezind zijn en daarna vallen we aan, eender wat het is, een gewone boterham, heb ik niet meer in huis, wel van die malse broodjes en daar wat fijn beleg op dat ik heb meegebracht, misschien wat kip-curry erop smeren en dat lekker binnen spelen, kan ook, we zien wel hoe dat uitdraait tegen dat het terug al helemaal donker is geworden.

Nog een heel fijn weekend voor iedereen en geniet van je driekoningendag, al is er verder niks te doen, we houden ons rustig bezig met wat er allemaal kan gedaan worden hier in huis, en dat is iedere keer wel weer iets anders.  Groetjes.






Reacties

  1. Nieuwjaarszangertje hebben we wel aan de deur gehad maar Driekoningenzangers niet. We wonen niet direct bij de dorpskern en daardoor zijn het meestal kinderen van de buren die komen aanbellen. Ik heb ze dit jaar fruit gegeven en ze waren er nog blij mee ook met de mandarijntjes! Vandaag was inderdaad een donkere dag, op de middag heb ik zelfs het licht aangestoken om te eten en de temperatuur kwam niet boven de 4 gr. Krijgen we dan toch een winterprikje? Ik heb ook vandaag mijn boodschappen gedaan en moet dus pas maandag terug gaan winkelen want dan is het hier verloren maandag en worden er worstenbroden en appels in bladerdeeg verkocht. Het is dan altijd aanschuiven bij elke bakker!Die gewoonte heb ik hier leren kennen want in West Vlaanderen kennen ze dat niet. Nog een goed weekend Chris en geniet van een Driekoningsgebakje groeten
    Nancy!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!