Donderdag, een kappersbeurt vandaag !


En neen, zonnig zal de dag ook wel niet beginnen maar een bloempje is zoveel mooier dan die regen !   Al viel het gisteren in de voormiddag nog wel mee hier, toen zag ik tussendoor toch ook de zon even verschijnen al scheen ze niet van harte, toch heb ik al het groen van mijn bloembakken reeds kunnen bij het gft-afval kunnen doen.  Eerder al had ik mijn container op het terras gezet omdat ik anders telkens daarmee naar beneden zou moeten gaan, zo ging dat ook wel voor enkele dagen.

Ik was dan ook zo druk in de weer geweest dat ik echt niet nadacht over welke fractie van afval we het hier hadden en ging met mijn container naar voor om die daar klaar te zetten voor de ophaling van morgen, ach, wat bleek, natuurlijk moest ik die niet buiten zetten, ik had geeneens naar mijn kalender gekeken op de gsm en gedaan wat ik in gedachten had, mis poes, kan voorvallen maar nu staat die toch al klaar tegen de volgende week !  En ik die vond dat er nog niet veel restafval in de bakken zat in mijn badkamer en in de keuken, normaal toch als er nog maar een dikke week voorbij is gegaan sinds ze werden opgehaald !

Maar ik zat met andere dingen in mijn hoofd, ik kreeg deze namiddag telefoon van een nicht en toen we aan het bellen waren en aan het uitleggen, dan hoorden we signalen in de telefoon maar sloegen er geen acht op, in eens was die verbinding verbroken, mijn batterij had het weeral opgegeven van die vaste telefoon.  We hadden het er net over dat die vaste telefoon toch ook na verloop van tijd zou afgeschaft worden want uiteindelijk gebruik je die niet zo vaak meer.
Meestal is het nu met de gsm te doen en dat is goed voor maar even maar niet om daar nu een half uur mee bezig te zijn want dan zou het ook wel eens een dure grap kunnen worden, voor één keer of als het dringend is kan dat wel maar niet voor iedere week of zo, al doe je dat niet meer van zo lang aan de telefoon te hangen, tenzij je mekaar een hele tijd niet meer hebt gezien.

Ach, en ik hoop maar dat er iets kan gedaan worden aan mijn tv want ik ben het echt wel beu dat die tussendoor nog steeds maar opspringt, zelfs tijdens de nacht en gerust is een mens er dan niet echt meer in !  Maar wat verander je daar aan, ik kan die wel uitschakelen als ik er een blokje tussen leg en die daarmee uit zet maar eigenlijk hoeft dat toch niet, het is een tv die steeds in stand-by blijft staan en ik weet het wel dat dit sluipverbruik met zich mee brengt maar zo'n erg zal dat ook wel niet zijn tegenwoordig zeker ?!   
Al heb ik daar geen idee van hoeveel dat zou kunnen zijn.  Vroeger stond die zo geschakeld dat dit kon maar nu geraak ik daar achter die kast niet meer zo goed aan en laat ik alles zoals het is, ik heb geen zin om steeds alles weer te gaan verplaatsen en hersteken in de stekkers, pfff, een mens wordt al die dingen dan snel beu en het haalt ook niks uit.  Toch ga ik nog eens zien in mijn kastje of daar nog een blok met schakelaar in ligt, al betwijfel ik dat sterk want ik heb er nu reeds een drietal in gebruik, gewoon om die kerstspullen allemaal steeds te kunnen uit zetten en dat er nog meerdere zouden zijn geweest, ik betwijfel het echt !
Maar we zien wel wat erover gezegd wordt en anders moeten we maar een verlengsnoer met blokje en schakelaar bij kopen als dat nodig mocht blijken, het kan nooit kwaad dat je er eentje te veel in huis hebt.

En verder heb ik op woensdag niet zoveel uitgevreten in huis en buiten dus alleen die planten opgeruimd, ze steken dus in de gft-bak en de volgende keer gaat alles mee weg, eender of ze alles controleren of niet, ik ben veilig, ik heb alles in kleine stukken geknipt met de snoeitang en voor de rest moeten ze het maar nemen zoals het is !  Ook al zouden ze gaan controleren op het gft, wat in de bak zit en wat niet gezien wordt, dat weten ze toch niet, bij mij zal er heel weinig in gaan wat er niet in mag, per ongeluk hier en daar eens iets maar meer ook niet.

Ik hoop dat ik de komende dagen ook nog zo goed en lang kan uitslapen dan dat ik de vorige dagen al gedaan heb, het heeft me deugd gedaan, ik voel me dadelijk een ander mens maar dat is normaal denk ik dan, nog maar een aantal dagen vol houden en hopen dat alles weer wat normaler wordt.  Alleen met volle maan heb ik last daarvan want dan loop ik 's nachts rond als een kieken zonder kop, ik weet me dan blijkbaar met mezelf geen blijf.

En nu ga ik jullie nog een heel fijne dag toewensen, maak er ook een mooie dag van, ook al valt dat weer niet altijd even goed mee.  Geniet van ieder moment dat je genieten kan.  Groetjes.






Reacties

  1. Chrisje die TV zou in instellingen toch moeten te regelen zijn? je zou al kunnen beginnen in afwachting van het geluid af te zetten voor je hem afzet? in geval je dat nog niet doet? En wat de gsm betreft kun je voor een een pak kiezen waar Internet, TV en gsm in een vast bedrag zitten per maand! en dan kan je bellen zo veel en zolang je maar wil, vraag dat maar eens aan je kinderen. Voor de rest wens ik je nog een fijn jaar zonder te veel problemen; Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!