Dinsdag, een eerder grijze dag ?!


Dat de dag niet zo zonnig zal beginnen als gisteren, dat is reeds geweten als ik naar buiten kijk, het lijkt me eerder een grijze dag te worden waar meestal ook nog wat regen bij hoort ook, alleen heb ik niet naar het weerbericht geluisterd of gekeken en ik weet echt niet wat er werd voorspeld maar het lijkt me niet veel goeds te zijn !

En ook de boerenbetoging blijft nog altijd een onderwerp in het nieuws te zijn, ach, het zal ook wel weer koelen zonder blazen, al moet er wel een oplossing komen voor dat stikstofakkoord, anders gaan onze boeren er onderdoor . . . al wenst niemand dat.  Zelf snak ik naar een tas koffie, ik heb nog nadorst en mijn koffietas staat nog op tafel, ik heb alles wat achter gelaten zoals het was, nog een deel van dit alles staat hier klaar en ik heb het eigenlijk maar alleen te nemen, alleen . . . ik moet me er wel naar de tafel voor draaien en dat is niet gemakkelijk als je met je rug bijna tegen de tafel aan zit !  Dan maar recht staan, is goed voor al wat moet bewegen aan je lichaam en ik ga mijn tas terug vullen zodat ik toch nog wat verder kan doen, al gaat het niet meer zo vlot als het eerder ging, mijn handen willen niet altijd meer even goed mee en ik hoop maar dat dit geen voorbode is wat me te wachten staat want dat zo ik erg spijtig vinden : ik die mijn computer bijna niet meer zou kunnen gebruiken omdat die handen zo vol met reuma zitten dat het niet meer mogelijk lijkt om ermee verder te doen . . . !

Wat zijn we zinnens om vandaag weer eens te doen, misschien wat gaan winkelen in het warenhuis, vermoedelijk zou het er vandaag toch ook wat rustiger zijn dan dat het er in het weekend was, tenminste, dat hoop ik toch.  Niet dat ik veel nodig heb, dat niet maar ik heb zowat een aantal artikelen opgeschreven die ik nodig heb om mijn lekkere pannenkoeken te maken en dan kunnen eieren er zeker niet bij ontbreken.  Is er nog iets wat ik nodig heb, geen idee op dit moment want ik moet alles nog eens bekijken, zelf heb ik niet veel nodig bij mijn pannenkoeken maar, ik heb gisteren al wat spek gebakken ook.  En ja, soms eet ik wel een stuk spek bij mijn pannenkoek, samen met wat confituur of zo, ik vind dit lekker en een voedend toevoegsel voor mijn koeken die er ook wel mogen zijn.

Weet ge dat ik zo een speciale pannenkoekenpan kreeg van een reeds overleden vriend, een Nederlander nog wel en die had al dadelijk aan mij gedacht.  Ik weet niet meer hoe hij aan al die dingen was geraakt en hoe dat wordt benoemd in Nederland maar daar moet een soort van loterij zijn en als je daar een prijs wordt toegekend dan is die telkens in zevenvoud.  Zo had diezelfde persoon ook eens 7 fietsen gewonnen en nog wat andere dingen ook, waaronder dus een set pannenkoeken met toebehoren, er hoorde ook een bepaalde pannenkoekenmix bij maar die heb ik wijselijk niet gebruikt omdat ik steeds mijn zelfde recept behoud om mijn pannenkoeken te maken.  En dat is een recept dat ik bij mijn eerste set van kloppers, met motor en alles, kreeg als geschenk voor ons huwelijk, al meer dan 50 jaren geleden, als je weet dat we in 1968 zijn gehuwd . . . ja tel maar uit !

Ge kent dat spul wel waarover ik het heb, zo een motor met kloppers die je erin kan vervangen al naargelang je eiwit moet kloppen of gewoon kneedhaken erin zetten wanneer je deeg moet bewerken, maar dan geen te vaste deeg maar wel iets wat soepel kan gedaan worden en wat die motor kan laten verder draaien en liefst niet vastlopen !  Ja, ik vind dit nog steeds de lekkerste pannenkoeken ook en ik heb er al vele gemaakt.

Zo maakte ik een aantal jaren geleden ook een hele stapel ervan klaar op voorhand, zodat ze maar moesten opgewarmd worden ook en ja, ik denk niet dat ik er honderd had liggen maar het scheelde wel niet veel meer, en die zijn allemaal op geraakt, ik had iedereen dan ook uitgenodigd, en wie niet aanwezig kon zijn die kreeg er nog enkele thuis bezorgd door de ene of andere in onze familie.  Het was een leuke dag maar er is veel werk aan en eerlijk, dat kan ik nu niet meer aan, wel dat bakken maar al dat volk kan ik hier niet meer zetten omdat mijn living niet echt groot is te noemen.  Omdat ik geen afstand kon doen van bepaalde dingen wel toen besloot ik dat het dan maar niet meer kon doorgaan, dat pannenkoekenfeest alleen dan ook nog hier doen dat gaat niet meer maar ik kan er nog wel voor mezelf bakken en voor wie er op die dag nog graag eentje eet, ik heb er toch steeds te veel en die smaken nadien ook nog !  Het is dan ook nog een dag waarmee deze werkweek weeral voorbij is, vrijdag dus, hou het in gedachten want er is geen vrouwtje zo arm of ze maakt op Lichtmis (2 februari) haar pannetje warm !!!

De koffie was weeral verdwenen uit die tas die ik nog maar pas had gevuld en toen ik de thermos hanteerde, liet die weten dat dit het laatste was, ik kon amper mijn koffietas nog ermee vullen maar ik stel me er toch maar mee tevreden.  En een tevreden mens is er twee waard dus dat zullen we dan maar afsluiten ook hiermee.

Nog een fijne dag voor iedereen, en denk eraan, geniet van ieder moment, ook al ziet de dag er niet zo mooi uit als gisteren, vandaag is ook een dag die waard is dat hij geleefd wordt !  Groetjes.








Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!