Woensdag, de week is weeral in de helft !


Inderdaad, het is al woensdag en we zijn dus in de helft van de week aangekomen, wat zijn we hier nog op aarde, wat doen we er allemaal, ach, geen vragen stellen en verder doen zoals we bezig zijn !

Gisteren inderdaad al twee keren naar het warenhuis geweest, eerst om wat mee te brengen wat ik nodig heb voor mijn ontbijt, die aardbeien, er liggen er nog wel enkele maar niet echt meer voldoende om het deze morgen nog mee te stellen, ik zag er geen en toen ik het aan iemand wou vragen was hij net voordien vertrokken naar . . . ik weet niet waar maar hij was niet meer te zien.  Wel stonden er op die bepaalde plek een aantal kersen die me er wel lekker uit zagen maar niks wat je in de morgen kan eten bij wat platte kaas.  Ik trok dus naar huis terug met de intentie van in de namiddag nog wel eens terug te gaan om te zien of er wat was geleverd, waren er nog wel aardbeien die goed genoeg waren om hier verkocht te worden, want wanneer eindigt dit seizoen, ik meen dat dit nu al wel gedaan zal zijn ook . . . ?!

Wat ik dus gisteren in de namiddag ook deed, ik zag geen aardbeien staan, niks in die rayon waar ze een koeling hebben en waar ze meestal worden neergezet ook, alleen weer die kersen die me vrolijk toe lachten.  Wat doe je dan, wel ik dacht nog wat nectarines mee te brengen, ook van hetzelfde, nog steeds niks aangevuld of gewoon . . . er stonden alleen de witte soort en die is niet zo goed naar mijn zin, al mag ik die wel maar toch, niks meegenomen van dit alles dus.  Wat ik dan wel mee nam in mijn boodschappentas was een meloen, die kon ik nog wel eten en dat was goed, ik heb er nog een andere meegebracht in het voorbije weekend en die zal nu wel goed zijn om te eten, tenminste dat hoop ik toch.  En verder nam ik nog zes voorverpakte Granny Smith appelen met me mee, dat is meestal mijn beste vervanging voor die aardbeien, dat is een vrucht die vrij veel vezels bevat en is ietwat zurig ten opzichte van de andere fruitsoorten, ik dacht dat ik hiermee wel zou verder kunnen.  Jammer van de nectarines, die vermoedelijk er ook niet meer zijn, en van die aardbeien maar ik moet het met dit maar stellen.

Eenmaal thuis gekomen zette ik alles mooi weg, tenminste toen ik hier en daar een gaatje had gevonden om alles een plaats te geven, daarna zette ik mijn doos met broodbeleg op het aanrecht in de keuken en zou dat seffens wel eens nakijken of dat allemaal nog eetbaar was wat erin zat.  Na al die dingen te hebben uitgevoerd deed ik die doos open op de plek waar het eetbare vlees zich bevond en ik keurde het en schrok, oei, die datum was reeds van een heel beetje terug, zou dat nog wel goed zijn.  Een maal het papier opengedaan, kreeg ik in het oog dat er witte spikkels op dat vlees zaten en dat het niet echt lekker meer rook, dat pakje plakjes hesp heb ik wijselijk bij het keukenafval gedaan en daarover een papier gestoken in mijn bakje waar ik steeds alles van afval in doe, ik wou het niet meer zien.  En ik die dacht van daar vandaag nog van te eten, ik was eraan voor mijn moeite, er zat alleen nog kaas in en verse kaas die ik in de morgen ook had meegebracht met lekkere tuinkruiden.  Daar zal ik het voor vandaag moeten mee stellen en die meloen, zal voor een andere dag zijn, op de dag dat ik terug vers broodbeleg, zeg maar die licht gerookte hesp uit het Zwarte-Woud, ja het kan verkeren . . . !

Na al die dingen te hebben bekeken en weg geholpen naar de container, heb ik in de namiddag niet meer zoveel gedaan eigenlijk, ik was al blij dat ik het zo kon oplossen maar ik moet daar wel morgen of zo aan denken om eens verse Zwarte-Woud-ham aan te kopen zodat ik er weer een lekker gerecht kan van maken, zo lang blijft die meloen nog wel goed in de koelkast, ja, ze zit daar in, samen met de nieuwe meloen die ik meebracht.  Dan kan ik in de komende dagen er toch weer lekker van eten en dat smaakt met dit warme weer, ook met frisser weer, net daarom wou ik er nu van genieten wat mislukt is dus.

Meestal hou ik alles vrij goed in het oog wat ik in de koelkast zet, maar ook op dinsdag wil dat wel eens mislukken, zo dacht ik ineens wat aardappelen te bakken op de middag, overschot van de dagen voordien, toen ik me ineens bedacht, die pasta die daar nog stond was ook al aan zijn vervaldag toe, zou ik die niet snel gaan opwarmen en eten op de middag, een geluk dat ik het deed, het smaakte lekker, maar ik had me ook hierin vergist, het was geen pasta maar rijst, ach, het smaakte ook al zou ik liever pasta gehad hebben maar dit was ook goed.

Het kan overal wel eens mis gaan en dat is soms maar goed ook, ik weet nu dat ik moet met meer aandacht mijn aankomen gaan doen en daarna zien of alles wat er nog is nog wel degelijk is, zo zou ik bijna slecht vlees zijn gaan eten als ik niet goed had gekeken, dat zou me niet echt goed zijn bekomen, gelukkig dat ik dit weer zag, dom maar zo leer je dat je meer moet controleren !

Nog een heel fijne dag, die wat beter zal verlopen dan de vorige, dat hoop ik tenminste maar dat eten dat zal altijd voor mij een bijzondere rol spelen, ik kan het ook niet veranderen, ik ben het altijd zo gewoon geweest.  Maak van je dag een mooie dag waarop je kan terug kijken met welbehagen en vergeet vooral niet te genieten van alles wat je maar mooi of lekker vind !  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!