Vrijdag, vandaag iets warmer en meer zon dan gisteren ?!


Veel moet een mens niet hebben, gewoon genoeg is al gewoon genoeg . . . doordenkertje !!!  'k Heb gisteren niet echt stil gezeten, ja, wel even na de middag maar daar heb ik een gewoonte van gemaakt omdat ik anders tussendoor zelden rust neem, al zet ik me wel eens voor de tv en bekijk iets wat ik de dagen ervoor heb opgenomen en waar nog niet de tijd voor was om ernaar te kijken, mag toch ook wel zeker ?!

Ik heb dan gisteren ook al mijn boodschappen gedaan, het was eerder gewoon aanvullen van wat er niet meer in huis was, alles wat nog niet leeg in de koelkast maar veel was er al wel uit, zeker toen het dat lange weekend was met dan nog een feestdag in deze week, dan verbruik je daarom niet meer maar je verbruikt wel van wat je in huis had gehaald en dat was reeds in het weekend ervoor en ik weet zelfs niet meer of het op donderdag dan wel op vrijdag was, eender, mijn voorraad was geslonken en is nu weeral aangevuld.

In de voormiddag kwamen ze mijn ramen lappen en dat vlot meestal wel goed, ik ben eens gaan keuren en in ene hoek van het raam aan de kamer hing er nog een stofdraad of spinnendraad, dat weet ik zo niet te zeggen omdat het te hoog hing en ik er niet zo van op de grond aan kon.  Dus wat heb ik gedaan, gewoon gelaten waar het was en gedacht, dat moet ik in de komende dagen maar eens nazien, ik wou dan niet dadelijk weer gaan rondlopen naar hier en daar om dit snel te doen want je weet maar nooit, er kunnen er ook buiten nog wel hangen en dat heb ik nog niet bekeken, ik doe die meestal vooraf weg voor dat ze hier zijn maar deze keer was ik dat rats vergeten, sorry mannen maar het is nu eenmaal zo, een mens vergeet al eens iets meer als hij ouder wordt !

In de voormiddag had ik al wat klaar gezet om te eten op de middag dus dat was vrij snel klaar gemaakt dan ook, ik had alleen nog een worst te bakken die voordien werd ontdooid en verder wat sausjes bij het eten en alles was zo goed als klaar.  Er viel alleen nog een tomaat door te snijden en het zaad  eruit te halen zodat ik geen soepje krijg in mijn bord wanneer ik er wat saus bij zou doen, dat is iets wat ik haat als dat in mijn bord is en alles er zo zompig door kan worden.  Met de tafel te dekken en de sausjes erbij te zettten, kon ik al vrij vlot gaan eten en het heeft me gesmaakt, maar het smaakt tegenwoordig wel altijd moet ik erbij zeggen dat is dan ook de reden dat ik weer een aantal kilo's ben bij gekomen, raar toch als je vaak maar dezelfde hoeveelheid voor je klaar maakt maar toch wil dat ook zeggen dat je wat geruster bent in al die zaken die je om handen hebt met het alleen verwerken en verzorgen van je woning, al is er hier niet echt heel veel werk aan te doen.  

Het is dan ook niet zo groot en ja, de ramen moet ik nu ook al niet meer doen, dat is een feit, je ziet geen vliegenstronten meer op dat glas want er hingen er een heleboel op, zeker op die grote ruiten van dat schuifraam, bij de andere valt dat niet op omdat er ook nog voor een groot deel een hor in staat en die houdt wel heel wat van die insecten tegen.

In de namiddag dan naar de winkel geweest en ik heb nog een broek zien hangen in mijn kast die ik dit jaar nog niet zo vaak heb gedragen, die heb ik dan wel aangetrokken ook omdat ze zo gemakkelijk zit en ik net nog een bloes hangen had die ik eens even gedragen had, misschien ook wel om te gaan winkelen, en die erbij aangetrokken en ik kon vertrekken.  'k Had eerder wel een andere losse broek op het oog die ik wou dragen maar ik bedacht me en eigenlijk is deze ook wel heel goed om te dragen, alleen past ze niet bij alles omdat er bloempjes in de broek zijn in blauwwit. 

Vandaag kan ik dan hier weer wat opruimen en daarna er eens met een natte doek doorheen gaan en alles is weer fris en proper en kunnen we weer een week of twee verder.  'k Had op woensdag al wat afgewassen van wat ik ontkalkt had en daarmee maak je ook al wel eens wat nat op de vloer, niet dat ik zoveel mors maar een druppel water waar je doorheen loopt laat altijd wel zijn sporen na.  Je schoeisel is ook niet altijd even proper want je loopt er al wel eens mee naar buiten, al heb ik dat vroeger altijd zorgvuldig van mekaar gescheiden gehouden maar nu is dat wat anders : je kan immers gewoon zo recht op het terras naar buiten lopen . . . en ook dat terras is niet altijd even proper te nomen, ook al borstel je dat af.  Met water zou het proper zijn of toch properder dan dat het nu is maar ja, dat doe je ook weer niet altijd want dat is gewoon water verspillen en de dag erna ligt dat weer vol, dat is altijd zo omdat ik hier in een hoek zit en de wind draait hier al wel eens rond en brengt dat dan ook mee !

Ik schrok er in de week zelfs van dat mijn tuintafel zo vol met zand lag maar ik hoorde toen van mijn bezoek dat dit bij hun toch ook altijd zo is, ja, ik heb er dus verder geen woorden aan vuil gemaakt maar ik weet dat ik dat iedere dag wel zou moeten proper maken wil je zonder zand of andere ongerechtigheden er kunnen met je goede kledij aan zitten en op de tafel leunen, wat je meestal niet doet als je met mekaar zit te praten, wij zitten dan gewoon op de vrij gemakkelijke stoelen en drinken samen iets, wat we ook in de voorbije dagen hebben gedaan.

Ik wens iedereen nog een heel fijne vrijdag toe, geniet van alles om je heen zoals ik zo vaak doe en maak er ook een heel mooi weekend van, warm zal het in ieder geval wel worden, op hoop van zegen !  Groetjes.




Reacties

  1. Ramen lappen aan de buitenkant doe ik niet meer. Het zijn hier nogal grote vlaaien en ik krijg ze zelf nooit zo proper als de ruitenwasser. Voor de rest doe ik nog alles zelf . Vandaag is het sinds de middag terug zonnig en aangenaam warm geworden en zo heb ik het graag! Met het weekend voor de deur heb ik mezelf beloofd het even rustig te doen want dinsdag zitten we terug met een BBQ en dat laat zich toch stilaan voelen hoor! Houd je daar ook maar rustig want je kan ook moeilijk stilzitten hé.... niets moet nog op onze leeftijd Chrisje alles mag trager gaan het is toch van onze tijd! Nog een aangenaam weekend en een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag chrisje , hier ben ik dan weer eens , alles wat je schrijft , ook op mijn blog , is juist , met ouder worden , mindert alles , maar --- jij bent nog erg actief !--- ruiten wassen doe ik wel nog , maar weinig ! en verder heb ik een goeie hulp !
    momenteel hebben we hier al een paar mooie dagen , maar ik kan er niet veel van genieten , ben vreselijk moe --- t zal wel weer voorbij gaan --- maar lastig ist wel , ik wil voortdurend --slapen ---enfin , genoeg gezaagd , voor jouw hoop ik op een leuk weekend , dat van mij zal goed zijn , weet ik zeker ! veel liefs van Ani

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het wordt vandaag een mooie dag zo te zien Chris en het is zondag en ik ben nu van plan om echt eens te niksen want dinsdag staat hier terug een BBQ gepland en ik wil wat rusten op voorhand want ik weet dat het dan altijd een ganse dag bezig zijn , is en dat begint in de kleren te kruipen! Woensdag moet ik op oogcontrole en ik ben benieuwd wat de dokter zal zeggen want voor mij is het zeker geen 10/10 wat de ogen betreft. In ieder geval geniet van deze zondag en een hartelijke groet. Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!