Vrijdag, is gestart met onweer en het gaat nog altijd maar door met regenen en het is toch zo donker !

 


De vrijdag is voor mij begonnen met heel veel gerommel in de lucht toen ik wakker werd.  Je ligt dan nog in bed en denkt bij jezelf, zijn dat nu die vrachtwagens of de vliegtuigen die het lawaai meebrengen je slaapkamer in, of wat is het eigenlijk . . . ?!  Bij nader toehoren weet je het, het rommelt gewoon in de lucht, daar komt het van en ja, dan zal dat wel een onweer zijn en donder of zo . . . ik zal maar opstaan en gaan poolshoogte nemen !  Ook al was het toen wel echt tijd om op te staan, ik had zo zalig liggen slapen dat ik dat gevoel nog even langer wou vasthouden . . . !

Moet ge weten dat ik rond 6u of nog iets vroeger zelfs, ben opgestaan, ik moest naar het toilet en daarna heb ik in het keukengedeelte een raam open gezet en alle deuren naar de slaapkamer laten open staan zodat ook de frisse lucht de kans kreeg om alles op te frissen.  Meestal ben ik er wel vroeger uit maar ik lag zo rustig te slapen dat ik langer heb doorgeslapen.  Ach, ik moest er toch voor niks uit, ik had gisteren al wat boodschappen gedaan, gewoon omdat ik een paar dingen miste om weer verder te toen en ja, dan ga je beter winkelen op een dag dat het nog mooi weer is ook, het was in de voormiddag.  En nu ben ik dus echt wel blij dat ik het gedaan heb, anders moest ik er vandaag nog doorheen gaan en er is echt geen droog moment geweest tot nu toe.  Ondertussen zijn we toch zowat rond 10u in de voormiddag aangekomen en is het nog steeds zo donker als hel, ik weet niet of het op andere plaatsen ook zo is maar op een moment denk je dan weer : het gaat opklaren !  Mis poes, een paar minuten daarna is het terug van hetzelfde, het rommelt in de hoogte tussen de wolken, of het bliksemt weet ik niet, ik heb er toch niks van gezien in het laatste half uur, maar nu is het terug aan het gieten.

'k Had dan ook mijn bloemen gewoon vooraan op het terras laten staan met het idee : als het goed regent dan hoef ik ze niet te gieten, had ik ze nu maar verder onder het bovenhangend balkon staan, dan waren ze toch wat beschut, nu heeft het op dit moment geen zin meer om ze te verplaatsen, ze zijn zo vol van het water dat ze al over zich hebben gekregen, en dan ben je zelf ook gans nat als je wat aanraakt, niet doen dus en laten staan, ook al is die geut van op dit moment er misschien wat te veel aan.

Zelfs hier in huis heb ik alles van voor tot achter open staan zodat het verlucht, heerlijk die verse propere lucht na een onweer, al lijkt het nu weer wat terug op te klaren, zijn het de vele onweders die hier rond hangen te zweven of wat is het, ik weet het echt niet maar het is vaak zo donker als hel.  Ik zie hier op andere appartementen ook hun licht branden, dat wil zeggen dat ze wel hoger zitten maar dat ze toch ook ondervinden dat alles zo donker is in hun appartement.  Nu hoop ik maar dat we het ergste van die onweders achter de rug hebben, als er nog eentje komt in de namiddag, dat is andere koek, daar kunnen we niks tegen doen maar voor nu vind ik het meer dan voldoende dat we gekregen hebben, genoeg regen en donder en bliksem al waren het geen zware inslagen maar dat hoeft ook niet, heel rustig onweer is er vaak niet maar het bleef hier echt wel alleen bij heel wat gerommel en dat toch al een drietal uren aan een stuk !  Ach, het kan voorbij zijn maar ik hoop en vrees dat we er nog niet aan ontsnapt zijn, ik zie de lucht weer donkerder worden en ja, dan weet je ook wel dat we nog wat meer kunnen verwachten, al is dat niet altijd onweer maar toch . . . hopen mag maar of het ook gaat uitkomen . . . ?!

En wat we een beetje verwacht hadden : op heel wat plaatsen is er wateroverlast, ja, het is niet overal even goed dat er regen valt, wel voor de velden maar zelden als het in bepaalde centra is die dan ook nog vaak laag gelegen zijn of waar de modder gewoon van de velden spoelt samen met het water dat is er reeds is gevallen !

Zelf hoop ik erop dat het wat gaat uitklaren buiten en dat we dan binnen geen licht meer moeten aansteken, je kan toch niet iets gaan verrichten wanneer het zo donker is, al kan je wel gaan poetsen, dat was iets wat ik vandaag wou doen.  Tot nu toe hou ik het weer wat in het oog, kwestie van eraan te beginnen maar als het zo donker blijft zal dat iets voor morgen of zo worden of op een moment dat het toch wat klaarder wordt om iets te zien, tenminste in huis toch.

Misschien ook maar eens gaan kijken of ik de bloemen wat meer onder dat balkon kan zetten zodat ze na een verkwikkende regenbui, toch wat kunnen terug bekwikkelen en mooie bloesems tevoorschijn toveren, ze mogen nog een aantal maanden mee gaan ook, meestal houden ze het wel uit tot de eerste echte nachtvorst.

Nog even wat andere tussendoortjes : gisteren en een paar dagen eerder ook reeds, stond mijn tv weeral eens aan, wat er weer scheelt, geen idee maar het is vervelend, alleen de tv stond daar met een wit scherm en verder niks, maar dat zou toch niet mogen zijn, ach, ze doen maar, als die maar niet vollen bak staat te spelen ben ik al blij genoeg, alleen het kan niet meer zo zijn dat alles normaal verloopt ?!

Maar wat ik enkele weken geleden heb aan de hand gehad, dat mijn tv ineens aan springt, ook de tv-box gaat aan en die tv begint te spelen, geeft het laat nieuws geloof ik, dat was al na middernacht toen !  Ik was gaan slapen maar ik was niet dadelijk in slaap gevallen, er lag blijkbaar nog iets op mijn maag en dan maar weer opgestaan.  Ik zat daar te puzzelen en opeens gebeurde dit allemaal, echt wel het spelen van die tv, als dat nu eens voorvalt wanneer je met vakantie bent ?!

Ik hoop maar dat ze in andere landen niet ook onweer hebben gehad want onze oudste dochter met haar man, zijn in Oostenrijk, niet voor lang meer want morgen komen ze terug naar huis toe.  Of ze daar ook zulk weer hadden heb ik geen idee van maar ik hoop van niet, ze hebben al voldoende tegenslag gehad met op vakantie te gaan, maar ja, we hebben niet alles zelf in handen, dan zou het misschien anders verlopen zijn.

Nog een mooie dag wens ik iedereen toe, ik weet niet hoe hij zal eindigen maar het begin was niet zo fraai, ik hoop dan op een rustige nacht wanneer deze dag voorbij is gegaan.  Ook al moeten we meer binnen blijven vandaag dan we dachten, we maken er toch het beste van.  Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!