Maandag, een wijndorp wordt wakker na de feestelijkheden . . . !

 



Vandaag is het al meer dan een dag geleden dat de feestelijkheden hier doorgingen in het dorp, immers op de laatste zaterdag van de maand augustus zijn steeds de feestelijkheden in het dorp.  En het resultaat is dan telkens dat het dorp heel rustig en wat later dan anders wakker wordt en hopelijk allemaal weer uitgerust aan de zondag kan beginnen . . . of voor bepaalde mensen toch met de afbraak kunnen beginnen van wat eerder werd opgericht om alles te laten slagen.

Al was het op zaterdag niet zo goed eigenlijk want in het begin van de avond stak hier een redelijk stevig onweer de kop op, met een pekzwarte lucht die geen zonnestraal mee zou door laten, het werd hier zo donker als hel en toen ik even wat anders doen was in een andere kamer, toen begon het hevige gerommel en niet zo lang daarna kwam de regen . . . en niet zo maar regen maar regen met wind erbij die alle water deed belanden tot tegen mijn ramen, onder dat balkon dat steeds boven mijn terras hangt en me vaak beschut tegen al te veel regen die op de ruiten zou terecht komen . . .!!!  Het was echt geen weer om een hond door te laten lopen, die zou bang in een hoekje gekropen zijn om te schuilen en al bibberend blijven zitten totdat al dat hemellawaai voorbij was.  Ach, het goot op dat moment echt wel en ik die dacht dat mijn bloemen wat veiliger stonden onder de bescherming van dat balkon hier boven mijn terras, ik was eraan voor mijn moeite . . . gewoon alles was toen nat geregend, ik kan de sporen op zondag nog heel goed zien en ben poolshoogte gaan nemen, maar toen ik slapen ging op zaterdag, toen leek alles zo droog als wat ze zijn, er viel in ieder geval geen regen.

Dus op de feesten moest ofwel alles naar huis terug maar doorheen de regen, wat je dus niet zou doen omdat je nergens kan gaan schuilen, ofwel moesten ze naar binnen vluchten hier of daar en ja, dat zullen ze dan ook wel gedaan hebben zeker ?!  Ik weet ook niet of er nog vrij veel volk zou rond gelopen hebben maar er waren wel wat mensen op de been in de namiddag, dat weet ik wel en het is echt wel spijtig dat dit nog moest gebeuren maar ja, ooit moest er toch een einde aan komen aan die wijnfeesten, wij in het wijndorp van het Hageland, Wezemaal is er bekend voor en ja, dat was deze keer wel tegenslag, al weet ik niet of er nog veel volk rond liep nadien, ik vrees dat er toen al veel werd afgebouwd, en de rest zal wel elders van een wijntje hebben genoten zeker ?!

Tot zover over dit onderwerp, dat kon ik toch echt niet laten liggen om dit te laten voorbij gaan, eens over het dorp waar je woont te praten en ook wat reclame te maken voor het wijncentrum, want ja, dat hebben wij hier ook.  Ik heb wel met mijn nicht hier eens afgesproken maar wanneer het kan doorgaan zien we nog wel, ik hoop in deze week die er nu aan komt maar ik zou het echt niet weten want ik heb ook al wel een paar afspraken vast liggen en hoop maar dat ze me nog even gaan gerust laten.  Het is dan ook nog eens naar de kapper, ik kan van daar naar het terras gaan waar we hebben afgesproken en afwachten of het mooi zal worden, ik weet niet of ik nu ga bellen maar ik moet er niet te veel tijd laten over heen gaan, ik wil het zo snel mogelijk achter de rug hebben want ik heb haar ook nog wel eens iets te vragen ook over haar overleden echtgenoot.  
Ja, mijn nicht, of liever gezegd, de weduwe van mijn kozijn, die heeft ook haar man verloren aan dezelfde ziekte van Ivo, we warren allebei in bijna dezelfde positie, al kon zij haar man nog zelf thuis verzorgen maar toen ik heb in het begin van dit jaar nog zag op een feestje, toen brak mijn hart en ik had er geen goed oog in.  Ik kan dat nu zeggen maar het was echt wel zo, we zagen ook wat er gaande was, ik herkende ook weer even wat ik had meegemaakt en ja, dat doet verdriet weer naar boven komen.

Over het voorbije weekend heb ik niet zoveel te vertellen, wel dat onze jongste dochter is hier geweest met haar echtgenoot maar ze moesten op tijd weer verder rijden omdat ze nog ergens een boodschap moesten doen en daar sloot het reeds rond zessen dacht ik.  Op zaterdag zat ik hier dus alleen, maar heel rustig te genieten van wat er was op tv, het was rustig en daar geniet ik dan van.  Van al die drukte moet ik niet meer hebben, ik kan wel genieten van er eens uit te zijn maar dat doe ik dan meestal op mezelf, ik trek liever eens de natuur in voor een wandeling, of ook gewoon eens naar Leuven om daar wat rond te kuieren en bezien wat daar weer allemaal is veranderd . . . en eens zoeken naar wat nieuwe passende kledij want ik ben er weer maar eens uitgegroeid !

Nog een heel fijne nieuwe week met hopelijk mooi weer en ook weer genieten van deze maandag.  Hoe je dat doet kan me niet schelen, laat alleen de tijd niet voorbij gaan zonder dat je er wat hebt aan gehad.  Groetjes.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!