Maandag, een nieuwe week begint toch al met zon !


Of de komende week ook steeds zo mooi gaat blijven valt altijd af te wachten, we hopen erop en ook ik zou wel eens graag buiten gaan zitten in het zonnetje maar ze blijft de laatste dagen nooit lang schijnen en als er iets is waar ik niet van hou dat is die wissel van zon en dan weer wolken en dan weer terug zon en uiteindelijk toch nog een beetje mooi weer in de later namiddag . . . pfff, het is telkens maar weer veranderen van heerlijk zonnen naar iets anders doen in de periodes dat het minder goed is.  Komt daar nog bij dat we nadien blijkbaar wisselvalliger weer zullen krijgen, ook al wordt het dan niet fris maar toch weer dat twijfelweertje, ach, we doen het er maar mee, klagen heeft toch geen zin.

In ieder geval voel ik aan alles dat het weer niet is zoals anders, ik heb weer veel pijnen in die vingers en handen in het algemeen, dan weer hier en dan weer daar, mijn heup speelt op en ja, dat is niet echt fijn al begint het nu wat te milderen, komt het door het weer, zit daar een beetje ontsteking misschien, ik weet het echt niet maar soms voelt alles wel zo zeurderig aan in mijn lichaam dat een mens er triestig zou van worden.  Misschien vandaag toch eens een ferme wandeling maken zodat alles weer wat goed gesmeerd loopt, beter dan voordien toch, ach, iedere dag brengt wel een pijntje hier of daar met zich mee maar ik zit dan ook nog met die andere problemen die de kop weer op steken en neem daarbij nog die tanden waar ik zit aan te denken, dat geeft je maar weinig goede moed, al is het mooi weer en en al schijnt de zon tussendoor, niet alles verloopt zoals je steeds denkt.

Onze oudste dochter met haar echtgenoot, zijn naar Oostenrijk op vakantie, maar ze hadden onderweg blijkbaar al pech, niks dat onoverkoombaar was maar toch, dat geeft steeds oponthoud zodanig zelfs dat ze laat pas in hun hotel aan kwamen, ja, het kan ook wel eens tegen zitten.  En zeggen dat ze thuis een degelijke auto staan hadden maar net die andere hadden genomen om op vakantie te vertrekken !  En ik weet het ook wel, je maakt vaak de verkeerde keuze maar als je al weet dat er onderweg veel files zullen zijn omdat er werken worden uitgevoerd, hier en in het buitenland, dan weet je ook dat je best een wagen neemt die in goede staat is om mee te vertrekken !  Ik zou heel zeker op zeker spelen op zulke momenten en de wagen nemen die het beste functioneert in alle mogelijke toestanden !  Ook zulke dingen geraken dan opgelost maar toch moet je vooraf goed nadenken voordat je vertrekt, een beetje egoïst zijn in zulke momenten komt meestal goed uit en als je kan kiezen, neem dan de beste keuze op alle gebied !

En wat staat er vandaag op mijn programma, niet echt veel eigenlijk, ik wil hier vooral eerst wat opruimen, dat moet altijd gedaan worden wil je in een rustige omgeving kunnen verder doen.  Daarna nog even de krant lezen, want dat heb ik nog niet gedaan, 'k was eerder in de weer met alles in de slaapkamers terug af te sluiten na het verluchten.  het is namelijk zo dat daar anders de zon begint op te schijnen, al is dat in de morgen nog niet zo vroeg omdat die zon dan net achter de grote bomen staat die hier opzij naast ons in dat deel van de tuin bij de buren staan.  Die houden veel de zon tegen en dat is tegelijk goed tegen de opwarming van alles hier binnen.  In de vroegste periode van de zomer is dat nog niet zo maar nu is dat al wel, en dan zie ik overal de zon schijnen, hier ook waar ik zit aan de computer, als schijnt ze hier nog niet op het terras, dat is pas op de middag en net daarom kan ik in de voormiddag nooit eens genieten van die weldoende warmte van de zonnestralen !  Dat is iets wat ik dus steeds mis maar dat was in de voorbije 20 jaren ook altijd wel zo toen we in ons ander appartement woonden.  Dus je past je aan, al dacht ik van dat hier wel eens te kunnen doen, mis poes !

Op dit moment ziet het er hier zo heerlijk uit, de zon die schijnt, een staalblauwe lucht zonder één wolkje, al kunnen er wel hoge sluierwolken hangen maar die zie ik momenteel niet, dus zal het een warme dag worden, dat kan je al zo weten aan het uitzicht alleen, tenzij het weer midden op de dag weeral veel wolkjes laat komen . . . maar dat zien we dan weer wel, voor nu is het genieten, het uitzicht is heel mooi met die groene bomen op de achtergrond, de linde met zijn toch immer mooie lindegroen uitzicht, ja, zelfs de sparren die er tussen al die andere bomen staan, pronken met hun vruchten of dennenappels, het is net of we genieten van de beste zomer die er is . . . en op dit moment is dat dan ook wel effectief zo !  Het uitzicht is mooi, de dag begint mooi en hopelijk gaat het zo nog wel even verder ook !

Leef, geniet, doe wat je graag doet en voor de rest proberen we er een mooie dag van te maken, net zoals gisteren, buiten eten in de late namiddag, en daarna even puzzelen in de krant van het weekend en als we zin hebben om naar binnen te trekken, dan zetten we de aircooler op zodat ook daar de omgeving aangenaam is en niet te warm aanvoelt.  Ja, het leven kan ook gemakkelijk zijn, waarom genieten we daar toch niet meer van, ik denk dat ik dat genieten wat verleerd was doordat je allerlei dingen aan je hoofd hebt maar nu pas inziet dat je het geluk moet omarmen terwijl het er is, op het moment zelf !

Voor nu ga ik het jullie wensen, ik ga nog even de krant lezen en daarna vliegen we er weeral in zoals altijd.  De voorbereidingen voor de middag kunnen nog wel even op zich wachten maar daarna zal alles weer in de normale plooi vallen van iedere dag.  Geniet nog van alles waarvan je genieten kan, doe wat je graag doet en vooral wees voorzichtig als het warm wordt op het midden van de dag.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!