Bankieren, het is toch zo gemakkelijk . . . !!!


Een mooie vlinder die dartel rond fladdert, ik zie ze hier dagelijks al is er niet echt veel variatie in de vlinders, ze blijven toch altijd even mooi, ook al zijn het koolwitjes of citroenvlinders, soms eens een andere donkere vlinder maar veel meer vlinders zijn hier niet te zien.  Het is hier dan ook niet dik gezaaid met bloemen, zelf zitten we meestal in het groen, van het gras en de leibomen tot de haag, hier staan nog wel een aantal bloemen maar heel weinig die de vlinders en bijen aantrekken.  Daar zou een mens wel eens mogen voor zorgen dat er andere bloemen ook staan, al zal dat iets worden voor het komende jaar . . .

Vandaag had ik heel wat te sukkelen aan mijn bankieren, ik werk daar vrij vlot mee en meestal is dat op heel korte tijd gedaan.  Alleen vandaag ging het wat moeizamer, al van in de voormiddag was ik er tussendoor mee bezig en het vlotte maar niet zoals ik het wou gedaan krijgen.  Ach, ik bespaar jullie de uitleg, de slotsom was dat ik niet met mijn Itsme moest inloggen en verder gaan, maar wel met mijn kaartlezer.  Het is een kleine moeite om dat tegen de mensen te zeggen maar ja, ze weten ook niet dat je zulke dingen niet dagelijks doet en ja, dan zou dat er wel mogen bij vermeld worden ook.  Ik had namelijk mijn daglimiet laten verhogen omdat ik een redelijk hoog bedrag moest overmaken aan een bepaalde instantie en ik wist dat ik er met die 10.000 die de grens is, niet zou geraken.  Dus ik vroeg per telefoon mijn verhoging aan en na even wachten zou dat wel in orde geraken.  Tot op de middag kon ik die overschrijving nog altijd niet uitvoeren en in de namiddag zo rond 16u, ging ik opnieuw proberen, weeral niks, dat kon toch niet zijn, waren ze mij dan vergeten of wat scheelde er.

Via de telefoon dan contact opgenomen en ik kreeg eerst iemand aan de lijn maar die wist dat blijkbaar niet voldoende van en zou even bij iemand anders informeren waarom dit niet mogelijk was.  Iets later iemand anders dus aan de lijn en ik legde uit wat ik aan de hand had, hij stelde nog een paar bijkomende vragen en ja, die wist me te zeggen dat je daarvoor alleen je kaartlezer moet gebruiken, alleen daarvoor geldt dus die verhoging en niet voor Itsme . . . zeg dat dan erbij aub als er nog eens iemand een verhoging vraagt.  Gelukkig was ik dat alles vrij snel gedaan was ook op de manier die vroeger dus meestal werd gebruikt.  Reeds een aantal jaren gebruik ik ook altijd Itsme ofwel gewoon zoals bij de kapper, KBC Mobile en dat gaat zo vlot als wat.  Eerst was ik er ook wel wat bang voor dat ik op mijn gsm wel alles zou kunnen lezen maar de cijfers en letters staan vrij groot en dus kan ik er mee overweg.


Mijn betalingen doe ik wel altijd thuis aan de desktop, dat is het handigste omdat ik daar alles steeds bij de hand heb, ik heb ook mijn kaarten dan bij de hand en de gsm, veel meer is er ook niet voor nodig en ja, verder nog de bedragen en rekeningnummers, ach, als je het eens een paar keren gedaan hebt lijkt het wel kinderspel.  Maar ik kan wel begrijpen dat mensen die van al die snufjes niet moeten hebben, dat die het moeilijk hebben als ze zulke dingen moeten doen en het uiteindelijk niet echt vertrouwen.

Nu iets gans anders, het ontslag van Sven Pichal is in medialand als een bom ingeslagen blijkbaar, de collega's zijn er het hart van in dat hij werd aangehouden en heel waarschijnlijk ook in beschuldiging wordt gesteld voor wat er echt is gebeurd en waar wij het raden naar hebben.  Niemand had dit van hem gedacht maar ook mensen die vrij recht door zee gaan kunnen al eens een misstap doen die niet zo goed overkomt, al ben je ook heel graag gezien bij vrienden en collega's en werd je steeds naar waarde geschat.  Het is dan niet de eerste en heel waarschijnlijk ook niet de laatste die dit zal aan de hand krijgen.  Verzin eer je begint, dat moet je vooral doen en goed nadenken of je daar niemand schade mee berokkend . . . iedereen is feilbaar . . . !

Vandaag is dus een dag dat er vrij weinig gedaan werd hier in huis, ik heb wel eten gemaakt en daarna me wat in de zetel gezet om te rusten na de middag, maar wat ik in gedachten had dat is nog niet gedaan, misschien morgen toch maar vrij snel in de voormiddag eraan beginnen want er staat wel wat klaar.  Ik had in de voorbije week zowat alles gewassen wat er lag in de linnenmand maar dan ook nog nagekeken wat ik verder mee kon wassen van spullen die ik een dag of wat had gedragen en die niet fris meer waren.  Dan kan ik die ook weer eens terug in de kast hangen.  Uiteindelijk heb je op warme dagen toch wel een paar stuks kledij nodig, ik toch want ik zweet zo fel dat ik niet graag met natte kledij blijf lopen.  Ook al had ik deze morgen een bloesje aangetrokken dat ik reeds een paar keren had gedragen, met het oog op dat wassen en strijken, dacht ik bij mezelf, als ik dan maandag heb gestofzuigd en wil nog eens wat anders doen ook, dan was ik dat uit en gaat het gewoon mee door met de rest.  Niks van, ik heb het nog steeds aan en als ik alles gedaan heb wat ik zinnens was, dan pas zal ik het uit doen, een douche gaan nemen en me zo fris voelen als een hoentje.  Als dan ook die bloes nog is gewassen kan ik ze weer terug dragen, veel is daar niet voor nodig, misschien wel eens met wat stoom erover gaan zodat de weinige rimpels die erin zitten er allemaal uit zijn !

En nu ga ik ook niet meer zo veel uitvoeren, we zijn wel nog steeds maandag maar ik zie hier en daar wat van die ranken naar hier en daar zwiepen, die ga ik wat vast maken opzij en in het midden zodat ook daar nieuwe bloemen kunnen tevoorschijn komen en alles wat voller lijkt dan het nu is.  Dat is die roze die minder dik en mooi staat dan de andere, wat meestal wel andersom is, maar ja, wat verander je eraan ?! 

Voor dinsdag nog een heel fijne dag verder toegewenst en geniet van een mooie dag, is ons toch beloofd, ja, het kan ook anders natuurlijk maar liefst niet, we hebben de laatste tijd al vrij veel water gehad.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!