Zaterdag, weekend en wisselvallig weer . . .

Dat de zon nergens te bespeuren valt, wil nog niet zeggen dat de hele dag dit zo zal blijven, met dit wisselvallige weer kan het alles doen, het ene moment de zon volop schijnen, daarna verschijnen er wolken en begint het ofwel te regenen of blijft het gewoon bewolkt en moet je zoeken om een zonnestraal te kunnen waarnemen . . . zo gaat dat nu eenmaal !

Gisteren is er tussendoor wat regen gevallen maar nooit heeft het lang geduurd en na een tijdje was er van die regen ook al niet zoveel meer te zien en dat is maar goed ook, al zit de regen wel in de ondergrond, maar alles is tegelijk toch weer wat opgefrist . . . en je moet de bloemen niet gieten die buiten staan.   Al heb ik er al wel aan gedacht om ze weer eens wat te mesten zodanig dat ze dat niet moeten ondergaan wanneer het nog eens deftig warm zal worden.  Volgens wat ik eerder las zou het in augustus nog een echt warme periode geven en daar zijn we toch al niet meer zo heel ver van verwijderd, dus we leven nog altijd op hoop dat we een deftige zomer zullen krijgen . . . al kan die hoop al snel verdwenen zijn wanneer we in augustus zijn aangekomen en er van zomer en zon niet zoveel te zien valt !  Maar dat is altijd af te wachten, hoop doet ons leven !

Nu even terug naar de vrijdag 21/7/2023, ik heb eigenlijk wel veel gedaan gekregen op die dag.  Ik dacht bij mezelf : nu komt er toch niemand hier binnen, ik ga eens die koelkast uitmesten en dat vlotte vrij goed eigenlijk, er was ondertussen al een deel van de groenten en fruit opgebruikt zodat er overal ruimte voldoende was om alles te leggen en het niet meer zo overvol zat als het eerder in de week wel was.  Tegelijk kan je ook eens zien wat je nog zou moeten meebrengen van de winkel, wat bijna leeg is of wat vervallen is en ja, ook dat moet een mens steeds in het oog houden, ik vergeet dat wel eens voor spullen waarvan ik er geen gebruik zoals melk en frisdrank en ja, dan kan er wel eens iets bij zijn dat reeds vervallen is.  

Het andere heb ik toch maar laten liggen in de koelkast, anders heb ik niks meer om de mensen te presenteren als je hier aan komen, alleen water heb ik wel steeds in voorraad maar dat drinkt nu ook weer niet iedereen, al ben ik er wel een voorstander van maar ja, daar staat ook wel een vervaldatum op dus ook dat kan slecht worden blijkbaar al drink of eet ik het toch nog op nadat het vervallen is, je moet steeds je eigen smaak hiervoor aanspreken en als het nog lekker smaakt dan kan je het best snel verbruiken.  Wat ik nog had gezien dat was dat een aangesneden citroen aan het rotten zou gegaan zijn als ik ze nu niet had weg gedaan bij het gft, ik hou citroenen altijd in mijn koelkast maar vaak is er toch ook eentje bij die het eerder begeeft door te rotten.  Citroen voorkomt slechte geuren in je koelkast als je dat nog niet zou weten, goed om er steeds een paar te laten liggen !

De lakens heb ik ook gewassen al wou ik ze in de vroege morgen toch nog laten liggen, een half uur later of zo heb ik me bedacht en ze van het bed genomen en in de wasmachine gestoken, 'k heb ook daarna nog wat kleinere spullen als lingerie gewassen en opgevouwen zodat ook dat weer beschikbaar is voor verder gebruik in het weekend en erna.  Ik heb in die schuiven al eens eerder een grote kuis gehouden en veel oudere spullen weg gedaan maar nu liggen er alleen nog bruikbare spullen in en dat scheelt wel een hoop . . . alleen kwam ik een keukenhanddoek tegen die bij mijn nachtkleding lag, ik was toen aan het strijken en heb dat in die schuif boven op gelegd met het gedacht : straks neem ik dat mee naar de keuken, waar die meestal liggen bij mij, maar zover is het dus niet gekomen.  Ik heb vermoedelijk die schuif gewoon dicht gedaan en verder niet nagedacht, dus die handdoek is ook al weer op zijn plaats gelegd en ondertussen ook al gebruikt om die leggers van de koelkast af te drogen en daar heb je er wel meer dan eentje voor nodig !

Wat ik nu de laatste weken ook weer aan de hand heb is dat mijn gewrichten aan die handen weer zoveel pijn doen, ik neem nochtans regelmatig die spullen in die ontsteking zouden tegen gaan maar pijn voel ik nu meer dan het vroeger was, misschien toch weer eens een kuur doen met enkele dagen een pijnstiller in te nemen, al is dat ook niet altijd even goed, het zijn supplementen die ik daarvoor neem die ook de ontsteking afremmen of tegen gaan en tot nu toe voelde ik me daar vrij goed bij maar soms komt die pijn er toch overal weer doorheen.  Of is het omdat we nu weer wat ander weer hebben dan warmere temperaturen, ik weet het niet maar ergens heeft het wel een oorzaak, de vraag is alleen : wat is die oorzaak ?!  En daar heeft iedereen het raden naar . . .

Op vrijdag in de namiddag ben ik toch weer even in slaap gesukkeld toen ik wat had opgezet dat ik eerder had opgenomen, was het niet interessant genoeg of wat, ik heb er geen idee van maar ik was even versuft toen ik weer gewoon op de bewoonde wereld was aangekomen.  Lang heeft het niet geduurd want ik was niet veel kwijt aan het moment dat ik niet kon zien blijkbaar volgens wat ik aan het bekijken was.  En verder dacht ik nog naar de koers even te zien, alleen wist ik niet hoe snel ze gereden hadden, het programma was bijna aan het einde van de koers aangekomen maar dan heb ik toch nog gezien wie er had gewonnen na een finishfoto te maken van de twee aan de meet !

Nu ga ik jullie nog een fijne dag toewensen, doe wat je wil doen, ik moet vandaag zelf niet zoveel meer doen, wel eten maken en dergelijke maar veel meer niet, en morgen, dan vieren we de 50ste verjaardag van mijn jongste schoonzoon, een bbq hoort daarbij en een glaasje drinken ook, samen met een gezellig samenzijn zal dat wel weer een goede dag worden, eender wat het weer buiten zal doen, binnen is er ook nog plaats genoeg om rustig te zitten mocht het ook nog eens gaan onweren of zo, want dat weet je nu ook weer niet dat dit er kan in zitten, je moet ook op alles voorbereid zijn.

Geniet nog na van dit lange weekend voor velen en zorg dat je toch maar iets mee neemt tegen de regen, je kan nooit zeker zijn van het weer.  Laat een mooie dag niet verknoeien en geniet zoveel je kan !  Groetjes.





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!