Maandag, een drukke dag gehad tot nu toe !


Ha, die maandag wasdag kan ik om te beginnen al wel op mijn buik schrijven, al had ik zovele voornemens gemaakt om daar vandaag ook werk van te maken maar tot nu toe ben ik alleen in de voormiddag en zelfs op de middag zelf nog bezig geweest.  Maar dat was dan eerder om voorbereidend werk te doen voor morgen al, ik heb wel mijn middagmaal nog moeten zelf bakken en dergelijke, alleen de soep die stond er nog van vorige week en als ik er morgen nog wat van gegeten heb dan is het laatste binnen !

Deze voormiddag had ik het druk met het afwassen van mijn douchewand, dat moet van tijd tot tijd ook wel eens gedaan worden, en ik weet het ook wel, als er een druppel aan de buitenkant op valt van de wasbak, niet iedereen is even voorzichtig, dan wordt dat scherm ook vuil en je veegt dat dan wel droog maar dat is nooit gans weg en iedere dag kan er wat nieuw bij komen . . . zodoende, heb ik het afgewassen en ook de spiegels en in het toilet ook eens met wat meer zorg door heen alles gegaan, zowel de wasbak, het fonteintje zoals ze dat in vele zaken benoemen, heb ik proper gemaakt, dat bakje dus waardoor het water weg loopt, ook de spiegel daarboven en verder nog hier en daar wat gepoetst aan dat toilet, al is dat nog niet helemaal weer zuiver, daar moet ik nog eens iets sterker voor gebruiken dan wat ik tot heden heb gebruikt, sommige randen krijg je er maar moeilijk uit en ik wil tussendoor ook wel eens dat alles proper is . . . en dan is er werk aan natuurlijk !

Verder heb ik die lederen flappen van de zetels nog maar eens een beurt gegeven, ook die hadden het nodig maar die drogen dan terwijl je andere dingen doet en daarna kan je die alweer op de zetels hangen want dan zijn ze droog.  In de badkamer heb ik ook nog eens deftig mijn radiator of handdoekdroger zoals ge wilt, afgewassen, ja, ook die krijgt soms al wel eens een extra laagje over zich als ik niet voorzichtig ben met haarlak spuiten, pas op, ik doe dat niet dagelijks, zo was het vroeger wel eens maar tussendoor als mijn haren zouden gaan vliegen als ze weer gekortwiekt werden.

Verder heb ik ook de lavabo in mijn badkamer zuiver gemaakt van alle ongerechtigheden en daarna ben ik richting living gegaan, daar heb ik me om iets voor de middag wat neergezet en geluisterd naar wat de weerman ons te vertellen had, maar ondertussen stond er al wat te ontdooien in de microgolfoven, wat gehakt, ik wou ook vandaag nog de saus voor bij mijn spaghetti maken zodat ik daar morgen geen tijd zou moeten insteken, ik wil dan ook nog wel wat poetsen, al kan ik vandaag ook al wel iets daarvan doen maar zover ben ik nog echt niet !

Het was dan ook al halftwee toen ik me hier neerzette aan de computer, daar had ik eerder nog niet echt tijd voor gehad, nu denk ik er ondertussen ook aan dat ik mijn krant nog niet heb gelezen, zo zie je maar wat ik ook nog allemaal had kunnen doen.

Maar zoals hierboven dacht ik vandaag ook nog wat spullen, van die bloesjes en topjes en ondergoed uit te wassen, dat doet de wasmachine vanzelfsprekend wel heel goed maar die spullen heb ik nog niet gesorteerd en dan moet er toch nog wel eerst wat werk worden gedaan aan dat alles voordat ik kan denken aan wassen . . . zo zie je maar dat ik vandaag als ik in de zetel beland nadat mijn boterhammen naar binnen zijn gewerkt . . . wel zal weten wat ik gedaan heb.

Gisteren ging het me niet zo goed af eigenlijk maar vandaag zit ik hier nat in het zweet dus hou ik me beter binnen bezig met allerlei dingen.  Ik denk eraan dat mijn verkoudheid zou kunnen aan het beteren zijn, ik was gisteren geen rotte sjiek waard toen ik gegeten had op de middag, mijn hoofd voelde zo zwaar aan en ik was weeral moe, ik heb dan een lichte pijnstiller genomen en me in de zetel in de relax gelegd met het gevolg dat ik me tegen de avond heel wat beter voelde.  Dat hoofd woog niet meer zo zwaar als voorheen, mijn spieren voelden beter aan, die gewrichten waren stijf en steeds als ik recht stond uit de zetel deed mijn heup wat pijn, lag het toch aan dat mottig weer dat we nu hebben of wat, ik weet het niet maar ik ben heel moe mijn bed in getrokken, net zoals op zaterdag en heb heel goed geslapen en dat kan ik niet over iedere nacht zeggen !

Vroeg was ik dan ook niet uit de veren maar dat hoefde voor niks ook niet, waarom zou ik op staan als ik toch niet iets speciaal wil doen, naar de winkel gaan kon niet want die is in de voormiddag niet open, alleen in de namiddag en dan zijn alle rayons nog niet bijgevuld dus sta je daar meestal zonder dat je iets vind van wat je mocht nodig hebben en moet onverrichterzake terug naar huis met een kleinigheid in je winkeltas maar zonder dat wat je zocht !!!

Nu ga ik me even in de zetel zetten en daarna ga ik weer naar de kamers toe en naar de badkamer, dat zal het eerste zijn, als er veel ligt van bloezen en dergelijke, wel dan moet ik in die slaapkamer mijn droogrek maar open zetten, hier in de living kan ook maar dan moet ik steeds langs die ene zijde gaan van dat kookeiland en kan je niet overal door dus dat hindert te veel, in die kamer kan het dan ook blijven staan tot morgen mocht alles niet dadelijk weer droog zijn geworden in de avond.

Mijn saus voor de spaghetti roept op mij, ze is gekookt wil dat zeggen en ik ga nu nog even proeven zodat ik daarna nog de kaas kan uit de diepvriezer halen om te laten ontdooien in de koelkast voor morgen.  En zo zou alles morgen wat vlotter moeten gaan, ook de was opbergen ergens in een wasmand leggen wat niet dadelijk weer de kast in kan en verder dat droogrek opvouwen zodat er weer volop ruimte is om ook daar weer wat huis te houden en het proper te maken.  Maar niet alles tegelijk willen gedaan krijgen, dat gaat niet, dat zou ik ook moeten weten, alleen geef je dat niet zo graag toe en wil telkens wat meer dan dan eerst gedacht . . . en dat zou ik beter moeten weten, ook kan dat een dag later nog worden gedaan, meestal toch wel en ja, dan doe je dat beter rustig aan, al wil dat er bij mij soms niet echt in, maar ja, dan moet ik het daarna maar voelen !

Op dit moment zit ik hier nog wat uit te blazen van de warmte die over mij was gekomen na de middag, ik heb dat wel altijd een beetje maar de ene keer is dat erger dan de andere keer, vandaag was het echt wel een dag van "meer" dus even rustig mezelf in de zetel laten genieten en daarna alles in de koelkast proberen kwijt te geraken, maar er zit al zoveel in, ach, ja, we zoeken wel een plekje . . . ergens tussen of erop of zo ?!

Nog een fijne maandag wens ik iedereen toe, geniet ervan en denk eraan, hier in de buurt is er een warenhuis, de Okay, daar is het overstroomd binnen, ergens wat stuk gegaan, was het iets van koeling, ik weet het zo niet maar reeds in de voormiddag had ik dit gehoord op de radio, op dit moment is het hier dus het enige dat geopend is in de voormiddag, nu zal het misschien alweer wat beter gaan maar er moet ook nog opgeruimd worden als de vloeren nat
 zijn, oppassen dus mensen die hier in de buurt wonen !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!