Dinsdag, nog een zonnige dag ?!

 


Een glimlach, van de zon of van iemand gewoon die je kent, het kan je deugd doen wanneer je iemand ontmoet die lief lacht, nog nooit meegemaakt ?!  Wel waarom begin je er zelf niet mee, je zal zien hoe de anderen reageren op je gelaat en als dan tegelijk de zon ook nog eens van de partij is dan kan je dag toch al niet meer stuk ?!

Maar het is steeds afwachten wat het weer gaat doen, heel waarschijnlijk krijgen we nog wat mist in de morgen maar nadien kan het wel weer mooi worden, al heb ik de weergoden nog niet beluisterd op radio of gezien op tv, dat is was ik er zelf van maak !  Ja, ook gisteren zag ik in eens dat mijn ramen toch ook eens gepoetst moeten worden, ik zag dat mijn aardappelen helemaal opgebruikt waren, ik zag dat er ook spinnendraden hingen aan het balkon boven mij, en ik zag er ook in de hoek van het raam hier aan het terras, je ziet het aan alles, we zijn in volle voorbereiding om de lente tegemoet te gaan !  Zo voel ik het aan maar zo voelt het niet wanneer je naar buiten trekt, dan voelt de wind nog scherp en dat kan veel koude teweeg brengen aan je benen en gelaat en handen, zeker als je geen handschoenen draagt, ach, ik heb ze dit jaar nog niet in gebruik genomen en waarschijnlijk komt het er niet meer van, tenzij het echt nog dik zou vriezen, al doet het dat tijdens de komende nachten vermoedelijk wel.

Het is schipperen tussen twee seizoenen dat we doen, ik weet niet goed wat ik zal aantrekken, ik trek dan meestal iets aan waar ik toch altijd warm genoeg bij heb, en als ik naar buiten ga, dan trek ik toch een mantel over mijn kledij aan dus ja, veel meer heeft een mens niet nodig, al ben ik zinnens om toch een nieuwe korte regenvest te kopen, eentje die nog gewatteerd is en die ik vermoedelijk lang kan blijven dragen, daar toch in de komende dagen eens werk van maken misschien ?! Als je dan weer niet met andere ideeën in je hoofd bezig bent, ik moet ook nog gaan winkelen, dat is ondertussen al voor morgen geregeld, verder had ik nog wat andere dingen te doen ook en ja, misschien doe je die ook maar snel voordat de voorraad daarvan is uitgeput, nooit uitstellen wat je zinnens bent om te doen !

Ondertussen zijn de werkjes die ik in huis had voorzien nog niet gedaan geraakt, in de namiddag bezoek gehad van de oudste dochter en daarmee wat zitten praten over ditje en datjes en nadien is ze weer naar huis toe gereden, tenminste dat vermoed ik toch want ze wil op tijd en stond eten klaar hebben voor zichzelf en haar echtgenoot.  Wat ik nu zinnens ben is een lijstje opmaken waarop ik alles zet wat ik zou moeten doen om alles weer in orde te krijgen in mijn woning, dat is iets waar ik na mijn boterhammen ga aan beginnen en daarna, belanden we in de zetel en puzzelen even totdat het tijd is om naar het nieuws te kijken . . . en naar al wat er daarna nog volgt en mijn belangstelling wegdraagt !

Geniet nog van de zonnige dagen, ik hoop van dat ook te doen maar ga toch eerst ook even in huis alles wat op orde zetten zoals ik heb beloofd : een opgeruimde woning is ook een aangenaam om in te leven!  Groetjes.




Reacties

  1. Dag Chris. Ik heb een rustpauze ingeschakeld op mijn blog maar ga elke dag wel hier of daar een tegenbezoekje brengen. Jij voelt precies al de lentekriebels en de kruiskriebels maar nog even wachten want maart kan ook nog venijnig koud zijn! Wij hebben hier voor de tweede dag op rij regenweer maar normaal duurt dat hier geen dagen dus hoop doet leven. Een hartelijke groet en houd je daar gezond en wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!