Dinsdag, een gewone dag in de week mag ook wel eens . . . !


Inderdaad reeds dinsdag, op maandag had ik niet echt veel te doen alhoewel ik hier niks had neergezet, kan ook wel eens dat er niet echt veel te vertellen viel . . . niet alle dagen moeten even druk zijn of gevuld zijn als in de voorbije week, soms was het toen wel echt van het goede ietwat te veel.  Niet zozeer dat ik het niet aan kon allemaal maar ook mijn lichaam laat zich tussendoor wat meer gevoelen dat het niet steeds akkoord gaat met wat ik doe en . . . dan luister je daar beter ook even naar !

Jullie weten ook zeker wel dat er op een aantal plaatsen reeds een carnavalstoet is doorgegaan, dat er nog vel zullen volgen ook en . . . dat het morgen Aswoensdag is en dat dan de vasten begint.  Weet dan ook dat we stilaan op gaan naar Pasen toe, al is dat nog wel een aantal weken van ons af maar toch is het zo en daar kan je helemaal niks aan veranderen.
Eerder had ik op internet reeds opgezocht wanneer het Aswoensdag zou zijn en dat bleek op 22/2 dus te zijn, morgen dus.  Zelf zit ik daar dan eerder wat mee bezig omdat je geen schoolgaande kinderen meer hebt, ook de kleinkinderen zijn de school ontgroeid en er is nu nog eentje maar die volgt een eerder andere leerrichting zodoende weet je dat ook niet meer wanneer die mag thuis blijven van de lessen.  En het is dan krokusvakantie voor de schoolgaande jeugd en nog een aantal mensen die van die lessen afhankelijk is, zoals diegenen die les geven zelf, maar ik weet wel dat het deugd doet om er ook eens tussenuit te gaan, is nodig voor velen en doet alles achteraf weer wat opleven, anders geraken ze uitgeput zowel de leerlingen als de lesgevers allemaal.

Maar genoeg nu over de school en alles wat daar omheen hangt, ook andere mensen volgen steeds wat er gaande is in de wereld om hun heen.  Op dit moment spelen ze op de radio "the circle of life" een mooi liedje dat ons wat meer doet nadenken over wat er in de wereld allemaal gaan de is.  Ik denk dan aan de mensen die weer een aardbeving hebben meegemaakt, Turkije dat leeft op een plaat die een andere raakt en blij tijden spanningen in de ondergrond meebrengt zodat het op tijd en stond wel eens aan het schudden en beven gaat voor al wie daar in de omgeving leeft.  Het is de natuur die zich een beetje wreekt op alles wat er op de wereld gaan de is en ja, dan krijg je van die uitbarstingen.  Niet precies daarom maar je hebt er dan even geen oog meer voor gehad dat het kan voorvallen en dan paf !, dan is het er ineens en kan veel slachtoffers met zich meesleuren, jammer genoeg.

Maar ik vraag me dan af of die gebouwen niet sterker hadden gebouwd kunnen worden, tegenwoordig kunnen ze toch veel meer dan dat het vroeger was in dit geval, ach het zal altijd wel ergens slachtoffers met zich meebrengen, daar waar die aardplaten mekaar dan raken of tegen mekaar zitten aan te duwen, het zou niet mogen zijn maar het is er nu eenmaal, blijf daar dan toch niet in die buurt zou ik zeggen, al zijn er plaatsen genoeg waar ze wel naar toe kunnen, waarom dan net op die plek gaan wonen ?!

Wij hier hebben het goed zeggen als het er op aan komt wil je dat ook niet meemaken, al hebben we dat zelf ook al wel een paar keren gevoeld, het was op een nacht in het voorjaar, ik dacht ook zo rond deze tijd van het jaar, we hadden een appartement gehuurd voor iets langere tijd eigenlijk en wij, mijn man en ik zelf, wij trokken er naartoe met onze kinderen.  Maar daar horen dan ook al dadelijk onze schoonouders bij en nog een vriendje van de oudste dochter toen en ja, dan was ons appartement echt wel volzet !  Maar niet getreurd, we vonden voor iedereen een slaapplek en gingen er de nachten dus ook doorbrengen.

Ineens wordt ik tijdens de nacht wakker dat het achterste gedeelte van ons bed zo danig schudde dat ik dacht dat de dochter, die bij mij sliep, met haar voeten daar tegen aan het duwen was in haar slaap.  Maar neen, dat was toen de aardbeving die niet zo veraf een centrum had en die we voelden tot in de appartementen.  Was dat toen in Nederland of wat, ik weet het niet zo zeker meer waar het centrum van de aardbeving toen lag maar in ieder geval vergeet je zoiets niet meer, ik denk daar dan ook vaak aan terug wanneer op de ene of andere plaats op de aarde die aardkorst weer eens heeft gebeefd . . . !  Dat die mensen constant eraan denken geloof ik niet want je denkt ook aan andere dingen wanneer alles weer eens goed gaat maar ja, in dit geval denk je daar zelf aan en je hebt helemaal niks te vrezen, denken we dan toch !

Gelukkig zijn er er nog enkele mensen van onder het puin gered na zoveel dagen dat het al geleden is dat de aarde daar zo erg beefde, het lijkt een wonder dat ze kunnen blijven leven, anderen is het niet gegund, het is maar net hoe je lot op dat moment wordt beslist als er iets gaande is zoals die bevingen.

Maar ook ons eigen lot hebben we niet zelf in handen, deels wel natuurlijk maar je hebt het hier echt niet voor het zeggen als het over jezelf gaat, je kan wel een beetje proberen voorkomen dat je toestand wat erger wordt door niets te doen wanneer je het nog kan verhelpen.  Zo gaat het vaak bij de mensen, ze stellen uit, net zoals ik die steeds maar zit uit te stellen wanneer ze naar de kinesist gaat, een afspraak maken is zo snel gebeurd en je voelt je daarna toch weer wat beter, dan zit alles terug op de plaats waar het hoort te zitten, tenminste, dat hoop ik toch.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe, in de namiddag zouden we nog wat opklaringen krijgen en ik kijk er al naar uit !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!