Vrijdag, we gaan weer naar het weekend toe !


Het is inderdaad weeral vrijdag, we gaan naar het einde van de week toe en dat mag ook wel eens zijn, de voorbije week werd er hier ten huize van wel heel wat werk verzet, al zie je dat zelf niet zo, het is gewoon bezig zijn en zorgen dat alles weeral mooi proper is tegen dat we het echte weekend in gaan !

Ja, ik had in de voorbije week nog wel heel wat werkjes uit te voeren maar ik heb ook gewoon onderhoud gedaan hoor, het zijn niet altijd speciallekes die ik doe maar wel op dinsdag, toen kreeg ik weer mijn nieuwe beveiliging erop gezet met bijstand van op afstand.  En dat is vrij vlot verlopen, zo snel was het allemaal gedaan, dat wil zeggen dat je het voordien ook zelf goed hebt gedaan, ik vond dat dit voor herhaling vatbaar is en nu ben ik erover wat gerust gesteld ook, het is goed zo dat je zelf niet met al die kopbrekens zit die het toch ook wel kan met zich meebrengen.   Vorige keer heb ik het daarna laten nakijken door de man die meestal hier bepaalde werkjes komt uitvoeren aan de computer, mijn It-er noem ik hem dan ook, hij is van dat alles op de hoogte, en ik kan erop vertrouwen.

Op een moment zat ik op het toilet, ik wou even over dat plintje gaan met wat wcpapier en toen ik daar aan begon besefte ik dat er te veel stof op lag, en liet  het voor wat het was, later even de kruimeldief genomen en daar een opzetstuk opgestoken zodat ik dat met een druk op de knop kon allemaal opzuigen, het was snel weer proper en daarna ook nog even over alle andere plinten in huis dit gedaan zodat alle stofrestjes weg waren, dat was ik vergeten te doen voordat ik met kuisen van de vloer was begonnen, dan maar zo afwerken, kan ook natuurlijk.

Ook ben ik gisteren reeds gaan winkelen voor een deel tenminste, dat wat het dringendste was, dat heb ik al meegebracht maar er waren ook bepaalde voedingswaren niet in voorraad of toch niet in de rekken, dus daar ga ik vandaag of morgen nog wel eens voor terug, ik weet niet goed of ze er daarna nog wel zullen zijn maar ik hoop het tenminste.  Alleen zag ik ineens iets eigenaardig toen ik mijn spullen in mijn karretje wou gaan laden, er lag nog een pakje onderin !!!
Ja, ik had in de voorbije week reeds gedacht : had ik nu geen garnalen meegebracht, kwestie van eens wat anders te kunnen eten dan vlees of gewoon wat vis ?!  Maar ik zag niks liggen in de koelkast dus neen, ik zal dat niet bij hebben gehad . . . dacht ik zo. 
Nu vond ik daar toch mijn pakje garnalen die ik een volle week geleden had aangekocht en nog niet had gevonden voordien !  Ik heb dat pakje snel bij mekaar gevouwen en heb het in de afvalbak aan de ingang van het warenhuis, gaan deponeren, kwestie van het niet te moeten open doen en het daar kwijt te geraken.  Dat was vast en zeker niet goed meer en zou wel danig kunnen ruiken wanneer je het zelf zou gaan open maken !  Het had immers een volle week in mijn karretje onderin gezeten, ik zet dat dan in de berging waar het steeds 22° is omdat daar alles staat van brander van vloerververwarming en ook de afzuiging van de woning, het zou niet lekker meer geweest zijn en ja, vandaag had ik andere spullen met mij mee, misschien toch maar iedere keer goed nakijken, had ik vorige keer ook goed gedaan, dacht ik toch maar heb me dus degelijk vergist !

Ik was ervan geschrokken, dat is nu de allereerste keer dat ik zoiets heb vergeten, maar ja, je denkt dan : ik heb goed gekeken, neen, het zal dus niet zo zijn geweest maar ach, al bij al is er nog niks erg gebeurd, als het dat maar is denk ik dan, maar toch, het zou niet mogen gebeuren.  Dat wil zeggen dat je zelf oud aan het worden bent, dat is mijn idee erover, ik maak wel meerdere dingen mee die niet zo goed zouden kunnen aflopen ware het niet dat je uiteindelijk toch weer op je pootjes terecht komt, wat zal het volgende zijn, denk je dan ?!

We gaan nu wel het weekend in, alleen nog wat opfrissen hier en daar moet ik wel doen, mijn kasten en al wat erop ligt nog ordenen en in mappen steken wat weg mag en daarna lijkt alles weer wel een beetje mooier en opgeruimd.  Het mag ook wel eens rustiger er aan toe gaan dan steeds maar willen snel gedaan hebben met alles, zo een week als deze week, wel die wil ik nog wel hebben als ze daarna zo goed eindigt als nu.  Ik ben weer terug wat uitgerust, ach ja, ik heb dan ook mijn griepprik gekregen van mijn jongste dochter, zij is verpleegster en kan die vrij goed zetten, ze doet dat ook nog voor buren van haar, dat is haar nicht dus en haar man en kinderen.  Ze zorgen ervoor dat ze hun spuit krijgen voorgeschreven, halen het bij de apotheker en daarna is het voor hen kinderspel.  Omdat ook de nicht van onze dochter een bepaalde ziekte heeft, is het aangewezen dat iedereen zich laat inenten zodat ze gezond blijven tijdens de periode van de winter en net daarna.


Zelf wacht ik steeds zo lang mogelijk om ze te laten zetten, dan geraak je toch wel de periode na de winter ook door zonder al te veel erg, al had ik dit jaar wel een griepje of iets dergelijk, het was geen corona maar wel iets wat wees op een soort van griep of iets wat er erg op lijkt, ik herkende zelf de symptomen toen in ze had . . . maar was er ook snel weer vanaf, al bleef het toch een tweetal weken dat ik er last van had, moe en pijnlijke spieren en gewrichten, zo zie je maar . . . !  Was ook vrij laat op het seizoen, ik weet het nog omdat ik net voordien was gaan winkelen met de dochter . . . !

En nu mag stilaan de winter zijn intrede doen in ons land, het mag eens wat gaan vriezen ook, niet te fel want dan moeten we wel onze verwarming gaan wat hoger zetten willen we niet ziek gaan worden.  Maar tot nu toe hou ik het nog steeds goed vol, als ik kou zou beginnen krijgen dan liggen de zak wat anders maar dat is nog niet het geval.  Dus we doen voort zoals we bezig zijn, zuinig met verwarming en we zullen er wel geraken, iets warmer aan trekken kan ook altijd natuurlijk.

Nog een fijn weekend wens ik iedereen toe, geniet ervan en als ik goed kijk zie ik de zon reeds schijnen, zal het vandaag mooier worden dan het gisteren was, geen idee, we zien wel.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!