Woensdag . . . en nog maar een beetje warmer . . . of toch niet ?!


Wordt het werkelijk nog wat warmer dan de vorige dagen of heb ik het mis . . .?!  Toen ik al vrij vroeg op de computer was ingelogd en ik keek mijn aanduiding van het weer in mijn omgeving te zien, dan zag ik daar wat regendruppels staan, om juister te zijn, ik zal er één enkel druppel en wolken op staan.  En wat bleek, toen ik naar buiten keek waren er net enkele druppels water gevallen, iets later nog wat meer blijkbaar en nog wat later weer zo een beetje "muggenpis" zoals wij dat uitdrukken, wat fijne druppeltjes dus.

Maar eigenlijk is het eender welk weer we krijgen, we moeten er door en is het warm dan is het puffen maar als het iets frisser mocht uitvallen, wel dan is dat mooi meegenomen en hoeven we niet zoveel te zweten !  Ik ieder geval heb ik gisteren niet echt veel gedaan, ja nog verder hier en daar wat gerommeld maar daar wordt je niet moe van, dat is het ene op dit eigenste moment doen en later weer met wat anders beginnen.  Voor vandaag zal het ongeveer hetzelfde worden tenzij ik zin heb om toch ook eens een wandeling te maken.  Want dat kan best maar ik zag ook de zon weer verschijnen tussendoor, en het is hier lekker fris waar ik zit, nu ga ik eens dadelijk naar buiten op de thermometer kijken wat die aangeeft : om 9u24 was het hier 25° volgens de computer en volgens de thermometer ook hetzelfde !  Ze komen eens overeen en toch voelt het hier of het koelt eerder af, of staat er misschien wat wind buiten, zal zeker niet veel zijn want die pas gesnoeide leibomen die laten al snel zien dat er wind is of zoals nu : het is windstil !

Gisteren kreeg ik bezoek en toen ik voorstelde om een fles met alcoholvrije bubbels open te maken toen waren we samen akkoord om die fles soldaat te maken, met drie personen moet je daar niet echt lelijk om doen, dat is snel gefikst en zelfs nog wat anders is dan mogelijk om te drinken.  Ondertussen hadden de bezoekers ook al met hun fiets wat afstand afgelegd al zijn dat geen vele kilometers, ik weet niet hoever maar het is een naburige gemeente dus echt veraf ligt die niet !  En dronken zouden ze zeker niet naar huis rijden van die bubbels, ik wist niet goed wat ik ze anders moest voorzetten en dat vond ikzelf dan weer goed omdat ik steeds dacht dat ik die fles was vergeten voor te zetten, ach niet iedereen drinkt graag bubbels maar ik verkies toch de echte bubbels met alcohol om te drinken, veel beter en voor mijn part : een beetje drinken is toch ook nog steeds gezond, zoveel drink ik nu ook weer niet al lust ik wel een glaasje bij het eten maar veel verder gaat het niet.  

En heel soms zal ik eens een glaasje drinken terwijl ik buiten op mijn terras zit te genieten van de omgeving en van mijn bloemen op het terras.  Alleen dat rosse gras, (lees verbrand), kan me niet meer bekoren en daar ben ik naar een andere oplossing op zoek, alleen zal die er weer niet zo snel komen als ikzelf dat denk, net zoals mijn reeds lang bestelde poortje om in de haag te zetten, als ik op alles zo lang moet wachten als op mijn poortje, dat zou er tegen einde april zijn, wel dan weet ik echt niet wat ik ermee moet aanvangen.  In ieder geval wil ik dat ik wat afzonderlijk zit en zonder een mooie haag gaat het ook al niet, wat denken die mensen die deze plannen hebben gemaakt, dat ik niet weet dat die bomen amper een halve meter hebben boven het beton van de garage, dan weet ge ook dat die haag geen lang leven zal beschoren zijn, en mijn duur betaalde water eraan geven, wel dat vertik ik, dan moeten ze maar zorgen dat ze meer water en voeding krijgen ook, ik doe dat niet meer, ik ben het beu om steeds te doen wat anderen hebben gepland en dan ook nog eens mijn geld gewoon eraan weg te gooien, want dat is het wat we hier doen als je de bazen involgt !!!

Ik hoop maar dat we in de komende maanden wat meer weten over alles en nog wat, we krijgen eens een vergadering in de komende maanden, na de vakantie wel te verstaan, zodat we eindelijk eens samen met andere eigenaars kunnen spreken over wat ons bezig houdt.

Wat ik vandaag ga doen, geen idee, net zoveel als gisteren zeker, of neen, toch maar eens die ene kamer wat op orde zetten en daarna zien wat er nog kan gedaan worden.  Ik heb daar immers wat kledij van mij op een hoopje gegooid om weg te brengen naar de kledingbak, we zien wel wat we ermee doen en of het straks niet te warm is om even op pad te gaan, zal me goed doen, ook langs de glasbak nog eens passeren en dan zijn we tevens ook aan die kledingbakken zodat het geen verloren moeite is geweest.

Dan straks ook niet vergeten van mijn blauwe zak buiten te zetten, ja, ik vergeet dat vaak en als ik daar dan aan denk dan moet dat weer snel gebeuren en sta ik in het zweet maar neen, kan ook tegen de avond aan en dan ben je alweer terug in rustmodus om een fijne avond tegemoet te gaan met je tv of nog wat anders.  Want de laatste dagen heb ik allerlei boeken en boekjes bij mekaar gezocht waar nog enkele puzzels in staan die niet zijn opgelost, een fijn tijdverblijf wanneer je eens niet goed weet waar je zou aan beginnen om je geest bezig te houden.  Het kan echt wel verkwikkend zijn op warme dagen en dan straks weer heerlijk uitgeteld in bed te komen en te slapen tot in de vroege uurtjes, zoals altijd.  Even het bed uit om naar het toilet te gaan en daarna weer rustig verder te slapen, al is dat niet alle dagen even natuurlijk om dan weer snel in slaap te vallen . . . !

Dus vandaag weer een dag zoals alle andere, zonder al te veel onderbreking zullen we ook weer die dagen door geraken, het was de vorige week een drukke week en vermoeiend ook, deze week zal gans anders zijn en als het aan mij ligt, gewoon rustig weer het weekend in gaan kan ook wel eens.  Het bouwverlof is begonnen en dat zie je en voel je ook aan het verkeer op de weg voor onze appartementen, al heb ik daar geen last van omdat we wat achterin gelegen zijn, ik ben er dankbaar voor dat dit appartement als laatste was overgebleven, het heeft me altijd aangetrokken maar nu zit ik met de gebakken peren met haag en gras en dat is iets wat me niet zo vaak overkomt, na twintig jaren geen hof en terras meer gehad te hebben, er nu terug aan beginnen, het is geen goede zaak en dat moet worden opgelost, vroeg of laat ?!

Nog een heel warme en en fijne dag en hou jullie gezond en fris als het even kan, en tussendoor een klein slaapje doen, het kan geen kwaad, geniet ervan en hou het hoofd vooral koel, daar komt het op aan !




Reacties

  1. Dag Chris Ik hoop dat het niet tropisch warm wordt vandaag en och arme die renners in de tour... is dat nog verantwoord? Ik zal ze wel passief volgen vandaag vanuit mijn luie zetel en intussen een kruiswoordraadsel oplossen want wij vrouwen kunnen multitasken? hahaha
    Een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat multitasken doe ik al vaak, ook terwijl het nieuws op tv op staat en ik hoorde gisteren dat onze oudste dochter dat ook vaak doet en zo gewoon alles mee pikt wat ze wil horen en het is voor iedereen een goede ontspanning en ook inspanning om je geest wakker te houden en dan doel ik niet op de slaap ! Ivo die moest daar steeds mee lachen maar je ziet het dat zijn geheugen niet meer werkte, al wil dat niet zeggen dat het daaraan lag, het was gewoon zijn ziekte maar ik meen dat je beter je hersenen bezig kan houden en zo alerter blijft voor andere dingen ook ! Nog een fijne dag verder !

      Verwijderen
  2. Dag Chris,denkelijk heb je u vergist met je blauwe zak,morgen is het de grijze en groene bak,pmd zak was vorige donderdag.Grtjs van boven buren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de info, ik was met van alles en nog wat bezig en dan kan ik me ook wel eens vergissen, ik kijk voordien steeds op mijn app op de gsm om zeker niet te missen !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!