Dinsdag, een dag die begonnen is met hevige emoties . . .


Een heel fijne dag voor iedereen, een dag die voor mij begon met hevige emoties toen ik naar het warenhuis aan het stappen was.  Een dame die in onze blok woont kwam ik onderweg tegen ze leek me niet echt blij te zijn en ik vond dat ze er triestig uit zag, normaal toen ik later vernam dat ze ook haar man pas had verloren, ze zei het me dadelijk en ik kon bijna mijn tranen niet bedwingen.  Ik voel me dan ook zo onmachtig maar van binnen ben ik sterker geworden dan ik laat zien eigenlijk, ik voel me beter in mijn vel en ik kan meer verdragen dan het vroeger was voor mijn man zijn overlijden . . . alles is reeds wat zachter geworden en ik was ook geschrokken om eerlijk te zijn, de tranen stonden in mijn ogen toen ik in het warenhuis aan kwam.  Zo begon de dag voor mezelf nadat ik had ontbeten en mij had klaar gezet om te gaan winkelen.

Ik deed mijn boodschappen en kwam daarna zo snel als mogelijk naar huis, ik voelde tussendoor reeds wat fijne regendruppels, was het maar een gedacht van mij, neen, ik voelde er meerdere maar op de stenen was er niks meer van te zien, zo droog was alles.  Het was dan ook al laat toen ik bij mij naar binnen ging, ik bleef aan de voordeur nog wat staan praten tegen medebewoners die we vrij goed kennen.  

En ja, zo verneem je al het één en ander, ik had ondertussen de brievenbus al eens leeg gemaakt ook en ik had een kaartje gekregen van onze vrienden uit Grimbergen, ik weet dat ze daar in de omgeving wonen maar niet meer waar ze vroeger waren, het is al eender, ze hebben die naam gekregen toen we er kameraden hadden in gevonden die we wel eens onderweg tegen kwamen tijdens onze vakanties in Duitsland en dan meer het Zwarte-Woud.  Hun vakantie zal er nu wel zo goed als op zitten, maar er nog zelf naartoe gaan, ik zie het echt niet meer zitten, het is te veel gevraagd, al zou ik dat wel aan kunnen, alleen is maar alleen, dat doe je dan beter met een groep maar geen grote groep een kleine groep van een twintigtal mensen is meer dan genoeg.  Maar het is toekomstmuziek, zal het er ooit nog eens van komen, ik weet het niet echt, maar ik vrees van niet, ik zie me al die rompslomp niet meer doen, voor mij hoeft het echt niet meer . . . tot daar deze overdenking van vakantie en dergelijke.

Eenmaal in huis aangekomen heb ik snel mijn ijsjes weg gezet in de diepvriezer, ook nog een brood erin gestopt, nu zitten er zo goed als twee broden in en daar kom ik dan wel weer even mee toe, tot ik vers ga halen natuurlijk maar ik wist niet echt meer of er nog veel brood over was, je haalt het eruit als je het nodig hebt maar je onthoud niet hoeveel er nog in zit, deze keer dus wel degelijk veel, ik denk zelfs dat het de eerste keer is dat er twee volle broden in zitten.

Verder wil ik vandaag nog mijn kippenvlees uit de bouillon halen, mijn soep zeven en daarna weer verse groenten en lekkere balletjes erin doen, zodat ik een kippensoep kan klaar maken en ook nadien nog voldoende heb voor een portie vidévulling, lekkere soep en ook lekker vlees om bij een gebakken aardappel of frietjes te eten, al mag ik het met brood ook wel !  Mijn champignons moet ik nog wel snijden en klaar maken om bij de vulling te doen, ook nog wat lichte room meegebracht en dan is het smullen geblazen !  Al is dit potje nog niet klaar, het is telkens een beetje feest wanneer je zulke dingen eet.  En dat zegt iemand die vroeger gewoon tussen de vele kippen ging spelen in de tuin die volledig was afgezet met kippengaas zodat ze niet weg konden en voluit buiten konden scharrelen met lekkere eieren tot gevolg . . . en later de soepkip natuurlijk . . . zo leer je dat !

Nu gaan we aan dit alles beginnen of je hebt tegen de middag geen soep, al heb ik al wel iets anders voorzien om te eten, vandaag nog sla met gerookte zalm en later zien we wel als alles klaar is hoe het smaakt en wat we ermee zullen doen, invriezen of gewoon verorberen, zo erg veel is het eigenlijk niet.

Nog een heel fijne dinsdag wens ik iedereen toe, met toch wat mildere temperaturen, zo heb ik het graag.  En als er nog tijd over is in de namiddag dan wil ik ook nog wel eens alles poetsen in de woning, hoeft niet vandaag allemaal gedaan te zijn maar ik wil het toch wel gedaan hebben voordat het weekend eraan komt.  Gisteren daarom reeds alles gestofzuigd en dan zou het vandaag redelijk vlot moeten verlopen, of het ook zo is lees je morgen wel !

Geniet van deze dag en maak er ook een mooie dag van, zelf ga ik straks zeker een glaasje drinken maar veel meer zal het niet zijn !







Reacties

  1. Ja, het is soms moeilijk om het verdriet van anderen een plaats te geven zeker als het bij jou nog zo vers is! Zelfgemaakte vol au vent is altijd de beste vind ik en met rijst of frietjes vind ik die "videekes" het lekkerst. Ik ben hier aan de grote kuis bezig want er moest wat aan de inbouwkachel gedaan worden en dat roet dat den naar beneden komt dat kruipt overal in dus mijn ganse living kreeg een beurt zelfs plafond en kaders moesten eraan geloven. Ik was gisteren bekaf en ga er vandaag mee verder daarna geef ik de keuken een beurt. Niemand die het echt ziet maar ik weet dat het gebeurd is en dat geeft me een goed gevoel! Dus blijf ik hier niet lang plakken Chris! Nog een fijne dag hier druppelt het wat voor de tuin mag het wel iets eer zijn!
    Groetjes Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vidé maken is voor morgen Nancy, ik zie wel wat ik erbij ga eten, weet het nog niet. Heb deze middag eerst mijn gerookte zalm gegeten met sla, cocktailsaus en met gekookte aardappelen, tegen dan was mijn soep net klaar en nadien dus de soep met balletjes, gisteren gekookt en vandaag verse groenten erin gedaan en klaar gekookt. En nu ga ik nog mijn glaasje wijn uitdrinken en wat verpozen in de zetel zo op de noen. Of ik daarna nog ga poetsen dat weet ik niet maar ik weet zo als ik het vandaag niet doe zit ik met alle andere dingen morgen en dat kan wel wat veel zijn zo tegelijk allemaal ! dus toch maar poetsen en dan ben ik daar ook weeral vanaf ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!