Maandag . . . en minder goed ?!

 


Mooie tekst hierboven en ik geloof dat het vandaag niet zo slecht zal zijn als het wordt voorgeschoteld, tenminste daar hoop ik ook op.  Want ik zou nog willen wat boodschappen doen in de namiddag, in de voormiddag gaat het niet want dan is de winkel nog niet open, dus ja, is het wachten tot in de namiddag.  En wil het dan wel lukken dan er voor de namiddag wel hevige buien voorspeld worden maar of die hier gaan vallen is steeds maar de vraag.  In ieder geval heb ik mijn planten op het terras wat veilig gezet onder het bovenhangend balkon van de bovenburen dus ja, als er bakken regen vallen dan kunnen ze wel iets ervan krijgen maar ze gaan zeker niet verzopen eruit komen !  Dus is het voor mij duimen dat het mooi blijft tot een stukje in de namiddag . . .

En verder, wel gisteren was weer een mooie zonnige dag, in de voormiddag heb ik reeds een wandeling gemaakt, niet zover eigenlijk dan ik wel wou gaan maar toen ik op weg was bekeek ik mijn horloge en die vertelde me dat het zeker niet voor twaalf uren zou zijn dat ik weer thuis was, mocht ik dat andere stuk van de wandeling ook nog doen.  Omdat ik ook nog wel wat wou genieten van de weldoende zonnestralen koos ik voor de kortere weg, zorgen dat ik op tijd thuis was om ook mijn eten nog klaar te maken en daarna even in de zetel te kunnen rusten, of zoals het tegenwoordig gaat : naar het nieuws kijken en erbij in slaap vallen . . . kan ook natuurlijk maar dat was nooit mijn gewoonte geweest.  Ik kan me er niet tegen verzetten en doe dat dan ook niet, beter een klein beetje zitten knikken in de zetel en opeens beseffen dat je programma voorbij is !  Herken je dit, wel dat valt meer en meer voor, zeker na het eten op de middag of zelfs in de namiddag, hangt er vanaf wat ik voordien heb gedaan, of ik in de namiddag duidelijk in de weer was geweest om alles weer zuiver en rein naar voor te brengen in huis en ja, dan ben ik tegen 18u of later wel klaar voor een uurtje in de zetel door te brengen . . . met ook het gekende gevolg.

Alleen ben ik steeds bang dat ik dan 's avonds niet meer zal kunnen slapen en ja, dat valt wel eens voor dat ik rond middernacht weer terug uit bed kom en even zit hier in de living te puzzelen, gewoon omdat ik niet dadelijk de slaap kan vinden.  Ik drink dan meestal veel water tijdens mijn puzzeltijd in de zetel en trek dan weer naar bed toe, met het gevolg dat ik rond 4u in de morgen er weer uit moet om naar het toilet te gaan !  Maar geen nood, dan slaap ik mooi door tot het morgen is, soms is het dan zelfs even na achten, al valt dat niet zo vaak voor !  Ik ben een vroeg opstaander, zelfs om 7u in de morgen, zeker als de zon op de ruiten van de kamer zit !  Niet dat ik dat voel, misschien ook want in de zomer is de zon dan al vrij sterk te noemen, maar ja, zo warm was het nu vorig jaar ook weer niet dus daar had ik toen echt geen last van, of het dit jaar beter zal worden valt nog maar af te wachten, ik denk eerder weer een wisselvallige zomer zoals het de voorbije jaren was . . . maar we wachten af, het kan ook anders en die hitte hoeft een mens nu ook weer niet te ondergaan, dat is voor niemand goed.

En wat staat er verder nog op het programma, wel een lang weekend zeker op het einde van deze week, te beginnen met O-L-Heer hemelvaart op 26/5, daarna de vrijdag dat voor een aantal werkende mensen wel de brugdag zal worden en dan nog zaterdag en zondag, dus voor een aantal mensen is het dan genieten van de vrije tijd, of je er op uit trekt of niet, ik weet dat wij daar vroeger gretig gebruik van maakten om er zelf eens op uit te trekken, als we wisten dat de kinderen een veilig onderkomen hadden voor die dagen.  En de communiefeesten zijn dan ook volop in gang dus ja, veel kinderen die kunnen terug kijken op een viering hier of daar, het kunnen ook lentefeesten zijn en dergelijke, het hoeft niet altijd gepaard te gaan met kerkelijke feestelijkheden, er zijn tegenwoordig gelegenheden genoeg !

Verder heb ik de week erop ook wel een vergadering in het verschiet, eentje waar ik een paar keren verstek heb laten gaan omdat de echtgenoot zich niet goed genoeg voelde om mee te doen en ik ben dan ook maar wijselijk thuis gebleven.  Wanneer het met de gezondheid niet meer goed gaat dan blijf je liever thuis en mijn besluit stond dan ook vast, ik kon wel even van huis weg voor boodschappen en dergelijke maar ik durfde het gewoon niet meer aan om hem alleen te laten, toch niet voor een hele dag.  Maar nu ben ik vastbesloten : ik ga weg als ik daar de kans toe heb of als er me iemand komt op pikken hier thuis.  Ook mijn leven gaat verder en ik hoop dat ik dat nog lang mag doen maar dat weet je immers maar nooit, het kan ook snel gedaan zijn dus genieten is nu vooral de boodschap . . . en daar moet ik wel even terug in komen.  Om eerlijk te zijn, het doet wat onwennig aan om in een groep te zitten en te praten met mensen die samen zijn afgestudeerd met de echtgenoot maar hun echtgenoten zijn er ook bij en ja, dat breekt alles zowat een beetje open, we kennen mekaar al een hele tijd en ik wil blijven meedoen zoal lang ik de mogelijkheid heb.

Nu wens ik iedereen nog een heel fijne nieuwe week toe en geniet van elk mooi moment, wat je laat voorbijgaan dat komt nooit meer terug, hou daar vooral rekening mee !  Een mooie maandag voor elkeen !





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!