Woensdag, een halve week is weer voorbij . . .


De tijd vliegt snel, gebruik hem wel.  Dat is een gezegde dat ik in de laatste dagen nog wel heb gevolgd ook, zo heb ik al wat opgeruimd dat blijven liggen is vanwege de ziekte van mijn echtgenoot.  Je kan niet alles dadelijk doen wanneer je dat wel zou willen, je stelt het even uit maar dat even is ondertussen toch al drie maanden voorbij, en nog was dat niet gedaan wat je toen reeds wou doen.  Nu heb ik er korte metten mee gemaakt, bezig blijven is goed voor je ziel en intussen is dat toch al gedaan.

Zo maakte ik de koffer leeg met zijn kledij erin die was mee gegaan naar het rusthuis en dergelijke en heb alles wat gesorteerd.  De spullen die nog goed zijn en bruikbaar die kunnen nog voor iemand anders dienen, niet veel van dat alles is nog degelijk want ook door het veelvuldig wassen heeft dat geleden natuurlijk.  En een deel was reeds oud maar nog niet versleten dus ja, daar maak je nu komaf mee natuurlijk. Kousen die ik nieuw kocht die zijn reeds weg, ze zijn dan ook helemaal nog niet gedragen dus ja, dat kan gerust nog gebruikt worden.  Een aantal dikke fleece vesten die kunnen ook goed nog ergens anders voor gebruikt worden, iets warm en degelijk is mooi meegenomen, ook al dient het maar om naar buiten te trekken en in de tuin wat te gaan doen.  Een winddichte fleece ben ik ook al kwijt geraakt en ja, nog wat spullen die door hen waren aangekocht om alles te vervangen wat "verloren" was gegaan.  Ik kan er toch niets mee doen en als het ergens anders een goede bestemming krijgt dan kan het nog dienst doen.  Maar gedragen schoenen en al die dingen, die gaan gewoon weg, ik kan ermee bijna een halve kledingbak vullen, als ik alles zo bekijk.

Er zijn zelfs broeken bij die hij nooit heeft gedragen, aangekocht in augustus of september, met in ons achterhoofd dat hij die in een rusthuis wel nodig zou kunnen hebben.  Geen dure stukken maar wel degelijke waar want we kochten er daar eerder reeds van en die blijven mooi totdat je ze niet meer kan dragen wegens versleten !  Nu hangen ze dus daar en ik kan ze gewoon maar in een bak steken waar ze ook misschien niet meer worden gebruikt, ik hoop dat ze de goede spullen zullen herkennen en hergebruiken, al is het maar voor mensen die niet zoveel hebben als wij op dit moment.  Ik neem er niet graag afscheid van maar om dit hier te laten hangen heeft het ook geen zin, mijn kasten wil ik leeg maken en herschikken wat eruit mag, en wat er niet meer nodig is kunnen we weg doen.  Voor mijn kledij heb ik 1/3de van een kleerkast aan bloezen, van de andere kast nemen ze dan wel een halve kast in beslag.  Het was hier vrij goed uitgerekend eigenlijk.  De hemden van de echtgenoot namen 1/3de van de andere kast in beslag en het andere derde, wel daar hingen zijn gebreide vestjes in samen met zijn kostuum en de broeken.

Ik wil nu wel een ladenbak in dat gedeelte van die kast ook leeg maken, daar steken spullen in van mezelf maar daar zou ik liever mijn ondergoed zien in verdwijnen, dat kan daar best in liggen allemaal want dat zijn drie vrij diepe schuiven, daar kan een boel in en dat is handig omdat je ondergoed beter allemaal bij mekaar kan zetten.  In de andere kast ligt dat naast mekaar onderverdeeld in kleuren, lingerie zo ongeveer de gekleurde bij de gekleurde, zwart en wit wil ik afzonderlijk houden en de hemdjes in verschillende soorten die liggen ook op stapels, alleen zijn die stapels niet hoog genoeg om die ganse kast te vullen en daar blijft dan wel een hoop  plaats in over bovenkant, wat zonde is en je kan daar best nog wat andere dingen in kwijt ook.

Nu ben ik dus eigenlijk aan een hele reorganisatie bezig en we zien wel hoe dat allemaal af loopt, er is werk aan en eerst goed nadenken of je daar wel goed aan doet om dit zo te regelen allemaal. Nu heb ik in die ene kast heel wat ruimte voor de handdoeken te leggen en dan kan ik daar best mijn beddenlakens ook in kwijt, die vragen wel wat plaats maar dat geeft niet, dat zal er nog wel bij in kunnen.  Mijn nachtkledij, die ik dringend moet aanvullen, ligt daar ook in maar ik probeer nu nog verder te doen en naar de zomer toe wil ik daar wat in rommelen en zorgen dat alles weer prima in orde komt.  Een grote hoop heb je niet nodig maar wanneer je zo zweet zoals ik meestal doen, dan heb je wel iets meer nodig want alle dagen alles zitten uitwassen doe ik niet maar ik wil wel dat het snel weer proper is.

Zo breng ik deze dagen dus meestal door, al was ik op de middag ook wel eens in slaap gevallen, dat komt ervan wanneer je constant slaapgebrek hebt doordat je ofwel te vroeg wakker wordt ofwel dat je 's avonds die molen in je hoofd niet stil kan zetten !  Mijn oorsuizen is dan ook vaak een beetje mee de aanstoker van mijn slecht slapen maar nu begint dat wel door te wegen en val ik zelfs tijdens de dag hier in de zetel eens in slaap.  Alleen ben ik dat niet gewoon en ik wil daar dan ook tegen vechten maar weet niet goed of ik ermee goed of slecht doe.  Ik weet dat ik regelmaat nodig heb maar als die er niet is dan kan ik niet meer goed verder en dat was in de laatste weken vaak wel het geval.

Dus nu nog even doorbijten en daarna zien wat we nog gaan doen, acht ja, ik ben ook nog in de kast in de living bezig geweest, ik heb daar wat uit gehaald dat weg moet gebracht worden, daar ben ik nu dus volop mee bezig, ik wil plaats maken voor andere dingen en alles wat anders indelen.  Nu heb ik meer een overzicht van wat zich erin bevindt en ligt het wat gemakkelijker om het terug te vinden.  Een paar bakjes hier en daar om bepaalde stukken bij mekaar te houden hebben daaraan mee gewerkt.  En mocht ik er nog van die bakjes nodig hebben, wel dat kan ook best wel zo zijn, dan gaan we maar eens winkelen om alles bij aan te vullen.  Maar eerst sorteren wat er te vinden is en daarna zullen we zien.

Dus wanneer je hier niet altijd een logje te zien krijgt dan ben ik vast en zeker met zulke zaken aan de slag in eigen huis, het maakt alles wat logischer en dat was in de voorbije maanden soms wel zoek.  Rust in je huis, rust in je hoofd en de slaap zal dan wel sneller komen en kunnen we verder gaan.  Mijn lichaam vraagt nu naar wat meer rust maar niet te veel want dan lukt dat slapen ook niet zo goed, een beetje moe ben je best voordat je slapen gaat en daarna lukt dat wel weer terug zoals voorheen.  Een wandeling zou me goed doen om daarbij te helpen maar ja, als het weer niet meezit ga dan maar eens wandelen, gewoon onder een grijze lucht gaan wandelen is ook niet zo aangenaam zoals het gisteren weer wel eens was.

Nog een fijne woensdag wens ik iedereen toe, geniet van je dag en probeer er ook een vruchtbare dag van te maken !



Reacties

  1. Dag Chrisje ik doe het eerst en vooral , want straks valt mijn internet weer weg ---
    ik lees dat je in slaap valt in je zetel , maak er een gewoonte van om even een
    "napje ' te doen , dat helpt om tot rust te komen hoor !
    en elke dag even buiten gaan , je kan je wel goed aankleden , helpt ook
    ik heb daar ondervinding in --- opruimen , kan je altijd nog !
    een leven alleen indelen moet je ook leren .
    maar je houd je sterk , merk ik
    doe zo verder en denk aan jezelf nu
    dank voor het mail bericht hé
    liefs ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf vind ik het raar dat ik in slaap val na de middag, ik heb zelden of nooit een middagdutje gedaan, ik was toen al weer met wat anders bezig en ik genoot van het bezig zijn tot het avond werd. Dat is iets wat ik me altijd heb voorgehouden : als het niet moet dan zet ik me 's avonds in de zetel neer om wat te puzzelen terwijl ik naar het nieuws kijk en luister. Puzzelen in boekjes maakt mijn hoofd leeg en wanneer ik niet kan slapen toe ik net hetzelfde : ik sta op en puzzel en daarna slaap ik in, beter dan een slaapmutsje en gezonder ook. En verder over dat opruimen, ik moest opruimen want ze hebben al die spullen van het rusthuis meegebracht in een reiskoffer en in mijn handbagage dus dat moest leeg worden gemaakt maar daar had ik wel even mee gewacht. Ik wil ook nog eens deftig alles poetsen zodanig dat ik ook weer wat rust in mijn hoofd krijg, ik moest dat opruimen want anders kan ik gewoon niet poetsen ! Zo eenvoudig is het, we zitten op een appartement maar het is wel beneden en je loopt van het ene naar het andere plekje, ik had mensen die herstellingen kwamen doen en die hebben ook sporen nagelaten overal, vooral in de badkamer en in de living want daar moeten ze doorheen wanneer ze naar de berging gaan om bepaalde dingen bij te regelen, het is hier echt niet meer proper in huis, meerdere keren gestofzuigd maar daar wordt de vloer niet proper mee, wel stofvrij.
      De vorige nacht heb ik wat rustiger geslapen en ben ook rustig weer opgestaan, soms is het nog met tranen in mijn ogen, ik denk dan steeds aan het afscheid en een bepaald deuntje gaat dan door mijn gedachten en dan komen de tranen.

      Verwijderen
  2. Lieve Chris, ik lees dat je het goed aanpakt en verwerkt. Als je u daar goed mee voelt moet je dat doen. Nog goede kleding kan je naar de kringloop brengen, vind je ze nog extra goed kan het naar tweedehandswinkels? en dan kan je de rest in de bakken steken. Slapen in de namiddag is heel normaal dat is de biologisch klok, 10a15min is soms genoeg om terug in form te zijn, heel veel mensen doen dat. Wens je ook nog fijne wandeldagen, hier is het toch ook grijs, maar dat houd me niet tegen. Groetjes Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag ben ik dus naar de kapper geweest en daarna ben ik gaan wandelen, het heeft me deugd gedaan en ik hoop dat ook deze nacht weer rustig zal zijn. Maar ik hoor net hetzelfde van de dochters, ze slapen en worden zwetend wakker in hun bed, net zoals ikzelf meemaak. Ik moest dit doen voor mezelf allemaal, in de kast in de living werd maar steeds alles neergelegd wat ik niet dadelijk een plaats kon geven. En dan stapelt alles zich op en dat haat ik. Tevens stonden daar nog twee radio's, de ene speelde nog maar je kreeg hem moeilijk aan de praat, die heeft steeds in de keuken gestaan, wel ver van het kookvuur maar toch, na 21 jaren goede dienst mag hij ook weg, ik zal me wel eens een andere aankopen, ook voor in de badkamer, daar heb ik ook graag wat muziek en wat nieuws wanneer ik daar bezig ben. Ik ben soms ook in de kleine kamer aan het strijken en daar staat ook een radio maar ik weet niet of die het nog lang uithoudt, dat is een "wereldontvanger" maar die is ook al zo oud dat ik denk om ook daar een kleine nieuwe radio te zetten, of ze gewoon van hier naar daar te verhuizen, het is toch maar alleen voor mezelf.
      Ik wou gewoon die kledij sorteren uit de koffer omdat daar nog echt goede stukken tussen zitten en we zien wel wie die mee neemt, een aantal is reeds weg, er hangen nog wel mooie stukken die ik pas voor hem heb gekocht in de laatste maanden en die zo goed als nieuw zijn, ze waren wel een beetje vuil maar met wassen gaat alles eruit en als iemand ze wil kunnen ze die krijgen ook.
      Morgen is nog een dag waarop wat te regelen valt hier en daar en daarna zien we wel, dan heb ik nog de vrijdag om alles in de woning weer wat in orde te zetten, zo had ik het me voorgenomen, ik ga dan ook meestal nog winkelen om voor het weekend wat in huis te halen, allemaal te voet wel te verstaan maar het lukt me wel, ik moest het de vorige maanden ook allemaal zelf doen, als was het toen wel slopender omdat ik tussendoor ook nog bij de echtgenoot op bezoek ging.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!