Kerstmis 2021 . . .

 












Reacties

  1. Hopelijk zijn de voorbije dagen niet te triestig geweest nu je niet in je vertrouwde omgeving met je man kon vieren Chrisje?
    Vandaag is het even bekomen van de 2 voorbije dagen. Niet dat we hier uit de bol gingen maar het was gezellig druk met de familie samen.Het voelde goed aan om weer samen Kerstavond te vieren en niet zoals vorig jaar alleen te zitten door corona! Het blijft oppassen geblazen maar dat moment samen doet zo'n deugd dat we het niet nog eens wilden missen.
    En nu op naar het jaareinde en hopen dat ergens in 2022 het gewone leven terugkomt!
    Hartelijke Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gisterenmiddag heb ik alleen gegeten maar in de namiddag kwam onze jongste dochter met man een onze kleinzoon naar hier bij ons. Al zal dat ons er niet meer zijn, de echtgenoot komt vanaf morgen terug naar het rusthuis waar hij al eerder had verbleven, naar huis komen zit er niet meer in want ik durf dit niet alleen aan, het kan ook niet alleen maar met hulp zou het misschien nog lukken, ik ben al wel 75 en ook daaraan moet je dan denken, het blijft niet duren. Wat als ik nog wat meer last krijg met mijn handen, ik heb daar steeds zoveel pijn in dat ik soms echt niks meer kan doen, en wat als je toch wat kracht moet zetten, dat lukt me ook al niet meer dus ja, toch maar voorzichtig zijn en blijven verder doen zoals ik bezig ben in de mate van het mogelijke
      De namiddag was dus vrij snel weer voorbij en toen besloot ik mijn stuk boomstronk verder op te eten, ik kreeg het niet gans op, in de namiddag heb ik dan verder ook niks meer gegeten dan die boomstronk. Onze jongste dochter had voor ieder een stuk gezorgd maar die stukken waren toch zo groot dat ik het niet ineens kon naar binnen werken. Ik had dan nog een mini Magnum gegeten in de namiddag en mijn gerecht op de middag was dan ook al niet van het kleinste ! Dat deed me dan ook beslissen om thee te gaan drinken, ze hadden een pakje thee voor Kerst meegebracht en ik zou dat proeven, die was lekker maar ik kon in de eerste uren van de nacht daarna de slaap niet vatten, dan maar weer opgestaan zoals altijd, zo ging dat een keer of drie en de laatste keer ben ik om 3u40 weer naar bed getrokken. Voordien dus nog geen seconde geslapen al had ik wel in bed gelegen maar de slaap wou maar niet komen. Ik stond weer even op en dronk een glaasje van die schuimwijn, bleef even zitten en dronk nog een vol glas water en daarna weer het bed in . . . en heb ik geslapen tot een paar minuten voor 8u in de morgen ! Toch 4 volle uren geslapen en daar moest ik het vandaag dus mee stellen. Ik hoef het toch niet uit te leggen dat ik straks wel vrij snel naar mijn bed wil gaan maar voordien nog wat rustig naar tv wil zitten kijken ?!
      Vandaag ben ik dus naar de echtgenoot op bezoek geweest, morgen is hij daar weg, zijn koffer heb ik gepakt en die is nog vrij goed gevuld, ik zou moeten persen hebben om alles wat ik nu nog mee naar huis heb om te wassen, erbij zou willen steken hebben ! Wat een rare zin ! Ach, we zijn weer thuis en ik heb al het papier klaar gezet om het morgen te laten ophalen, gelukkig dat ik daar nog aan dacht ! En verder, nog een glaasje drinken en daarna naar bed om dat slaaptekort toch wat in te halen, al lukt dat niet zo in één-twee-drie ! Ook ik hoop erop dat het normale leven terug zal kunnen beginnen maar wat is normaal ?! We hebben nu het nieuwe normaal en dat zullen we vermoedelijk nog wel even zo moeten houden en er steeds rekening mee houden, inentingen gekregen of niet, ze slaan soms wild om zich heen !
      Ondertussen weeral met veel mensen gepraat over die vermiste kledij en stukken van de echtgenoot maar niemand kan me een afdoende manier geven om daaraan te ontsnappen, het is een rare afdeling met mensen die o zo kwetsbaar zijn en die o zo rare gewoontes erop na houden, je bent zelf voor niks meer veilig maar je moet stout doorspreken eer ze je geloven en zich eraan houden. Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!