Dinsdag . . . weer enkele uren slaap gemist !

 


Een mooie dinsdag zal het vermoedelijk niet worden, denk ik zo als ik naar de weersvoorspellingen heb gekeken, maar we maken er toch ook weer een dag van waarop we trots kunnen zijn op wat we hebben gedaan.  Dan hoeft een mens zich niet te schamen om wat hij heeft gedaan of nagelaten om te doen !  Maar die uren slaap die ik de laatste tijd weer moet missen, wel die is er voor mij te veel aan, ik ben slaperig wanneer ik naar bed trek maar eens ik daar een half uur of nog wat meer lig, dan heb ik nog geen oog dicht gedaan, laat staan dat ik de slaap kan vatten, en dat allemaal om diezelfde reden, al de perikelen rondom de echtgenoot en hoe bepaalde mensen niet goed voor je zorgen of te kort schieten in wat ze doen.

Want hij werd dus gisteren overgebracht van de instelling in Kortenberg naar het rusthuis in Aarschot en daar zeiden ze ons dat het ziekenvervoer dat er was om hem over te brengen niet voldeed aan zijn noden.  Ze hebben mijn echtgenoot met een paar mensen uit de wagen moeten helpen, hoe en wat weet ik niet precies maar ik meen dat dit weer één van de tekortkomingen is van de instelling en dat is niet het enige in mijn idee.  Pas op, ik kan verkeerd zijn maar zo vat ik dat dan op en daardoor speelt dat ook de godganse dag en avond doorheen mijn geest en vind ikzelf geen rust.  De mensen in Aarschot stellen alles in het werk om hem te helpen en ze zijn daar echt wel in de weer met zo iemand die weer wat aan de hand heeft gehad.  

Ze vertelden ons dat in alle eerlijkheid en ik meen dat daar toch ook wel weer eens een hartig woordje mag over gezegd worden ook !  Zelf wil ik eerst alles tot in de puntjes weten wat er nu weer allemaal is scheef gelopen.  Ik meen dat de vorig keer "liggend vervoer" werd verzekerd en dat het toen ook dat wel was, weten ze nu zelf niet wat ze daarmee moeten aanvangen, het is iemand van een gesloten afdeling dan veronderstel je toch dat ze weten welk vervoer er moet voorzien worden.  Blijkbaar volgens hun zeggen zat de echtgenoot scheef opzij gezakt in de wagen en heeft hij nu dus veel last van alles en nog wat, ook pijnen en kan geeneens nog recht in een rolwagen zitten !  Het breekt mijn hart om hem daar zo te zien en dat een mens dan kregelig wordt van iemand zo te zien behandeld worden dan moet je daar niet stom van staan !  Begrijp je nu waarom ik 's avonds niet kan slapen, dat was de laatste tijd weer altijd wat anders dat er scheelde maar een mens begint dat dik beu te worden, je zou voor minder !

In de komende dagen zal ik er zelf nog wel eens naartoe gaan om eens te horen wat zij daar ervan zeggen, ze hebben ook in Aarschot geen aangepaste stoelen om hem te fixeren en nu zit hij dus in een rolwagen die veel te klein is voor hem, hij zit echt niet hoog genoeg maar de kinesist moet daar blijkbaar over beslissen wel soort van zetel of stoel of rolwagen hij moet hebben, en die was net naar huis toen dit zich weer voor deed natuurlijk.

Ik wil gewoon weten of wij iets moeten aanvragen of gewoon gaan huren zelfs, of dat het anders kan geregeld worden, we willen dat zelf wel doen als we echt weten wat er gezocht wordt en dan proberen er ergens eentje vast te krijgen, dat moet toch te regelen zijn ?!  De vraag is of ze daar die stoelen hebben die hij echt nodig heeft want dat is ook weer niet zo eenvoudig.

En verder gaat alles weer zijn normale gangetje, zelf gaan we samen nog eens op pad om wat kledij bij aan te kopen voor de echtgenoot maar ook nog een paar stukken voor mezelf, ik wil een training maar met een vestje met rits en met een kap eraan, een hoody zoals ze zeggen.  Ik heb daar zo mijn redenen voor wanneer ik weer naar buiten moet en er is wat regen in de lucht, dan ben ik daar beter op voorbereid, die vest zal dan sneller drogen dan dat ik weer mijn haren moet wassen en drogen !  En die joggingbroek, wel ik wil een degelijke broek hebben om hier thuis mee rond te lopen, zeker als ik aan het poetsen ben want echt gemakkelijk zijn die geklede broeken dan ook weeral niet en ik heb er nu nog een paar degelijke hangen en dat wil ik wel even zo houden !

Verder ben ik zinnens om voor de echtgenoot nog een pullover te kopen en daar nog eens zien of er ook andere vestjes zijn die hij kan aan trekken over een hemd of dergelijke.  Ik wil dat hij telkens er goed voor komt ook al zit hij meestal vast in zijn stoel, die hij vandaag had heeft hij al stuk gekregen, de hendel om dat tafeltje voor zich los te maken had hij er al af gewrongen, dus zijn armen en handen zijn nog steeds heel sterk, alleen die benen willen dus niet meer zo goed mee.  

Ik heb altijd al gevreesd dat die val die hij deed wel veel erger is geweest dan ze eerst hadden gezegd, ik zou zijn lichaam eens graag gezien hebben toen want ik meen dat er daar echt wel heel wat mis misgegaan bij al die "ongelukjes", of dat nog normaal is weet ik niet en dan die verdwijningen van kledij en ander materiaal, wel dat is nog het ergste, het is toch telkens voor enkele honderden euro's dat we weer zijn kwijt gespeeld en van een gewoon pensioen kan je ook al niet zoveel doen dus ja, we zitten er weer maar eens mee opgescheept.  Als nu al die stoel en dergelijke goed zouden zijn voor hem, dan was ik al iets meer tevreden maar nu moet er wel degelijk werk van gemaakt worden en nogal snel ook.

Verder nog wat groenten uit de diepvriezers in een bepaalde winkel, ik wil dan ook wel nog een paar stukjes wild mee brengen, als er nog wat is na die feestdagen die we reeds hadden, dit jaar heb ik nog geen enkel stuk wild gegeten behalve dat met Carla haar verjaardag toen, dat is de enige keer dat ik daar de kans toe had.  En telkens was de rayon in het warenhuis leeg van het wild, en kon ik op mijn kin kloppen !  Of ik heb niet goed gekeken want dat is ook wel mogelijk, meestal neem ik gewoon wat ik nodig heb maar ik loop niet overal rond om alles eens te bekijken, als er tijd genoeg zou zijn zou ik dat wel eens doen.

Dat is het nadeel wanneer je in de morgen gaat winkelen, dan staat nog niet alles in de rekken en zijn bepaalde bakken leeg gemaakt om uit te wassen of reeds uitgewassen en moet alles weer goed beginnen koelen wanneer het is gevuld.

Ik hoop maar dat het nieuwe jaar toch iets beter is dan dit jaar en we leven op hoop, we zien wel hoe alles verloopt en je hebt er zelf toch niet veel aan te zeggen.

Ondertussen ben ik wel een tijdje hier aan het tokkelen geweest, nu is het tijd om te gaan slapen, mijn ogen worden moe en ik trek mijn bed in, de wekker staat reeds afgesteld om af te lopen in de morgen want ik wil fris en monter gaan winkelen !  Ik zie nu net dat het 1u01 is en dat is voor mij tijd om te gaan slapen, als het al lukt.

Nog een mooie dinsdag en er wordt wel degelijk regen voorspeld heb ik op de regenradar bekeken, zo rond 5u in de morgen dacht ik komt er hier een fikse stortbui over het midden van het land getrokken !  Geniet er toch maar van !




Reacties

  1. dag Chrisje ,
    dus je man is terug in het rusthuis , en 't is weer niet normaal verlopen , hoe moeilijk kunnen ze het maken , vraag ik me dan af .
    ik begrijp hoe moeilijk het moet zijn voor je , maar volhouden hoor --
    komt het ziekenfonds niet tussen voor een persoonlijke aangepaste rolstoel ? vroeger toch wel !
    ik wens je alvast veel moed meisje , en -- gezondheid vooral ,zodat je verder kan
    veel liefs en -- geniet van de kleine dingen en momenten !
    ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is net of alles gaat tegenwerken, nu weer die overbrenging die niet normaal werd uitgevoerd zoals het zou moeten gedaan worden. Met twee verzorgenden hebben ze de echtgenoot zelf wat rechter gezet in die stoel maar een tijd nadien zat hij weer gans krom daarin en werd er een kussen tegen die zijde gestoken maar dat helpt ook maar voor even, sta je er dan stom van dat hij overal pijnen heeft ?! Dat ze toch zo onzorgvuldig met de mensen omspringen, ik begrijp dat niet, het is net of hun eigen gevoel is afgestompt en ik weet het ook weel dat het een moeilijke afdeling is en voor iedereen goed doen dat kan ook niet maar dit heb ik nog nergens meegemaakt ! het is net of ze doen het erom, nu weer dat vervoer, ach, ik ben het echt wel beu geworden en pik dat echt niet meer, Ani, ik kan me er echt kwaad in maken maar het lost niks op ! Ik weet dat waar hij nu is, dat de mensen daar echt wel bereid zijn om te helpen maar ze zijn ook aan handen en voeten gebonden, ze doen ook enkele waarvoor ze middelen hebben en dat is miniem, dat weten we allemaal. Een rolstoel laten voorschrijven door de kinesist en de huisarts is allemaal niks, maar eer die stoel er dan is zijn we een zestal weken verder en pas dan kan het normaal gaan, is dat nog normaal ?! Voor mij niet, dus wat gedaan, een zetel aanschaffen waar hij zelf kan in zitten, gefixeerd of niet maar als die goed zit dan is er geen probleem en zijn we daar alweer vanaf. Er was een zetel in het vooruitzicht ergens en die zijn de dochters vandaag gaan ophalen en afleveren waar hij moet staan : op zijn kamer. En zijn daar geen wieltjes onder dan is dat heel jammer maar helaas hij moet wel eens goed zitten ook want zo kan het gewoon ook niet verder gaan ! Ach, wat is dat allemaal, dan krijg ik hier telefoon op de middag, ik heb dat reeds aangegeven aan de verzekering omdat we daarvoor toch ook verzekerd zijn voor al dat verlies maar toch gaat er nog een vrijstelling af en ja, wat schiet er dan nog over, ik kon er geen bedrag op plakken wat alles zou waard zijn maar die spullen alleen al die zijn toch een paar honderd euro's waard, tel daarbij de kledingstukken en ja, dan weet je ook dat de prijs daarvan al snel oploopt. Vandaag kocht ik een vestje voor hem, om toch al wat spullen terug aan te vullen zodat hij verder kan, ook een broek maar die kost niet zoveel, het is een trainingbroek en ja, dat is nu net een goedkope, ik betaalde er nog geen 20€ voor ! Het vestje was toch net boven de 60€ wat ook niet duur is.
      En nu moeten we nog beginnen met die aangifte te doen bij de politie en daarna hopen dat er nog wat kan geregeld worden via de verzekering, het is me allemaal wat. Betalen mag een mens maar als er dan eens iets verloren gaat of zoals in dit geval "verdwijnt" dan moet je zelf nog overal naartoe gaan om een pv te laten opstellen daarvoor. Ja mensen, weeral rondlopen en waarvoor eigenlijk?! Om gewoon nog wat meer geld uit te geven want ja, ik heb geen wagen waarmee ik kan rijden en de anderen zijn zorgpersoneel dat moet ook op onregelmatige uren werken. Ik ga eerst eens info vragen bij de politie wat kan en ook wanneer of wat er een goede regeling is voor zulke dingen en dan pas actie. En dan hoop je dat het weer wat rustig zou kunnen worden in je eigen gemoed, neen, ik heb nog maar weinig rust tegenwoordig, veel meer dan het eerder was wordt ik lastig gevallen en geplaagd door al die verdwijningen en nu weer alles nieuw aankopen, en dan daarna met de zorgen nog zitten voor de echtgenoot, het is niet eenvoudig maar dat zou misschien te veel gevraagd zijn, mag ik ook eens uitblazen en van wat rust genieten, ooit misschien ?! Groetjes.

      Verwijderen
  2. Als dat niet hun eigen stoel is gaat die niet mee! hij heeft nog geen stoel gehad daarvoor. Nu in het home word dat aangevraagd "normaal" en komen ze de maat nemen en zien wat stoel hij nodig heeft, daar gaan dan wel een paar weken overheen. Ge kunt ondertussen wel een stoel huren via de ziekenkas of Mediotheek, maar dan moet je wel zien dat hij een verhoogde rug heeft enz.... Ja het is allemaal niet zo simpel. Maar de persoon zit ermee natuurlijk. Hopelijk gaat het allemaal wat vlotter. En zo is er elke dag wat anders he. Goede moed Chris, Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp het maar al te goed, hij heeft een stoel nodig met een hoge rug en die hem ook opzij wat steunt, kwestie van niet scheef te zitten terwijl hij bijvoorbeeld zou in slaap sukkelen, wat tussendoor wel het geval is. Maar tot nu toe zijn we even gered met een stoel die er voorradig was blijkbaar, de mensen zelf die de verzorging doen weten ook niet altijd goed wat er mogelijk is maar ze hebben hun best gedaan voor Ivo, hij zat gisteren in een goede stoel, ik meen dat de kinesiste daarvoor heeft gezorgd en hij vroeg al dadelijk hoe het met de kleinkinderen ging, dus dat is op zich een heel goed teken. Waarschijnlijk heeft hij in het rusthuis weer eens een goede nacht kunnen slapen en dat heeft bij de meeste mensen wel een goede nawerking ook. Hij was alert en zag dat ze met hem bezig waren en vond het allemaal goed. Nu moeten we nog zorgen voor een nieuwe tv op zijn kamer en dan kan het goede leven beginnen. Dat was iets wat hij nog miste, die welke er stond is een oude die van mijn vader is gekomen ofwel van de grootmoeder van onze schoonzoon en was eigenlijk wat te oud om goed te zijn voor ontvangst van het digitaal kanaal op tv. Zelf ben ik er niet geweest maar ga dat vandaag of morgen wel doen en dan kan ik alles met eigen ogen zien. Nu vandaag moet ik nog wat nieuwe kledij merken en daarna kan alles mee naar het rusthuis en kan ik met een gerust hart weer verder gaan, en hij ook en hopelijk vind hij daar zijn draai ! Want ook voor mij was het schrikken toen hij geschrokken zijn gelaat weg trok toen ik hem liet voelen dat ik er was ! Hij was dus echt bang van iets en dat is niet van zijn gewoonte, ik vraag me af wat hij nog allemaal heeft meegemaakt dat misschien beter het daglicht niet ziet, ik had er al geen goed oog in maar wat moet dat moet maar, we zijn er doorheen en het is weer zo goed als vergeten ! Ondertussen heeft hij op zijn kamer ook een relax staan wat misschien wel goed is om even in te bekomen als hij moet wachten bij het opmaken van zijn bed en dergelijke of wanneer er bezoek komt, we zien wel hoe het verloopt, we leven op hoop van zegen dat het goed zal gaan ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!