vrijdag . . .


Een fijne vrijdag voor iedereen, we zijn inderdaad in de herfst en dat hebben we in de vorige dagen goed gevoeld ook !  Hier was er wind en regen en tussendoor zware bewolking, ik hou niet van die dagen, wel mag het regenen maar al die rest hoeft er niet bij te zijn.  Maar de zon scheen gisteren toch ook, tenminste hier bij ons in de namiddag en dat deed deugd, ik heb zelfs het raam open gezet om wat te verluchten en toen leek het me aangenamer.  Immers ik was toen ook met de was bezig en de droogkast stond op, ja, dan kan het binnen wel echt warm worden en een venster open zetten doe ik dan ook vaak, zeker dan !

Maar over het weer is al genoeg gezegd en geschreven, ik wou het houden bij wat ik zoal heb meegemaakt.  Gisteren was het dus mijn verjaardag en ik ben nu bij de 75 plussers gekomen.  Ik was dan ook alleen thuis en dat deed mijn moraal wat zakken eigenlijk, niet dat ik dan meestal ik weet niet wat zal krijgen van de echtgenoot, neen, dat niet maar een vriendelijk gezicht en iemand die je eens in zijn armen neemt, wel dat ontbrak er dus gans bij het ontwaken.  Al was ik ook pas rond 8u mijn bed uit gekomen maar toch, ik lag lekker warm en ben nog even blijven nagenieten van de nachtrust.  Daarbij was het weer buiten dan ook niet denderend te noemen, och, dat doet me eraan denken dat ik nog wat vergeten ben om te doen ook, verdorie, hoe kan je dat nu weer vergeten ?!  Niks erg hoor, ik heb de kleine container voor het restafval vergeten naar binnen te halen !  Meer is het niet, ja, die had ik eerder dus buiten gezet, dat was ik deze keer echt niet vergeten maar telkens is er wel wat anders.

In de namiddag kreeg ik een mooi boeket van een goede vriendin, ze had er nog aan gedacht, ik had eerder al wel een paar berichtjes gekregen en beantwoord, ook naar haar dus een bedankje gedaan.  Maar dit had ik toch echt niet verwacht, het deed me dan ook deugd dat er toch nog mensen zijn die aan me hebben gedacht op deze dag.  En net deze dag doet me het gemis van de echtgenoot hier bij mij wel goed voelen.
Toch even snel zeggen dat hij eerder in isolatie zat omdat hij uit haalde naar het personeel en toen werd hem een kalmeermiddel toegediend.  Hij had zichzelf dan ook verwond en die was heb ik mee naar huis genomen en dan ook gewassen, ja, op mijn verjaardag, iedere dag is immers goed om de was te doen.  
Zulke dingen mag je dan ook niet laten liggen want dan krijg je dat daar vast en zeker niet gans meer uit.  Maar eind goed al goed, dat zullen we maar hopen zeker, ik heb dan ook wel wat rond gelopen maar toen ik in de voormiddag telefoon kreeg van iemand die vroeg naar ons juist adres, toen wist ik dat ik moest thuis blijven, ze waren blijkbaar hier in de buurt reeds geweest maar ik had niks vernomen dus ja, toch maar binnen blijven en niet vaak ergens anders naartoe gaan, ook niet naar kelder en dergelijke, totdat ze hier waren geweest met mijn geschenk.

Verder was het een rustige dag maar ook vandaag krijg ik nog bezoek en ook morgen, ze weten me weer wonen, bedenk ik me dan.  Hoe het komt, ja eerder hadden we dan vaak tussendoor ook contact en toen werd beslist om naar hier te komen.  Ook vandaag kreeg ik nog de vraag of ze mochten komen op zaterdag, en ja, waarom niet, dan ben ik niet alleen en zie ik ze ook nog eens.  Toch niet handig dat je niet zelf overal naartoe kan gaan zoals je dat wil en steeds iemand anders daarvoor lastig vallen is ook niet echt wat ik zou doen.

Maar nu over mijn bloemen, wel ik zet ze hieronder wel, je zal wel zien dat het een mooi boeket is en ik hoop dat ik er nog wel even kan van genieten, meer hoeft dat niet te zijn.  Al mag een glaasje op de verjaardag er ook nog wel eens bij zijn, zeker met die dagen, ik hou van bubbels en ik zeg er geen neen tegen !

Nog een heel fijne dag verder en de week is weeral zo goed als voorbij, geniet nog van jullie weekend en vergeet zeker niet te genieten !!!



Reacties

  1. Een heel mooi boeket Chris! nu met die corona zijn we niet meer gewoon mensen te ontvangen en ben je zo gewoon aan die rust, en ik vrees dat het nog even zal duren, als je het nieuws hoort! Zo afsluiten als in het begin zullen ze niet meer durven denk ik? Wens je een fijn weekend en een fles bubbels. dikke knuf Alfy x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het deed wel goed om toch weer eens vrienden te zien en te horen, de ene belt op of brengt een bezoek en de andere laat het langs nog andere wegen weten dat ze aan me denken, het is fijn maar gelukkig is dit maar één keer op een jaar dat een mens verjaart ! Het zijn mooie dagen maar 's avond herval je in die mijmeringen over hoe het had kunnen zijn en dan komen de tranen er ook vaak bij te pas. Ik ben een emotioneel mens en wil dat dan ook wel uiten maar je kan niet blijven huilen, dat weet ik ook wel. Soms is het eens goed om je tranen de vrije loop te laten, maar anderen hoeven dat niet altijd te zien, al schaam ik me daar niet voor, het is menselijk en zegt ook veel van de persoon zelf : dat die gevoelig is voor complimenten ofwel dat je verdriet hebt. Nog een fijne dag verder en geniet van het weekend, hier schijnt de zon op dit moment ! Groetjes, dag Yvonne.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!