donderdag . . .

 


Een heel fijne donderdag voor iedereen en hopelijk heeft de wind je niet wakker gehouden !  Zelf denk ik daar niet te veel aan wanneer ik slapen ga, meestal heb ik alles wel goed vastgezet wat nog redelijk los staat maar ja, een bloempot kan daarom nog wel eens gaan vliegen !  Alleen is dat niet zo erg, ik probeer dat toch meestal te voorkomen maar soms vergeet je ook wel die kleine dingen hier en daar.

Ach, dat doet me er ook aan denken dat ik alle potten die niet meer gebruikt worden maar waar nog grond in zit, ook eens moet leeg maken, ik dacht daar eerder op de week mee te beginnen maar neen, dat is nog niet gelukt.   Ofwel komt er iets tussen ofwel krijg ik een telefoon die meestal wel lang kan duren en valt dat ook zo uit achteraf, steeds is er wel iets.  Mijn zak ligt hier al lang klaar maar alleen geraakt die niet gevuld, jammer maar helaas, misschien in de komende dagen, we zien wel, alleen wil ik me deze dagen wat rustig houden, kwestie van niet te veel op pad te moeten voor eten en drinken.  

Gisteren was ik zo naar de winkel geweest, een grote tas meegenomen, kwestie van misschien iets meer mee te brengen als ik tussendoor wat zie in het warenhuis en ja hoor, het was nodig, ze zat dan ook zo goed als vol, al had ik dat eerst niet gedacht . . . en ik was ook nog wat vergeten.  Want ik had op voorhand reeds een lijstje neergeschreven . . . maar toen ik net binnen was . . . kreeg ik het niet meer gevonden, had ik het in dat andere jasje laten steken of wat, ik heb geen idee, niet meer te zien in ieder geval.   Gelukkig wist ik nog wel wat daarop stond en had ik ook zo goed als alles bij, behalve dat ene stuk : een potje kip-curry !  Dat is me helemaal ontgaan maar ja, ik had dan toch nog wel iets meer bij dan wat er precies op mijn lijstje staat.  

Ik kwam aan de kassa en ze lieten ons horen dat kassa 3 ook zou open gaan, dus snel mijn tas daarop de loopband gezet en leeg gemaakt, achter mij nog dadelijk een man of twee en ja, het ging vrij snel vooruit.  Toen de dame mijn twee potten platte kaas zag zei ze me dat ik er maar twee moest kopen en een derde gratis op de koop toe kreeg, jammer, daar had ik geeneens aan gedacht maar dat was echt wel mooi meegenomen.  Immers ik eet dat iedere morgen bij het ontbijt en gelukkig maakte ze me erop attent, ik stond daar al klaar om te betalen en iemand anders had me een pot platte kaas gebracht, die ik echt wel wou mee nemen naar huis toe. 

Eenmaal terug thuis heb ik snel alles koel gezet van eetwaar en verder ben ik begonnen aan een peer te schillen.  Immers, ik had er een pakje nieuwe meegebracht, ze liggen er ook gewoon voor het kiezen in de bak maar ik verkies meestal die welke zijn verpakt in een kartonnen doosje met papier erover.  Die zijn handig op te bergen in de groenten- en fruitlade van de koelkast, anders bollen die van de ene kant naar de andere rond in die bak en dat wil ik vermijden.  Ook mijn appelen koop ik meestal zo maar ik verkies ook die boven de losse, gewoon omdat die losse voor mij te dik zijn om bij mijn ontbijt te voegen 's morgens en dan is de portie te groot.  Ik heb al geprobeerd om die dikke in twee te snijden en dat lukt ook wel maar dan zit je de dag erna met een appel die op de snijkant gans bruin is geworden, net dat wil ik vermijden maar zonder snijden geen halve appel dus ja, het is kiezen tussen twee soorten, verpakt of niet.  Moest het nog zijn zoals vroeger, in plastiek, dan zou ik ze zeker niet nemen want er is zo al meer dan plastiek genoeg.

Dat alles brengt me bij het volgende onderwerp, de vuilbakken buiten zetten.  En ik weet het, in de namiddag is vrij vroeg maar hier staan ze op een plaats die is voorbehouden voor de bakken en zakken die er worden opgehaald.  Morgen is het omhaling van restafval en gft, dus zijn het er twee die naar buiten moeten gezet worden.  Dat heb ik dan ook vrij vlug gedaan zodat ik de avond gerust was.  Anders vergeet ik het net zoals de vorige keer.  Toen had ik de zak met PMD al dicht gebonden in de morgen, kwestie van die later buiten te leggen maar toen stond er wat wind en ik had gewacht daarmee . . . totdat ik het vergat omdat ik gans op het einde van mijn krachten was toen ik thuis kwam van het bezoek aan de echtgenoot.  Ik had al mijn nachtkledij aangetrokken, gewoon omdat het toch al donker was en ik wou relax in de zetel zitten en proberen alles te volgen wat er op de tv was.  Mis poes, ik was in slaap gevallen toen ik naar iets aan het zien was en toen vergat ik al de rest wat er nog moest gedaan worden ook nog !

Dus gisteren werd alles klaar buiten gezet zodat ik ze vandaag maar alleen hoef naar binnen te halen wanneer alles is leeg gemaakt !  Afwassen zal ik nog zien maar dat kan meestal ook later nog wel gedaan worden voordat je er terug iets in gooit.  We zien wel wanneer we dat doen en het kan ook best een dag of wat worden uitgesteld, hangt af van hoe ik me dan voel.

En met mij, wel vandaag voel ik me verlaten en alleen, ik verjaar (75) en ben op een punt gekomen dat ik daar geen spel meer wil rond maken, willen de kinderen iets doen, oké, dan kan het natuurlijk altijd wel en ik zal het in dank aanvaarden.  Maar meer moeten ze echt van mij niet verwachten, mijn hoofd staat er echt niet naar, sorry allemaal maar ik kan de moed niet opbrengen, misschien later eens maar niet nu !

Een heel fijne dag voor iedereen en maak er ook een mooie dag van, ook al is het maar alleen in jullie hart, geniet en stel het niet uit tot later !



Reacties

  1. Nog maal Proficiat Chris!! ik had het al op FB gedaan he. Ik kan goed geloven dat je hoofd er niet naar staat. Voor ons hoeft dat ook niet meer, ik zie nu al tegenop voor de feestdagen. Ik heb liever dat ze hun ding doen en ons maar rustig thuis laten. Maar het zijn de kinderen die dat beslissen he, en dan volgen we maar. Bij de tv durf ik ook wel eens in 't slaap vallen, wat normaal is, dat hoor je van veel mensen, al is het nu iets minder. Veel liefs Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!