zaterdag en weekend . . . !

 


Een heel fijne weekend voor iedereen, ik wens je wat zon toe en af en toe wat wind maar niet te veel.  Hier ziet het er een dwazer weer uit eigenlijk, ik vind dat er tussendoor veel fikse windstoten zijn en dat de lucht ook niet zo fraai eruit ziet . . . al moet ik misschien toch mijn woorden wel even herschikken . . . !

Immers net nu zou de zon er willen doorheen komen, ik zie zelfs een klein beetje van de blauwe hemel tussen de wolken door priemen, komt de zon dan toch en blijft de regen weg ?! Immers de weersvoorspellingen kloppen niet altijd, voor vandaag werd er regen en onweer voorspeld, voor mij hoeft dat niet maar geen nood, als het komt dan komt het.  En liever vandaag dan morgen dan zijn we er misschien morgen vanaf !  Ja hoor, de zon laat zich heel even zien maar voor hoe lang,  toch maar beter binnen blijven verder werken aan wat nog moet gedaan worden, al heb ik in de voormiddag ook niet stil gezeten.

Zo zijn we al naar de supermarkt geweest voor verse voorraad en dat hebben we toch al in huis, ook nog wat om te snoepen en om te proeven ook.  Zo had ik een klein stukje kaas uitgezocht om te proeven, een schoteltje stond er klaar mee, en die kaas was zo lekker dat ik er al dadelijk een dikke snede van heb meegebracht, kwestie van een stukje ervan te eten terwijl we morgen wat drinken, moet kunnen hé !  We verwachten ook bezoek en dat zal ons leven wel weer wat opvrolijken, niet dat het een lachebekje is maar ik kan er vrij goed mee praten, het is eigenlijk onze buurvrouw van vroeger, je weet wel, die welke steeds voor de bloemen zorgde terwijl wij weg waren met vakantie en ik hielp haar ook verder als ze een aantal dagen van huis weg was.  Het was een vriendendienst eigenlijk en dat moet kunnen als je met vakantie gaat.

Verder heb ik het beddengoed al gewassen en dat ga ik vlak nadat ik hier mijn logje heb gezet, snel weer op ons bed leggen zodat we deze avond in ons bed tussen de frisse lakens kunnen slapen.  Ik weet niet of jullie dat ook zo voelen maar ik heb een fris bed nodig om goed te kunnen slapen.  Wanneer ik een aantal dagen op mijn hoofdkussen heb geslapen dan draai ik ook mijn overtrek in een andere richting erover zodat ik op een proper gedeelte terecht kom met mijn hoofd.  Misschien een rare gewoonte, ik weet niet hoe jullie slapen maar ik heb dat nodig, ik wil geen volle week op dezelfde plek op mijn kussen slapen, raar toch hoe sommige mensen dat aanvoelen.  

Ook mag het niet warm zijn in de kamer of ik kan de slaap niet vatten, raar maar waar, de normale temperatuur om goed te slapen ligt rond de 18°, het mag al eens wat frisser zijn ook, dat kan geen kwaad en als het een paar graden stijgt is dat ook geen ramp.  Alleen moet je dan wel zorgen dat de ruimte genoeg verlucht wordt en dan is er niks mis mee.  Zo heb ik het altijd geleerd, vroeger kregen we zelfs afmetingen opgelegd om een ideale slaapkamer te hebben die voldoende lucht bevat op een ganse nacht goed te slapen, zo heb ik dat heel vroeger echt wel geleerd.  Of alle kamers daar ook aan voldoen is nog wat anders, een mens wil er ook wel eens wat meubeltjes in zetten die handig zijn om te gebruiken en ook die nemen ruimte in !

Genoeg over dat slapen, dat gaan we deze avond pas doen, tenminste, dat hoop ik toch.  En krijgen we de ganse dag weer sport op tv te zien, een mens geraakt dat ook vrij snel beu, al zien bepaalde mensen wel een hele dag naar sport.  Maar dat is dan weer een ander hoofdstuk.  Dat doet me eraan denken om ook nog eens met onze vrienden contact te zoeken, zeker die wat verder van ons af wonen.  Ook nog eens contact nemen met een paar andere personen waarvan we al een hele tijd niks meer hebben vernomen, eens polsen hoe het daarmee gaat misschien ?!

Ondertussen komen de wolken weer dichter naar mekaar toe en houden de zon van ons weg, was het dat dan voor vandaag ?!  Ik hoop van niet maar terwijl het iets zonniger werd heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bloemen even te gaan verzorgen, er waren er een paar bij die water nodig hadden, niet hoognodig maar toch, je wil ze niet laten verdrogen !

En verder, ga ik de was nu toch maar opvouwen, gedaan is gedaan, alles mooi in de kasten en lades opbergen zodat het weer gebruiksklaar ligt.  Wat daarna volgt is nog even geen idee dat ik daarover heb maar toch wil ik nog wat afstoffen hier en daar, al ligt er niet zoveel stof als gedacht . . . alleen op deze kast waar de computer in staat, ze bevindt zich dan ook dicht bij het schuifraam en dat staat vaak wat open, is te begrijpen dat er dan ook stof naar binnen  komt, samen met vliegen en muggen . . . want die zitten er ook overal !

Nog een heel fijn weekend wens ik iedereen toe, geniet ervan, ook al zal het grotendeels binnen te doen zijn !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!