woensdag en onze nationale feestdag !


Vandaag is het onze nationale feestdag maar een dag met een zwart randje . . .

Toch wil ik iedereen een heel fijne feestdag toewensen, ook de mensen die getroffen zijn door de watersnood en zijn gevolgen, ook aan al wie iemand heeft verloren in deze doffe ellende, iedereen heeft recht op een rustdag en ook een dag om weer wat op adem te komen.  Natuurlijk gaan veel van die werkzaamheden terug hernomen worden, wat moet dat moet en verdraagt geen uitstel.  Maar toch, als het even kan, tussendoor wat verpozen om weer verse moed in te doen om door te kunnen gaan.  We denken dan ook aan alle hulpverleners die ergens te velde aan het helpen zijn, ook de spoeddiensten, de brandweerlui en de mensen van hulpdiensten zoals ambulances en dergelijke, kortom iedereen die met de hele zaak te maken heeft.

Zelf zijn we op een leeftijd gekomen dat het niet meer zo vlotjes gaat dan vroeger, maar daar moet een mens zich toch maar bij neerleggen, meer kan je niet doen.  Ook wij staan stil wat ons zou kunnen overkomen wanneer we in zulke gebieden wonen die overstromingsgevaar kennen, ook die welke daar niet voor gekend zijn die hebben nu er last van gehad.  Als je ziet dat er hier in de omgeving nog altijd wegen zijn die door het water zijn afgesloten en je er alleen op eigen risico door mag, weet je dat het ook hier overstromingsgevoelig is en het nooit is uit te sluiten.  Tegen zulke overmacht kan niemand iets doen, dan is het eerst redden van je eigen vel en have en goed voor zover dat nog gaat.  Want zoiets komt nooit wanneer je er op voorbereid bent, het komt als een dief in de nacht en ook in de nacht was het hier dus prijs, en ook nog een aantal dagen erna, jammer maar helaas.

En ik hoop maar dat dit mijn laatste woorden zijn over de watersnood, je kan het gewoon niet uit je gedachten bannen, hoe goed je ook je best ervoor doet, daarvoor is te veel gebeurd !

Ik wens iedereen dan ook een mooie nationale feestdag toe, hopelijk zonder de nationale regen die ermee gepaard gaat want dat zou nu de druppel te veel zijn.  Laat ons genieten van wat we hebben en tevreden zijn dat we van dit alles gespaard bleven, we waren deze keer bij de gelukkigen.  En hopelijk komt er zo geen nieuwe ravage . . . maar dat kan je nooit vooraf zeker zeggen !





 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!