vrijdag en misschien een beetje beter weer ?!

 


Krijgen we nu toch ook een beetje rust na deze akelige dagen van watersnood ?!  Overal wordt je om je oren geslagen door verslagen van reporters en reporters in spe over de wateroverlast, het houdt maar niet op !  En op het einde van de vorige dag was ik het echt wel beu om steeds maar slecht nieuws te vernemen.   Ik had zelf al een mail gestuurd naar een bepaalde firma om te melden dan in een gebouw wat zij hebben gezet ook wateroverlast was.  Maar ik moest diezelfde klacht over maken aan de syndicus, de ene keer is het de bouwfirma die verantwoordelijk is en de andere keer dus niet, je weet uiteindelijk niet meer wat je moet doen of naar wie je die klachten best stuurt en in welk geval dan nog.  Is het nog niet genoeg dat hier de buizen over lopen of gewoon alles langs een verluchtingsbuis naar binnen loopt !?  Moet dan eerst alles naar de vaantjes zijn voordat ze reageren of gewoon iets doen, zou nog beter zijn !

Ach, ik heb me nochtans voorgenomen om me er niet mee te moeien maar het is zo moeilijk om gewoon alles langs je heen te laten gaan en zien hoe mensen eronder lijden.  Ik zou ook niet lijdzaam toezien als het onze berging is die onder water loopt want daar steekt een grote diepvriezer in die zo goed als vol steekt met groenten en een beetje vlees erbij.  Nog wat pizza en dergelijke maar verder zijn het groenten die we zelf hebben bereid om in de vriezer te bewaren voor de komende tijd.

Dan zet je de tv aan en ook overal miserie en dan mag je nog niet klagen want we zijn nog goed onder dak en dat kunnen vele al niet meer zeggen op de dag van vandaag.  Zij zijn uit hun huizen gehaald of gezet, al naargelang er gevaar bij was of niet en moeten alle comfort missen wat ze thuis hadden, plezant is anders maar wij zitten hier nog redelijk hoog en droog, alleen ondergronds staat er water en komt er meer water binnen dan dat je het kan weg krijgen.
En wat wilt er nu lukken : morgen komen ze de keldergarage hier poetsen en moeten alle wagens naar buiten gezet worden, ergens te velde waar er plaats is.  Wij hebben die van ons wijselijk reeds van gisteren naar buiten gehaald en laten staan zodat we nu niet op zoek moeten naar een parkeerplaats.  Wat denkt ge : alle twintig wagens van de appartementen en nog wat wagens die geen parkeerplek ondergronds hebben, die staan nu allemaal buiten en slapen in de regen, zonder van andere dingen nog te spreken.  Ze kunnen komen er inbreken, ze kunnen er tegenaan rijden, ze kunnen allerhande dingen doen die binnen bijna niet mogelijk zijn en ja, toch ben je nooit echt gerust.

Ik ben eens benieuwd wat de mensen zullen zeggen die hier alles komen poetsen, het zal een corvee zijn om alle water eruit weg te krijgen maar ook alle vuil mee op te ruimen, daar werd in de vorige maanden echt niet veel aan gedaan.  Want ook langs de verluchting, de openingen opzij het gebouw waar roosters op liggen, daar komt echt wel veel water naar binnen langs de voorzijde van het geheel.  Nu hebben we kunnen vaststellen hoeveel er naar binnen kan op vrij korte tijd !  En weglopen doet het wel uit de bakken die er vlak onder zijn, daar is tot nu toe geen probleem mee, maar het is net daarachter dat er een heleboel water staat.  Dus wanneer je op de eerste plek staat bijna naast die opening, dan moet je wel iets goed gesloten aan je voeten dragen of je vertrekt met natte voeten en natte schoenen.  Maar ook wijzelf staan daar op de tweede plaats, parking nr 2 is van ons en daar kan ook water komen, alleen zie ik er nu geen staan, dus zo erg heeft het nog niet geregend, nog niet hard genoeg dus of niet lang genoeg.

Ik ben gewoon bang wat we morgen gaan te zien krijgen, maar we wachten af, meer valt er toch niet te doen, en hopelijk mogen we morgen, wanneer het poetsen gedaan is, terug onze gewone plaatsen in nemen.

Een bewogen dag (gisteren) is bijna voorbij, we gaan even uitblazen in onze zetel en weer maar naar het nieuws kijken met nieuwe beelden over de wateroverlast.  Zonder die beelden te zien kunnen we toch de avond niet door krijgen, je wordt er van overspoeld, letterlijk dan, door die beelden . . . en anderen misschien wel door het water zelf.  Het kan veel onheil aanrichten, overal, waar het overstroomt en waar het water naartoe vloeit, het zoekt zich steeds een plek waar het verder kan vloeien, maar meestal wel naar beneden toe . . . !

'k Wens jullie vandaag een mooie dag toe en hopelijk krijgen we wat beter weer dan dat het gisteren was.  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!