maandag . . .


Of de week ook gaat tropisch worden, ik hoop van niet want daar hoort dan telkens toch weer wat regen of water bij !  We hebben meer dan water genoeg gehad hier, zelfs met tot nu toe nog altijd wegen die afgesloten zijn wegens het water dat te hoog staat in de nabijgelegen rivieren en beekjes dus genoeg is genoeg !  We leven ook telkens mee met de mensen die water hebben binnen gehad en het ergste van alle ellende is dan nog dat er zoveel slachtoffers zijn gevallen overal te lande.

Zelf kunnen we aan het weer niks veranderen dus we leggen er ons maar beter bij neer zoals het is, het is niet anders.  Het was eerder in de voorbije week ook overal erg, op de ene plaats met grondverschuivingen, op de andere met overstromingen en op nog andere was het bang afwachten of de dijken het zouden houden of dat er een bres zou worden geslagen . . . niet veel goeds hebben we dus gezien op de media allerhande.  Meestal met tranen in de ogen keken we naar de mensen die zoveel miserie hebben meegemaakt, het zou niet mogen zijn.

Hier bleef en blijft het nog steeds maar bij druppen die binnen in de ondergrondse garage naar beneden komen, van waar en hoe, geen idee maar het is nu net met die watersnood voorgevallen en ook net na het oppoetsen van onze keldergarage, al heeft dat daar vermoedelijk niks mee te maken, het viel gewoon samen met die regen.  Kinderziekten noemen ze dat dan aan een fonkelnieuw gebouw, ze zijn er altijd wel maar als het kan hersteld worden dan doen ze dat ook wel . . . alleen zitten we nu wel in het bouwverlof !

Gisteren toch ook wat kunnen genieten van de zon, ik ben een tijdje naar buiten getrokken in de namiddag maar het werd me er wat te warm in de volle zon op ons terras.  Misschien toch maar beter na de middag daar een tijdje weg blijven en later in de zon gaan zitten als ze al wat milder schijnt.  Ik hoor de weerman het nog zeggen : niet te lang in de zon blijven zitten want je bent verbrand zonder dat je het weet en in geen tijd zie je dan rood !  Zo lang heb ik zeker niet gewacht want mijn vel ziet er ietwat gebruind uit, niet veel want na een dag zie je daar al niet meer zoveel van maar toch, ik had er wel deugd van.  Nadien ben ik weer gaan buiten zitten maar dan wel met mijn rug naar de zon toe en met een hoge zetelrug achter mij zodat alleen mijn armen en schouders een kleurtje kregen, vandaag toch nog eens zo wat gaan zitten, het doet deugd aan mijn al iets oudere knoken !  En raar maar waar, dan voel ik bijna niks van die pijn in mijn handen . . .

Verder zal het vandaag een eerder rustige dag zijn vermoed ik dan zelf zo, niks speciaal te doen, al wil ik wel ook mijn ramen lappen aan het terras en dat zou ik nu wel beter ook beginnen doen wil ik nog rustig naar de middag kunnen toe gaan.

Dus we gaan er weer eens in vliegen maar toch niet alles tegelijk willen doen, in de namiddag kan ik dan de vensters van de slaapkamers doen, als het niet te warm is geworden, want nu krijgen die op dit eigenste moment de zon op zich en dan warmt alles weer op.  Iedere morgen wordt hier alles op mekaar open gezet zodat je wat tocht hebt en alles kan afkoelen.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en nog veel moed voor al wie van het water te lijden had, en dat zijn er best wel vele, hou jullie sterk en je komt er wel weer doorheen !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!