maandag, een nieuwe week en ook ander weer . . .


Een heel fijne week voor iedereen en maak er ook het beste van, net zoals ik zelf zal doen !

Een nieuwe week, een nieuw geluid om het met deze kippen en haan te zeggen, ook een ander weer, toch weer wat anders dan we de vorige week hadden maar daarom niet minder goed !  Je kan er toch ook van genieten, al zal je tussendoor wel eens een bui kunnen verwachten en ook een onweer met bliksem en donder en regen, het is er altijd wel bij.

Zelf had ik op zondag een t-shirt met kort mouwen aan, maar toch was dat te warm, het was geen zwaar of dik bloesje maar toch, ik wil blote armen hebben, gewoon, dat is frisser, meer is het niet.

Een paar dagen geleden kreeg ik opeens een berichtje binnen van een kennis van ons, ze liet me zien wat ze onderweg hadden gevonden en vroeg of het eens na te trekken, handig als je zo iemand bij de hand hebt hé !  Ik heb wel wat moeten zoeken maar van in het begin dacht ik al dadelijk aan een zwam, ja, die zwammen vond ik wel maar nooit dat precies wat ik zocht.  En toch moest en zou ik het vinden, ik had immers op een omslag rond een boek, een ongeveer dezelfde afbeelding gezien maar kon er niet achter komen wat het was, dan maar zoeken naar afbeeldingen van "rode zwammen".  Uiteindelijk heb ik het toch gevonden maar het heeft me wel wat moeite gekost, en om eerlijk te zijn : ik heb er wel deugd aan gehad, dat heb ik steeds wanneer ik zulke "opdrachten" krijg, dat zit bij mij erin gebakken, doorzoeken tot je het vindt !

Uiteindelijk ging het dus over een "Inktviszwam", het uitzicht is mooi, veel mooier op mijn gsm maar ik had problemen om die te linken aan mijn computer, dat wil ik ook wel hersteld zien maar ik moet daarvoor wat herschikken en dat vraagt tijd en moeite, iets wat niet dadelijk te verhelpen is stel ik meestal uit totdat ik wat hulp ervoor krijg.

Maar hier volgt nu het beeld waarover ik het heb, het is gefotografeerd in een omgeving waar wij ook vaak gaan wandelen, alleen is Duitsland nu wel even te ver af voor ons, mijn echtgenoot mag niet meer zover rijden en zeker geen autostrade nemen want dat risico wil ik niet lopen met zijn ziekte.  Daarom de vraag van onze kennissen om het van thuis uit op te zoeken.  Je kan met een gsm ook wel veel doen maar ikzelf zie het niet meer zo goed en ja, dan mis je misschien wel wat.  


Dus dit is de inktviszwam, hij zou groeien op een ei blijkbaar, welk ei, geen idee en stinken doet hij ook, dat hebben degene die hem vonden ook ondervonden, als ik het goed heb dan zouden deze twee dus uit twee eieren komen ?!  Ik vond het wel intrigerend om daarnaar op zoek te gaan maar je ziet het, ik had het snel in de mot in welke richting er diende gezocht te worden.
Nog iets wil ik eraan toevoegen, ik zet dit hier neer maar nergens op de afbeeldingen op internet vond ik zulk mooi exemplaar als op dit beeld, misschien waren die anderen al ouder, dit lijkt me een vrij "jong" exemplaar en nog mooi gaaf, ook niet verstoord . . . !

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe en geniet ook van jullie avond !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!