donderdag . . .


Ook gisteren had ik gehoopt op een zonnig dagje maar dat sloeg echt wel tegen toen ik de lucht zag buiten !  Het was op de middag, ik wou een wandeling maken en ook nog eens langs het warenhuis passeren, ik had daar iets gezien dat ik wel eens wou uitproberen.  En zonder te proberen kan je nooit weten of het goed is of niet dus ik besloot mijn schoenen aan te trekken, een andere bloes aangetrokken, ook een zwarte lange losse broek erbij en ik ging naar buiten toe . . . met het gekende gevolg.  Het zag van die andere kant van dan wat ik kon zien van binnen uit, zo zwart als roet, een donkere lucht, allemaal donkere wolken en die voorspelden echt niet veel goeds !  Dan maar terug naar binnen gegaan, op mijn stappen terug dus en ja, toen ik me aan de computer zette, toen begon het al te druppelen.

Zodus mensen hoop ik dat we vandaag ook een fijne dag zullen krijgen met hopelijk wat zon.  En ik die eens mijn neus naar buiten stak kwam bedrogen uit gisteren, weg probeersel, weg wandelingetje . . . mijn echtgenoot die zat er wel midden is, was ongeveer een half uur voordien vertrokken.  Maar ik ken hem, hij zal wel ergens naar binnen geschoten zijn om te schuilen, meestal waar er ook wat te drinken valt, in een café dus.

Ook buiten viel alle leven stil, ik hoorde eerst een grasmachine draaien, ja, om het gras af te rijden moet een mens eerst nog wat wachten totdat het gras droog genoeg is.  Wat gisteren dus wel zou gelukt zijn mocht er geen regen meer gevallen zijn.  Weg gras afrijden, weg droogte in de tuin, nu valt er weer wat te veel regen om goed te zijn, al kunnen we dat in de ondergrond nog wel gebruiken, ook planten moeten groeien.

Wat ik vlak op de middag ook nog deed was onze bloemen en planten gieten, kwestie van ze wat voedsel bij te geven, het is een maand of wat geleden dat ze nog iets kregen en met die warme dagen er tussenin, kunnen ze dat goed gebruiken.  Een mens geeft ze dan wat meer water omdat de wind en zon alles zo snel uitdroogt maar ook met regenval spoelt de grond uit en neemt alle voedsel met zich mee, jammer maar helaas.

Ik zit hier nog met een tomatenplant die nog zoveel vruchten op zich draagt, ik heb er gisteren nog wat van in de koelkast gelegd, maar ik wil dan ook dat de andere nog de kans krijgen om te rijpen, ze zijn al wel even aan het kleuren.  En het gaat vrij snel, als ze naar het wit toe gaan, eerst zijn ze dus echt grasgroen, dan gaat het snel verder naar oranje en naar rood toe.
Als tomaten geen water en ook geen mest krijgen dan zal je er niet veel vruchten van plukken !

Wat ik gisteren ook nog wou doen terwijl ik naar het warenhuis ging, was een bepaald traject uitproberen, gewoon om te zien hoe lang ik daarover zou doen, ik wil daar namelijk naartoe vandaag en ja, dan moet je toch ongeveer weten hoe lang dat duurt wanneer je te voet gaat, niet erg lang denk ikzelf dan maar ik wou het toch weten.  Toen de zwarte lucht wat meer was overgewaaid, toen besloot ik dat toch maar te proberen.

Was eerst naar de supermarkt geweest en net toen ik daar buiten kwam, zag de lucht weer zo zwart als roet, ik besloot wijselijk naar huis toe te gaan, op mijn eerst gekozen bestemming ben ik dus nog niet geweest voordien, benieuwd precies hoe lang ik daarover zal doen, niet lang vermoed ik dan zelf want de omgeving is me min of meer bekend.  En wat deed het toen ik terug bij ons binnen was, precies : weer druppelen, meer niet eigenlijk maar toch durfde ik de stap niet te zetten om verder te gaan.  'k Had dan ondertussen ook al mijn boodschappen gedaan en moest die vracht meetorsen, al waren het geen vijf kilo maar toch.  Eens je aan het stappen bent dan begint dat toch ook door te wegen en dan moest ik erna nog terug naar huis toe ook.

De voorziene wandeling was eerder klein uitgevallen maar ik ben toch weer eens naar buiten geweest, al kon ik dat op ons terras ook wel doen, maar daar zou het zo aangenaam niet zijn dan dat ik kon stappen, toch ook weer iets gedaan.

In de voormiddag had ik dan nog onze apparaten ontkalkt : waterkoker, waterfilter en de koffiezet.  Het heeft allemaal niet zoveel om het lijf maar je moet het toch maar doen, je zit er al dadelijk een paar uren aan eer alles weer in orde is voor gebruik.  En dat is het dus nu dat we er weer voor een maand of wat van gerust zijn.  't Zal tegen het begin van het schooljaar nog weer eens herhaald moeten worden.

Tussendoor had ik dan ook gezorgd dat de aardappelen geschild klaar stonden om te koken, vlees ontdooid dat ik in voorraad had, sla gesneden en daarna ook nog een tomaat in fijne schijfjes op een bordje gelegd met wat peper en zout erop en een stuk van een zachte ui erbij gesneden.  Het was echt niks speciaal maar we hebben er toch lekker mee gegeten.  Of toch niet zoals gedacht want de echtgenoot die vond dat het vlees nogal hard was, neen, het waren varkenssneetjes van het gebraad van de koteletten.  Voor hem is dat dan te droog blijkbaar en hij lust het niet.  Ik maak het dan omdat je daar panklare stukken in hebt als je het in je bord krijgt en het is tamelijk vetarm tegenover andere stukken van het varken.

Wat later kwam de echtgenoot dan thuis en die had geen regen gehad, ik ook niet want ik was terug naar binnen gegaan toen ik die donkere luchten zag.

Nog een heel fijne donderdag toegewenst, geniet van jullie dag.







 

Reacties

  1. Chrisje bedankt voor je bezoekjes. Buiten gaan is echt tussen de buien in. Ik ga gewoonlijk met de fiets en heb een goed zeil, maar meestal kan ik het wel droog doen. Waterkoker ontkalken is geen probleem, maar de koffiezet is mijn gedacht een zelf ontkalker? want ik heb dat nog niet moeten doen en heb hem al meer dan een jaar. Gewoonlijk moet dat toch rap gebeuren! Uwe man kan toch nog veel alleen Chris? Weggaan en auto rijden, al goed zegt! zo geraak je toch nog ergens. Er is veel wind maar toch zwoel van temperatuur. Gelukkig zijn we gespaart gebleven van de miserie zoals in Wallonië, een echte ramp voor die mensen, dat duurt maanden zelfs jaren voordat alles weer normaal gaat. Onze zoon woont in Halen bij Diest daar was ook wateroverlast! maar niet aan de kant waar zij wonen + dat hun huis 2m boven de straat ligt, achter hun ligt de autostrade van Leuven. Wens jullie ook een fijn weekend toe, en wat droger zodat je kan gaan wandelen, Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit weekend zal wel mooi worden voor ons toch, we krijgen bezoek van iemand waar we voorheen heel goed mee bevriend waren en dat doet telkens deugd om zo iemand weer te zien. We hebben dan ook gezorgd voor een goed onthaal en dat is ook telkens goed voor ons dan, we kunnen praten, wat drinken iets eten. En ook deze morgen in het warenhuis nog lekkere kaas ontdekt, het kan niet meer stuk voor ons. Vandaag moet ik nog wel wat was wegwerken maar dat lukt me ook wel, tenzij ik ga wandelen natuurlijk. Maar er staat zulke felle wind dat ik toch maar liever thuis binnen blijf en wat op ons terras zal zitten om uit te blazen. Onze koffiezet moeten we nog zelf ontkalken maar daarbij is in de machine zelf een manier om dat te doen. Je mag dan niet veel water in de container doen maar die machine stopt dan tussendoor zelf en het ontkalken zelf duurt maar een half uurtje. Daarna is het nog wel een paar keren met zuiver water doorspoelen maar dan kan je die weer opnieuw gebruiken. Het is een vrij eenvoudige uitvoering maar die geeft wel echt lekkere koffie, onze dochter heeft er net dezelfde gekocht, wel een in andere kleur, in het rood is het bij haar. En dat pas goed bij hun nieuwe keuken en hun vernieuwde binnenuitvoering van hun woning. Zij zitten nog volop in de aanpassingen in hun huis, vernieuwingen overal, nu zal nog de badkamer volgen en dan moet er nog wat aan de trap gesleuteld worden ook en de deuren vernieuwd.
      En ja, ook wij hebben hier geen water gehad, wel vlak in de buurt eigenlijk, we zitten in een omgeving met vrij veel kleine riviertjes en beken zoals de Losting, de Winge, alle riviertjes komen dan ook uit in de Demer en gaan in Werchter dan in de Dijle, met het gevolg dat hier veel onder water heeft gestaan en ook voor een hele tijd eigenlijk. Ik dacht dat onze oudste dochter zei dat het nu net is opgedroogd ! Maar er mag dan ook weer niet te veel regen vallen of het is opnieuw prijs! Hier was het echt uitzoeken hoe je moest rijden omdat er vele wegen ook overspoeld waren met water en dat je een tijdje niet door mocht, stond ook politie bij zoals aan het industrieterrein waar de autocontrole is gevestigd. Alles op wandelafstand van ons dus en zo weet je dat het hier dus ook erg gevaarlijk is wanneer je van de vaste wegen afwijkt, dus best niet doen of je zit al snel vast.
      Ook nog een fijn weekend toegewenst voor jullie en geniet er maar van, wij zullen dat ook doen !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!