donderdag ziet er niet zo fraai uit in bepaalde regio's !!!


 'k Wens iedereen die veel last heeft van de regen toch heel veel sterkte toe, ik zag al plaatsen in de omgeving waar we heel vroeger woonden die het druk hadden met het water buiten te houden . . . we hebben op regen geroepen maar nu is er echt wel te veel gevallen.  En dan kan je zeggen : het is ook nooit goed, inderdaad maar zo moest het nu ook weer niet !

Deze morgen ben ik wakker geworden en besloot al maar snel op te staan, had ik een voorgevoel, ik weet het niet maar ik ging al dadelijk naar ons terras waar onze stoelen stonden met nog de kussens erop en een overtrek in sponsstof, ja, die waren nat natuurlijk, net of ik werd er naartoe getrokken.  Alles was kletsnat, zelfs onder het bovenliggend terras, dus het heeft lelijk huis gehouden en het heeft veel geregend ook.  Zelfs de tafel die daar staat met de tuinstoelen er half onder, die was gewoon verregend, ik moet nu die potten met zaaisel zeker niet gieten !!!  Of dat een voordeel is, ik durf het betwijfelen maar ja, ook dat geraakt wel weer verholpen, de kussens staan al te drogen in onze living en de rest ja, dat zien we dan wel.

Ik ben dus deze morgen de krant uit de brievenbus gaan halen met de paraplu, dat is de eerste keer dat ik me daartoe verplicht zie omdat het zo hard regende, ook toen nog, overal plassen op de doordringbare inrit en op de wegjes naar de verschillende ingangen toe, alles stond zo goed als onder, als dat ietwat minder wordt met de regen dan trekt dat wel weg maar toch.  Ondertussen heb ik dan de krant toch heel uit de brievenbus gekregen, ze was doornat, heel voorzichtig die toch maar onder mijn arm genomen en weer naar binnen toe.  Snel die paraplu naar de badkamer gedaan, waar ik hem heb opgehangen aan een stang die de douchewand met de muur verbind, zo hangt hij uit te lekken boven de douchebak en kan verder geen onheil meer veroorzaken, ook daar moet een mens aan denken.

Maar ik leef mee met al die mensen die wateroverlast hebben op dit eigenste moment, ik hoor dat ze om halftien een extra journaal geven op de tv, we zullen zien hoe erg het is en ik denk dan aan de vele sukkelaars die daarmee geplaagd zitten, het zou niet mogen zijn, we zouden nu naar wat beter weer naartoe gaan maar moest dat nu echt zo erg huis houden !?  Gelukkig zien we uit naar mooier weer en warmer ook maar zou dat alles niet wat verergeren, want daarna kan er weer wat regen vallen, meestal is dat zo want hier eindigt meestal alles in een onweer en dat kan ook lelijk doen, zeker nu dat er overal wateroverlast is . . . alles nog wat erger maken dan het al is, was dat nu echt nodig ?!

Een fijne dag wens ik jullie toe en denk ook maar eens aan alle mensen die het misschien vandaag niet zo goed hebben als wij, die welke getroffen zijn door de watersnood of die welke daar nog last kunnen van krijgen.



Reacties

  1. ja Chrisje , je zal het maar voor hebben dat je huis helemaal vernield is , dan zijn wij nog goed af hé ! ik heb een houtkachel en kon hem gisteren echt goed gebruiken , ik zet hem altijd klaar , zodat ik alleen een stekje moet aansteken (smile ) vooruitziende vrouw zeiden ze daar vroeger tegen !
    neen ik klaag niet hoor , ik heb het goed in mijn huis en hoop er te blijven tot op het eind , ik ben honkvast zoals je weet ! veel liefs en dank voor je steeds welkome bezoekjes ! ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is wel al water naar binnen gekomen het loopt gewoon door de buis van de verluchting de berging binnen van een buur. Ik ben net terug van eens te gaan zien hoe nat het er was, deze morgen zag ik wel een plasje staan maar ja, dat is niet veel, 'k heb daarna ook niet meer de tijd gehad om eens te gaan kijken. Nu ging ik dus zelf naar beneden om te zien of ik kon helpen maar twee bereidwillige mensen hadden het al opgelost. Onze berging is daar niet zover vanaf en als anderen water naar binnen krijgen kan het bij ons ook binnen lopen dus ja, het is altijd oppassen en zal tussendoor toch ook eens gaan kijken ! Nog een fijne dag verder Ani !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!