dinsdag . . .

 


We zijn inderdaad reeds op dinsdag aangekomen en we worden nog steeds rond onze oren geslagen met de reportages over de olympische spelen in Tokio.  Ik zie graag sport op tv maar te veel is voor mij te veel, er zijn dan ook heel wat sporten bij waarvan ik de regels niet ken en dan vind ikzelf het moeilijk om te kunnen volgen.  Bij fietsen horen er niet zoveel regels maar toch, dat is iets wat je gemakkelijker volgt dan bijvoorbeeld dat turnen en die gevechtsporten.  Al vind ik dat we daar wel goede punten in gehaald hebben, al is het einde daarvan ook nog niet in het zicht, ik weet ook wel dat we in bepaalde sporten goede sporters hebben en dat ze ook hun best hebben gedaan om het te laten slagen.

Eigenlijk vond ik het gisteren jammer van Mathieu Van der Poel, dat hij zich zo gekwetst heeft omdat hij niet wist dat ze daar een plank hadden weg genomen, jammer maar helaas voor hem.  Hoe komt dat dan toch, vraag ik me af dat hij het niet wist, de anderen blijkbaar wel, en dan zo tuimelen en vallen, ja, je kan ook wel eens verkeerd vallen, je ziet het wel, een ongeluk ligt op een klein plekje verborgen.  Ik denk gewoon dat we hem zo in het oog houden omdat het een Nederlander is en zij spreken zo goed als dezelfde taal en tenslotte woont hij ook in België.

En verder, welja, ik heb gisteren de was weg gewerkt, gestreken zeg maar en ook nog iets opgevouwen.  Ondertussen ligt er alweer verse was in de linnenmand maar ja, je kan ook iedere dag wassen en je strijkijzer boven halen, er ligt wel vaak wat anders .  
Wat we ook nog deden was gaan winkelen, in de namiddag want in de voormiddag is het warenhuis gesloten omdat het op zondag voormiddag steeds geopend is.  Ikzelf vind dat handig, ik heb dat graag omdat je dan tenslotte toch nog wat kan halen wanneer er op het onverwacht iemand naar je toe komt.

Ach, het leven gaat verder zijn gangetje, we zitten ook weer met een kwakkelweer, de ene moment regen, onweer en donder en bliksem en de moment erna schijnt de zon weer.  Dat is allemaal geen erg als je er niet doorheen moet natuurlijk, want tegenwoordig ga ik heel vaak te voet ergens naartoe.  We proberen dan ook zoveel als mogelijk alle uitstappen met de wagen te vermijden, om te leren van ons plan te trekken wanneer we ergens naartoe willen gaan.  Ik zit daar niet zoveel mee in maar te voet geraak je dan ook niet overal, een auto is van tijd tot tijd ook wel eens nodig.

En zo had ik me voorgenomen om bepaalde dingen gaan aan te kopen elders iets verder van huis weg dus waar je zonder auto niet geraakt.  Maar omdat we toch gingen winkelen bracht ik al een paar van die spullen mee van de supermarkt hier in de buurt, ik kijk daarna de prijs na en vergelijk graag met waar we die anders halen.  Wat blijkt nu : wat anders vrij duur geprijsd staat in onze supermarkt staat nu merkelijk lager in prijs dan waar we zinnens waren om te gaan.  Dus daarvoor hoeven we dus niet weg te gaan.  Nu wil ik ook nog eens de andere prijzen gaan vergelijken . . . want als het de moeite niet loont om een stuk van hier te gaan aan te kopen, waarom dan die verplaatsing doen ?  Je kan die verplaatsing ook doen voor andere spullen en dat zullen we wel eens moeten doen ook maar niet meer met de regelmaat die we vroeger hanteerden.  We kunnen dit best ook in eigen omgeving doen, al loont het niet voor alles natuurlijk.

En zo brachten we nog wat stokbrood mee naar huis toe, dat is voor in de oven nog eens te zetten en daarna lekker op te eten met wat beleg en ook nog wat anders, ik had sla bij en we hebben tomaten in overvloed, dus ja, dat daarbij en we hebben op de koop toe nog gezonde voeding ook !  Al neem ik me voor om in de toekomst geen tomaten meer te zetten, we zullen ze wel missen als ze er niet meer zijn !

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe, geniet ervan en hopelijk krijgen we nog wat zonnestralen om alles op te warmen !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!