Dinsdag . . . een fijne morgen en toch eindelijk wat minder warm !

 


Oef, het is toch al wat minder warm en dat voel je overal, alleen zit die warmte toch nog wat binnen.  Zo had ik gisteren alles op mekaar open gezet om goed te kunnen verluchten : de ramen van de slaapkamers en het schuifraam aan het terras en ook het raam aan het keukengedeelte.  Maar als je dan in de zetel wil plaats nemen om naar het nieuws te kijken, dan voel je de tocht en dat wou ik toch maar vermijden.  Dus tussendoor even die tussendeur aan living en hal dicht doen en daarna weer open zodat de frissere lucht naar binnen kon stromen, maar niks gekort, in de avond ging niet alles weer terug dicht, maar toch warmde het nog terug op.  Buiten 20° en binnen zitten we toch nog op 24° wat ietwat te veel is van het goede.

In de voormiddag had ik al eten klaar gemaakt, aardappelen voor twee dagen gekookt, ge kent dat wel van die verse aardappelen die je nog kan pellen !  Een gedeelte werd dan in een pannetje opgebakken en toen ik daar net wou aan beginnen toen kreeg ik telefoon van Telenet, ik verwenste die telefoon al maar ja, ik had opgenomen en moest de oproep beantwoorden.  Even dan gepraat over de problemen met de wifi die we hebben sinds enkele weken en ja, ze zou een mail sturen met daarin wat ik moet doen om de zaak op te lossen.  Ik was daar natuurlijk geen stap mee verder want wat ze vertelde daar had ik echt geen boodschap aan, ik wou dadelijk een oplossing, tenslotte betaalt een mens er genoeg voor en wil je ook wat kwaliteit hebben op de koop toe, wat ons goed recht is.  Van die mail geraakte ik geen stap verder : een app installeren, dat lukte me eerst niet, daarna de test doen of een booster nodig is of niet en wat zegt dan die app, eentje bestellen natuurlijk !  Ik heb de app niet gebruikt omdat ik niet in die app geraakte omdat ik het paswoord was vergeten, dus stond ik nog even ver !

In de namiddag heb ik alles opgevouwen wat eerder al was gewassen en alles gestreken, ook dat wat ik in de voormiddag nog snel had in de wasmachine gestoken.  Ondertussen had ik dat al even in de droogkast gestoken, kwestie van de strijk wat te laten vooruitgaan.  Er lagen wat platte stukken zoals keukenhanddoeken tussen, ik had nog een resem bloesjes, topjes en dergelijke op een kapstok te drogen gehangen en die kon ik ook al strijken, samen met nog wat shorts die eerder in die voorbije warme week werden gedragen en ja, ook nog wat overhemden van de echtgenoot.  

Ach ik had er wel mijn werk aan want ik heb zelf van die topjes die dubbel zijn, een korte bovenlaag en een iets langere onderlaag, wel in dezelfde stof, dat zijn de moeilijkste om te strijken, al is het een stofje dat niet veel strijken vraagt maar je moet het toch allemaal maar doen.  Eens dan alles is gestreken dan ga ik boven nog wat over die naden want daar zijn die twee delen aan mekaar gestikt en ik wil dat ook dat bovenstuk echt wel mooi plat ligt, anders trekt het op niks . . . maar luchtig om te dragen zijn ze wel en ik zal spijt hebben mochten ze eens de geest geven.  'k Heb dan ook hier en daar wel een gaatje gezien in die stofjes, in het witte is het niet echt veel maar in het fellere gekleurde daar zitten er meer in maar daar vallen ze nog niet op !!!  Als ze nog een jaartje mogen mee gaan dan ben ik al dik tevreden, dan zoek ik volgende keer nog wel eens wat anders, als ik tenminste dan nog ergens zal geraken . . . want dat weet je maar nooit eens onze wagen moest weg vallen om de reden die jullie allemaal wel kennen.

En dat het minder goed gaat met hem, dat voel ik iedere dag, iedere keer weer een beetje verliezen hier en daar, een gaatje dat valt en dat hij niet meer opgevuld krijgt, het gaat met snelle schreden achteruit en ik vrees voor het komende jaar.  Ik zie de toekomst echt niet meer rooskleurig in, ik hoop maar dat we nog met vakantie kunnen in oktober want wat als hij niet meer in de mogelijkheid is om te vliegen en zich te gedragen, daar ben ik maar bang voor.  Wat als zijn remmingen nog meer wegvallen en hij zich niet meer kan normaal gedragen, we zijn wel volop bezig met een rusthuis maar ja, ook daar moet je vaak een tijd nog wachten eer hij kan geplaatst worden.  Ik zie de toekomst echt niet meer tegemoet, ik wil nog wel leven ook en zonder hem . . . ik weet het niet, ik moet verder maar hoe en wat, ach, ook dat stelt zich dan wel weer problemen, wat te doen en wat niet te doen . . . ik lig er soms vaak over wakker maar dat zal jullie vast en zeker niet verbazen . . .

Toch wil ik iedereen nog een heel fijne dinsdag toewensen, ik hou van een frisse morgen en die zijn er nu wel weer, niet die hitte van 's morgens voelen opbouwen en daarna in de zetel ploffen en niks meer uitvoeren dan al eens naar tv kijken, voetbal komt mijn oren en neus al uit en het is genoeg geweest, ik kan wel wat hebben maar te veel is te veel van het goede en dat willen we nu ook weer niet !  Als er dan nog eens iets anders werd gegeven, een mooie film tussendoor of ergens iets opgenomen bekijken maar ja, veel was er in de laatste weken ook weer niet te zien, het gaat naar de zomer toe, correctie, het is nu zomer, net van vandaag.

Straks is het weer avond en ik wens jullie dus al op voorhand een heel fijne avond toe, geniet nog ervan.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!