Woensdag . . .


We zijn weeral in de helft van de week aangekomen en wat staat er ons nu weer te wachten : blijkbaar terug meer wind en slechter weer volgens wat ik zo heb gezien en gelezen.  Of het ook zo erg zal zijn als in het voorbije weekend weten we natuurlijk niet.  Maar we hopen dat het geen schade meer zal opleveren voor de mensen die er nu onder te lijden hadden !

Ach, het leven is niet steeds even mooi als het ook lijkt maar daarom heb ik hier toch wat gezet van afbeelding dat iets vrolijker voor komt dan wat het leven ons soms te bieden heeft.  Ik mag niet klagen maar als anderen in je nabijheid steeds negatief doen over alles en nog wat dan krijg je die negatieve spiraal ook mee en dat is zeker niet goed voor iemand zoals ik.  Want je weet het of niet maar ik heb een 30-tal jaren geleden ook een zware depressie gehad en al die negativiteit kan ik best missen als kiespijn.  Het haalt ook mijn moraal naar beneden en met de donkere periode die er toch in de herfst zit aan te komen heb ik daar echt geen zin in !  

Ik zie mijn echtgenoot echt wel graag maar nu zou ik hem verwensen naar ik weet niet waar om toch ook eens even wat gerust te zijn.  En ik verzeker jullie dat het niet gemakkelijk is om steeds alles wat je doet te zien kelderen door zijn dwaze woorden die hij beter eens zou inslikken en zwijgen maar ja, dat zit er niet meer in tegenwoordig, ik ben zijn pispaal geworden en zal dat stigma nooit meer kwijt geraken !  Ik doe alles steeds maar verkeerd en doe zelfs niks dus wat zou ik verkeerd doen ?!  Ha, ge denkt dat ik aan het zwanzen ben, neen, de dagen dat hij me zat uit te foeteren en lawaai maakte dat horen en zien verging wou met objecten gooien dat is gelukkig voorbij maar uit mijn schulp zal hij me niet krijgen, ik verberg me daar en hoe harder hij roept en tiert, hoe dikker die schulp of schelp wordt, ik zou zelfs mijn oren kunnen afsluiten als dat al mogelijk was !

En verder, neen geen mooi nieuws verder, ik zie de zon graag schijnen zoals ze gisteren deed maar wat het vandaag zal worden weet ik niet, ik zie wel wat we vandaag doen.  Ik zal proberen van uit zijn buurt te blijven want hier op die computer heeft hij het nu weer gemunt, als ik durf recht staan van mijn stoel staat hij te lezen wat ik hier heb neergezet, hij is zo achterdochtig dat het niet meer mooi is, ik noemde het steeds jaloezie op mijn schrijfkunst maar ook dat getokkel kan hij nu niet meer verdragen, zoek dan toch ergens een hobby waar jij je goed bij voelt, ik doe dat ook maar dat heeft hij dus nooit gehad.  Ja sakkeren op mij als je dat al als hobby kan beschouwen maar veel verder gaat het ook niet . . . meer . . . !

'k Hoop dat jullie dag allemaal beter is dan die van mij en hoop maar dat je dit nooit aan de hand krijgt want het is niet alles om mee te leven hoor, en ik overdrijf echt niet.  Ik wou dat ik hier alles kon neerzetten wat ik kwijt wou maar dat kan of mag ik niet doen want dan zou het hek echt wel van de dam zijn en dat kan echt niet de bedoeling zijn !  Het is hier al een week geweest dat ik echt zou gaan lopen zijn van zijn gesakker op wat ik doe of niet doe maar het is nu zo, ervan lopen gaan is ook geen oplossing maar soms zou je dat echt wel moeten doen.  En als ik niet wist wat hij aan de hand had dan zou ik het door de vingers zien maar nu weet ik dat er geen weg meer terug is en dat het alleen maar erger kan worden.

In de week nog naar de huisarts geweest en het daar over gehad, hij vertelde dan dat hij op bepaalde vragen niet meer had geantwoord toen ze hem aan het testen waren voor de terugbetaling van zijn medicatie.  En dan heb ik hem op het hart gedrukt dat hij net wel zijn best moet doen om alles zo goed mogelijk te doen want dat daar heel veel van afhangt.  Maar neen, hij vindt dat allemaal maar dom gedoe en weet niet beter dan stomme antwoorden te geven, ja, zo zal het hier voor hem wel snel gedaan zijn maar hij beseft het gewoon niet meer, dat is zoveel te erger.  Nu begin ik ook zijn offensief steeds te doorzien en als ik zwijg en verder doen dan moet hij uit zichzelf wel stoppen want dan laat ik voelen dat het me niet meer raakt en ja, dan kan hij niks meer zeggen erover !

Geniet nog van jullie dag en sorry dat ik iedereen ermee lastig val maar het leven is niet voor iedereen even gemakkelijk, geloof me vrij, ik spreek erover mee !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!