Weer een wandeling gemaakt . . . in de morgen . . . !


Een fijne donderdag voor iedereen, het wordt toch al iets frisser en dat hebben de meeste mensen wel graag, ook ik voel dat het beter gaat dan op die echt wel hete dagen die we deze week hadden.  Maar het zal wel weer een week of wat duren eer overal uit de woning alle warmte helemaal weg is, of het moet danig afkoelen.  Voor mij is het goed als ik in de vroege morgen, lees rond 5 u, reeds de terrasdeur kan open zetten van het appartement en dan ook de tussendeur van de living naar de hal kan open laten zodat ook de frisse lucht onze slaapkamer bereikt.  En ik kan je verzekeren dat het goed doet om zo in de frisse morgen weer normaal adem te halen.  

Maar gisteren heb ik toch ook in de voormiddag een wandeling gemaakt, ik dacht bij mezelf, het is nog vroeg genoeg en veel heb ik niet klaar te maken om deze middag te eten dus dat kan best wel.  En ik toog op weg en heb weer wat beelden geschoten van het domein in de buurt . . . en denk nu niet dat ik daar alleen was, neen, even veel als toen ik in het vorige weekend ging wandelen ! Het was er niet druk maar gewoon heerlijk om rond te lopen . . .


Zo trof ik de vijver aan bij het binnenkomen van het domein, ik was eerst een kijkje gaan nemen op het talud maar dit was mijn eerste geschikte beeld dat ik heb gefotografeerd.  Je ziet dat er wat nevel hangt hier in het licht van zon maar het was er heerlijk.


Ook dit eilandje ligt wat omringd door de nevel in het water, een mooi beeld en een teken dat de herfst niet meer veraf is . . .  !


Met de zon in de rug ziet het er zo uit, hier is dus de grote roeivijver maar hij ligt er echt rustig bij, zelden gezien dat er zo weinig vogels te zien zijn of eenden en ganzen en zwanen !



Hier zijn we aan de paaltjes aangekomen, ik vond het mooi dat er niet veel planten meer in het water staan maar die welke er wel nog staan worden weerkaatst in het water.  Aan de overkant komen wij dus het domein in, de ingang ligt nog ietwat verderop maar daar gaan we allemaal over het bruggetje dat over de beek ligt, tenminste die mensen die onze kant uit moeten, er zijn nog een aantal andere ingangen ook . . .


Hier ben ik reeds dicht in de nabijheid van het nieuwe eilandje waar vaak vogels op zitten.


Maar toen ben ik een andere weg ingeslagen en naar de vijver gegaan van de trapbootjes voor de kleinen.  Daar zag ik een reiger aangevlogen komen en zich neer zetten in de boom op dit eilandje.  Zie je hem zitten ?!


Mijn toer ging verder rond deze vijver en toen kreeg ik hem in een andere houding in het oog in de boom, hij houdt echt wel angstvallig alle beweging rondom hem in het oog en vliegt op als je dichterbij wil komen !


De familie zwaan zag ik ook zitten aan een andere vijver maar ik heb ze niet gestoord, ze zaten daar zo rustig hun toilet te maken en genoten van de morgen.


Hier hebben we dan het fameuze eilandje, ook nog een zweem van nevel te zien op het beeld.


. . . en zo zijn de aalscholvers hun vleugels aan het drogen ofwel opwarmen aan de zonnestralen . . .


De nevel blijft nog wat zichtbaar over de vijver hangen maar zal weldra verdwijnen door de zonnestralen.



Hier zijn we op de evenementenweide en ook hier hangt nog een zweem van nevel maar zal ook snel verdwijnen, het hangt er gewoon vanaf in welke richting je kijkt.


Hier zie je goed dat alle planten en bomen snakken naar water en wat regen zou hier zeker welkom zijn.  Ook het gras heeft hier veel van te lijden en zal een lange herstelperiode nodig hebben.  Maar het is ook bijna herfst en dan verkleuren alle planten of tenminste toch hun bladeren en vallen later af.  Het is dan ook een manier van de boom of plant om zichzelf te beschermen . . . en dan laten ze hun bladeren vallen.


Deze struik is op vrij korte tijd helemaal ros geworden . . . je kan hem ook zien staan tussen de struiken op het vorige beeld.


En aan de uitgang van het domein heb ik me al vaak afgevraagd welke boom dit is en nu ben ik het te weten gekomen : het is een mispelboom met vruchten.  Aan de overkant van de weg staat er nog zo eentje en daar was ik al benieuwd naar, nu kon ik beter de vruchten ook fotograferen !


Ik wist niet dat de mispel zulke vorm van bomen had, steeds heb ik gedacht dat het een meer gedrongen boom was met een korte stam, zo had ik ze immers steeds in de buurt waar we toen woonden, gezien bij de buren.  Weer een vraag die ondertussen beantwoord is !


Reacties

  1. o Chrisje , jij maakt heeeel mooie beelden op je wandeling ! ben ook blij dat je koop nu in orde is , weer wat zorgen minder , ik kan hier niet altijd reageren maar lees het graag en ben blij dat jij op mijn blog komt en wat neerzet ! heel veel groeten van ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak gewoon graag beelden Ani, ik zal zelden zonder de camera van huis vertrekken tenzij we ergens anders naartoe gaan waar je daarmee geen beelden mag schieten zoals een ziekenhuis en de bank. Maar dit was allemaal met de camera van de echtgenoot, die gebruikt die van hem niet dikwijls meer, die van mij krijgt meer en meer mankementen en om nu dadelijk mijn geld te steken in een deftige camera, neen, dat doe ik liever niet op dit moment, we hebben al genoeg geld moeten uitgeven en ik bewaar nog wat voor later ook. Inderdaad zijn de twee papieren getekend zowel voor het huidige appartement als voor het nieuwe, nu valt er alleen nog maar het laatste deel te betalen. Heel wat kopzorgen die weg vallen en ik ben er niet kwaad voor. We zien wel wat de toekomst ons brengt en ja, ik schrijf graag teksten en dat je niet altijd wat zet als reactie, dat is niks, ik ben al blij als ik een reactie krijg en steeds fijn om te lezen wat je zelf schrijft !

      Verwijderen
  2. Met al die drukte die jullie hebben rond de koop en verkoop en dan nog een verhuis zal een wandeling deugd doen en dat je steeds mooie foto's maakt dat weten we ook !.Geniet van het weekend zolang het weer meezit! Een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ik al gedaan en deze morgen was ik alweer op pad in het domein. Ik vind er steeds weer mooie beelden en het deed me deugd om weer eens alleen tot rust te komen, dat is echt wel nodig op dit moment ! Nog een fijn weekend en genieten jullie er ook maar van !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!