Dinsdag . . .

 


Dinsdag en het ziet er naar uit dat het weer een mooie dag zal worden.  Al komt er in de komende dagen wel verandering en zal het fel afkoelen zodat we maar een 15° meer zullen krijgen in de loop van de dagen . . . maar we zien wel wanneer dat komt.

Zo las ik steeds de commentaar van Nancy op het blog en ook de reportage van de koers, al had ik meestal die etappe van de ronde ook al gezien op tv, ik vond het mooi verwoord en er is een goede reporter aan verloren gegaan !  Chapeau ge moet het maar doen.  Zelf heb ik meestal ook wel woorden teveel en komen ze bij mij heel vlot uit mijn computer gespoten, het is net of ze zitten klaar en de computer weer wat ik ga zeggen !

Maar zover gaat mijn liefde voor de sport niet helemaal, ik kijk graag naar de ronde van Frankrijk maar niet alleen voor de renners en wat ze daarin uitvoeren maar ook naar de omgeving waar de ronde doorheen rijdt !  Ik neem de natuur mee die we te zien krijgen en op bepaalde plekken zijn het echt wel heel mooie beelden zeker als ze in de bergen zitten.  Wat de renners doen is eerder bijzaak en ik probeer dan ook telkens wat te doen in huis zodat ik kan meekijken zoals sommige dagen de was doen en terwijl zorgen dat alles ook droog geraakt met ondertussen wat op te vouwen en met een half ook te loeren naar de tv !  Ja, ook dat kan natuurlijk en dan geniet ik dubbel als er een Belg de overwinnaar is van die bepaalde rit !  Eerst mooie beelden, mijn was die gedaan geraakt en ook dat opvouwen natuurlijk en als klap op de vuurpijl nog die overwinning van een landgenoot.  Dan pas krijg je een voldaan gevoel en is mijn dag goed gemaakt, ook al ben ik moe om steeds op alles te letten maar het loont de moeite !

En verder ga ik graag wandelen maar de laatste weken ben ik dan ook vaak in de morgen op pad geweest terwijl het nog fris is, daar hou ik zo van om dan even naar buiten te trekken en wat rond te lopen zodat je weer wat genoten hebt van de zonnestralen.  Mijn ventje vind dat meestal te koud, die trekt soms nog wat bij aan als hij na de middag gaat wandelen op de warmste uren van de dag maar dat is niks voor mij, dat brengt alleen problemen mee aan mijn benen.  Weet ge nu hoe dat noemt wat ik steeds aan de benen krijg bij het wandelen : dat zijn volgens zeggen "golfersbenen" !  

En ja, kijk het maar eens na, het heeft dan ook niks met allergie te maken maar wel met de bloedvaten en daar is niet echt een remedie tegen, je krijgt het en het komt steeds maar weer, ook als het maar even is dat je met blote benen rond loopt.  Zo ben ik meer beschermd in de morgen als ik met een short of bermuda aan de wandeling aanvang van een uur of soms anderhalf uur lang.   Ik stap dan ook nog een flinke stap door zodat ik ondertussen echt wel wat kilometers af stap maar meestal ben ik op anderhalf uur weer terug thuis binnen.  Zo zie je maar dat "gezond doen en een stap in de wereld zetten" niet altijd zo gezond is als je zelf denkt, ik probeer dan ook vaak een lange broek te dragen zodat die benen toch ietwat meer beschermd zijn tegen de zonnestralen.  Waar je wel iets kan tegen doen is tegen de jeuk die je op die plekken krijgt waar er problemen zijn met de bloedvaten is door een jeukwerende zalf te smeren, eender wat je ook gebruikt, het zal wel helpen.  Maar als het echt erg is dan krijg je een heel donker paarsrode vlek op je benen en dan heb je echt wel én pijn én jeuk aan die benen en venen, om dat tegen te gaan ga je best naar een arts die je zalf zal voorschrijven, bij mij helpt dan best een zalf met cortisone maar dan moet je wel uit de zon blijven met die benen !

En schiet niet op de pianist als ik hier alles niet juist heb weergegeven, dit is wat ik ervan weet maar ik ben heel zeker geen specialist, het is iets waar ik al dertig jaren of misschien nog wel wat meer, tegen kamp maar waar echt heel weinig bij helpt.  Ik geef dit alleen mee om anderen die misschien in hetzelfde schuitje zitten een hart onder de riem te steken dat ze zeker niet alleen zijn met dit euvel.  En ik hou van de warmte en de zonnestralen maar het is beter als ik er niet in kom zoals dit jaar, ik heb me meer uit de zon dan in de zon gehouden, zelfs tijdens de vakantie en dat is ook vrij goed gelukt, al lukt dat niet overal.

Een paar onderwerpen aangekaart waar ik wat wou over zeggen en mijn blad is vol genoeg, ik ga het hierbij laten voor vandaag.  Nog een heel fijne dag en morgen zijn we er dan wel weer, geniet nog van deze dag !

Reacties

  1. Hahaha, ik moet je bewonderen dat je de moeite deed om mijn dagverslagen te lezen zeker als sport niet echt je ding is Chris. Maar ik genoot ook van de natuurbeelden hoor en in Frankrijk hebben ze zeker ook nog heel mooie plekjes die de moeite om te bezoeken zijn. Vervelend dat die benen soms opspelen Chris maar blijven bewegen dat is het beste al zal dat de volgende dagen minder vaak kunnen want we hebben het beste van de zomer gehad denk ik , trouwens nu is het herfst! Straks kan je weer op foto-shoot gaan want ik vind de natuur in de herfst prachtig met al die warme kleuren! Nog een gezellige avond maatje en morgen gezond weer op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neem dit niet verkeerd op maar ik hou van je verslagen, heerlijk om te lezen maar het is niet echt mijn dada om de hele tijd te kijken naar een etappe en terwijl ben ik dus ook met nog wat anders bezig en dat geeft me voldoening dat ik kan kijken en tegelijk nog zorgen dat ook hier alles in orde blijft, of strijken of de was op vouwen en dergelijke dingen. En dat aan mijn benen, wel dat is een zwakte in de aders en haarvaten en de zon doet daar geen deugd aan, eigen aan vrouwenbenen zeker ?! Ik neem daar al vele jaren pilletjes voor maar op warme dagen heb ik er echt wel last van en dan doet de zon ook geen deugd meer door op die benen te schijnen als je wandelt. Ik denk niet dat er nog veel beelden zullen geschoten worden in het domein want daar staan heel veel platanen en wilde kastanjes en die bladeren kleuren niet zoals vele andere wel doen. Die vallen gewoon af en zijn verloren, worden opgezogen door de machines en worden afgevoerd.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!