donderdag . . .


Is de storm gaan liggen van gisteren of is die nog niet voorbij.  In ieder geval kijk ik weer uit naar een zonnige dag !  Want die dagen met wind en regen die kunnen we missen als kiespijn, al denkt de natuur daar wellicht gans anders over.  

En om over de natuur te praten, wel mijn hortensia die lijkt wel volledig verbrand door de zon.  Ja, ik zie steeds maar meer bladeren van de takken vallen en die lijken zelf terwijl ze er nog op staan, uit een soort dik leer te bestaan, zo voelen ze aan.  Het waren echt wel grote en mooie bladeren die eraan stonden de plant zelf leek er zo gezond uit te zien maar dat is veranderd op vrij korte tijd door de zonnestralen.  En misschien ook wel door de wind want hij staat op een terras waar de zon maar even in de namiddag schijnt dus de warme wind kan ook veel kwaad verrichten op korte tijd.  Al wat nog mooi staat zijn de geraniums, tenminste als ik er tijdig de uitgebloeide bloemen uit knip zodat alles weer fris oogt.  Groen blijven die bladeren wel maar ze zuipen ook heel wat water !  Maar dat is normaal in deze tijden dat het zo warm is geweest.

De hibiscus die heeft weer veel bladluizen op zijn bladeren zitten maar ik krijg ze er verdorie niet meer af, misschien toch maar eens weg doen, is reeds een oudere plant en die plaag komt telkens terug.  Al dat water geven in die te zonnige dagen is ook niet goed en zo bekom je net het tegenovergestelde.  Je lokt dan de bladluizen naar de bladeren toe omdat het een vochtig-warme omgeving is en ze op verzwakte planten, door de warmte dan, een fijne omgeving vinden en volop kunnen vermeerderen.  Ik zie nu overal de zwarte plakkende smurrie hangen op de pot en die is wel vrij snel te verwijderen . . . maar die bladluizen niet.  Als je dan de plant inpakt tegen mogelijk te koude nachten dan kweek je maar meer van die bladluizen want sterk worden ze dan ook wel en ze zitten nog beschut ook !

Ook de bladeren van de hibiscus vallen al vrij snel af, ze worden geel en de plant laat ze dan maar vallen ook, ze dienen tot niks meer dus straks zitten we met een plant met veel kale takken !  Ondertussen is het steeds bladeren rapen, met de borstel samen vegen op een vuilblik en snel in een zak stoppen zodat ze niet weer kunnen wegvliegen, de buren hier beneden krijgen er daar ook wel wat van maar dat is zo geen erg, die maken ook bijna iedere dag hun terras proper omdat er met die wind steeds wel wat rond vliegt.

In ieder geval mogen we dankbaar zijn voor de nodige afkoeling al is het in de namiddag meestal wel echt aangenaam weer, qua temperatuur dan toch.  En mocht er regen vallen, wel die nemen we er wel bij, ik weet echt niet wat het weer ons vandaag zal brengen en wacht het gewoon af, als je dan van een mooi moment kan genieten dan is dat mooi meegenomen !  

Nog een heel fijne dag en geniet ervan alsof het je laatste was, je weet immers nooit of er nog meer mooie dagen zullen komen !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!