dinsdag . . . en weer een wandeling gemaakt !

Voor iedereen een heel fijne dinsdag, ik was bijna verkeerd en wou zetten "donderdag", ja, dat komt ervan als je bijna iedere dag ergens wel naartoe moet gaan !  Of gewoon een afspraak hebt hier of daar, en misschien komen er ondertussen nog wel enkele bij ook want met al dat uitstel begin je nu weeral terug in gang te schieten zoals ze dan zeggen, zo ook wij een beetje.  

Ach, en een wandeling kan dan toch zo goed doen, 'k heb er toch wel veel aan gehad eigenlijk al heb ik voordien ook nog wel andere dingen gedaan en ik kon het echt niet meer aan om thuis te blijven !  Mijn voeten jeukten wel om op stap te gaan en toen ik weer terug thuis kwam was ik moe, veel erger dan ik gedacht had maar het is goed geweest en dan volgen er beelden . . . 


Of er hier ook waterschildpadden zaten te zonnen weet ik niet, in ieder geval had ik allee maar oog voor de rododendron op het eilandje, een beetje meer kleur dan al dat jonge groen mag ook wel eens !


Zo kwam ik bij dit deel van de vijver aan, ik zag al dadelijk dat er een reiger stond op de omgevallen boom die in het water ligt.  Niet iedereen krijgt die zo snel in het oog, gewoon omdat al die takken met hun kleur niet echt verschillen van de vogel, zeker als hij zich stil houdt !


Dit beeld maakte ik al dadelijk na dat eerste en ging naar de vijver van de kleine trapbootjes omdat ik daar een nest zag op het water.  Dat nest heeft al overal gelegen op het water, het drijft namelijk en waarschijnlijk hebben ze het een handje geholpen om te verhuizen volgens mijn echtgenoot me vertelde.


Hier een beeld van het nest dat reeds op verschillende plekken heeft gelegen in het water, zouden er ook jongen uit de eieren komen of werden die vervangen door andere eieren ?!


Zo zie je dat het nestje niet ver van het eilandje in dezelfde vijver ligt, hadden ze dat niet dichter bij die plantengroei kunnen leggen of is dit echt de bedoeling dat het daar goed ligt, ik weet het zo niet, als je daar met je zin zit dan is het wat anders.


Water, groen en een blauwe lucht, veel meer heeft een mens niet nodig om te genieten, het is net of dat groen nog groener wordt als de zon schijnt !




Hier een deel van die vijver met in de achtergrond de bootjes die daar nog op het droge liggen of staan, zo kan ik het niet zo goed zien op welke manier ze daar hangen/staan/liggen !


Toen ik me weer omdraaide om naar het wandelpad te gaan, zag ik dat de reiger een andere pose aannam om zijn pluimen te laten drogen, was hij te ver in het water gegaan ?!  In ieder geval, van een zonnebad kan ik ook wel genieten, alleen heb ik er in de komende dagen niet zo veel tijd voor !


Zoals je ziet staan er hier ook wel reigers, zoveel heb ik er in lange tijd niet meer samen gezien, de meerkoeten waren wel in de meerderheid . . . maar dat is normaal.


Twee zwanen zag ik op de grote roeivijver, de sierlijke vogels genoten hier ook wat van de zon.  Wat later zag ik ze opvliegen en over en weer vliegen op dezelfde vijver, toen ging ik al naar huis.  En wat ik niet had gezien was dat ze mijn richting uit kwamen, in volle vlucht over mijn hoofd vliegen toen ik over het talud verder wandelde naar de uitgang toe.  De sierlijke vogels zo in de vrije lucht zien overvliegen was mooi, ik was alleen wat te traag om de camera uit mijn tas te halen om een beeld ervan te schieten ! 


Onderweg had ik al snel gezien dat er hier niet meer klopte, deze boom heeft last van afvallende kruindelen, of hoe moet ik het zeggen, het is goed te zien dat er een rotte plek is op de boom, geen wonder dat die is gevallen en hopelijk heeft hij niemand geraakt  !


Aan de visvijver bleef alles rustig, er waren een paar jonge snaken aan het vissen van op de kant van het water, de anderen hadden hun volle uitrusting bij zich en genoten ook van het mooie weer.


Als ik het goed heb dan zie je hier een zwanennest.  Ik had het beeld wat uitvergroot om alles beter te zien, trouwens op mijn grote computerscherm is het goed zichtbaar.  Ook toen kreeg ik helemaal vooraan de waterschildpadden in het vizier, het is alleen jammer dat ik dit niet eerder had gezien.  Verdorie, en naar dat zwanennest heb ik me suf gezocht maar niet goed genoeg rond gekeken blijkbaar in de voorbije weken !


De gezaaide bloemen hier aan de roeivijver zijn mooi, heel mooi te noemen, geel, wit, geel en wit, het is mooi wat er staat, ze mogen er echt wel zijn.


Met dit zonnige beeld neem ik afscheid, meer werd er niet gefotografeerd, blauwe lucht, witte wolken, wat gele irissen en wat rode wilgenroosjes die hier staan en het riet in het water, meer hoeft dat niet te zijn !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!