woensdag . . . we zitten in de helft van de week !

Eerst en vooral wil ik iedereen een heel fijne woensdag toewensen, geniet van deze dag en ook van alle komende dagen.  We hebben mooi weer en daar moeten we van profiteren om een wandeling te doen, wat beweging te nemen en ja, verder kan je ook zitten zinnen natuurlijk op je balkon of terras.  Dat is iets wat ik vermoedelijk vandaag wel eens ga doen, genieten van het mooie weer en als de wind me er niet te fel plaagt dan zal ik het er wel vol houden tot de zon begint weg te gaan achter het nabije appartementsblok.

Gisteren, dinsdag, maakte ik een fijne wandeling in het domein en dat er foto's te bekijken vallen moet ik zeker niet vertellen . . . 


Toen ik wat dichter bij de rand van het water kwam wou deze gans in de verdediging gaan en ik ben wijselijk blijven staan, of het haar nest is durf ik te betwijfelen maar ik denk toch dat er ergens in de buurt wel een nest te bespeuren is, anders gedragen ze zich niet zo !


Aan het eilandje in de visvijver kon ik weer wat zonnekloppers waarnemen, de waterplanten doen het hier ook tamelijk goed.


Nu nam ik deze weg, over het Lovenarenbroek heen stap je hier naar deze uitgang van het domein toen, er zijn er wel verschillende moet ik erbij vertellen, onder die luifel onderdoor ga je dan naar de boerderij toe of naar de weide waarvan ik eerder al een beeld heb getoond met die bloeiende bomen, zijn het echte fruitbomen of zijn het eerder sierbomen, dat weet ik niet zeker, ben ook geen kenner !


Wat ik vorige keer niet heb gefotografeerd is dit beeld van spelende mensen en kinderen samen.  Het is een mooi beeld maar wordt zowat verstopt door de boompjes die er omheen groeien, natuur is mooi maar ze mag toch niet de bovenhand nemen !


In het verlengde van de vijver met de trapbootjes voor de kleinsten, liggen deze resten van een omgevallen boom.  Ik was reeds vaak gaan kijken of ik er zonnende schildpadden zaten maar nooit eentje kunnen zien, nu dus wel, ze hebben de weg gevonden hier naartoe !


In de vijver aan het verkeerspark zat er maar eentje, ofwel zitten de anderen onder de grote bladeren maar dat zou me verwonderen !


Veel zon/schaduw kan je hier vinden, een mix waar het nodig is en volle zon voor de waterschildpadden, meer moet dat niet zijn !


Deze vogels kan je hier ook niet meer wegdenken, nu zat er maar eentje zich te warmen aan de zonnestralen, de aalscholver een saaie vogel, vergeet het maar, heb je zijn mooie verenkleed al eens goed bekeken ?!


Aan deze bank achter het zwemdok gelegen tegen het water, staat dat je moet blijven bewegen, maar die eenden die hier liggen die kunnen blijkbaar niet doen wat er staat !


Ik denk dat het steeds dezelfde twee schildpadden zijn die hier zitten te zonnen in dit water.


Zo zie je de omgeving ook eens aan het water waar de schildpadden zitten te zonnen, het gedeelte water is gelegen achter het zwemdok, de witte panelen zijn een afboording van de ligweide aan het zwembad.


Aan de grote roeivijver was het vrij kalm, ook normaal omdat er alleen maar buurtbewoners toegelaten zijn, maar ook op het eilandje was bijna niks te zien.


Een fuut maakte weer van zijn oren toen ik wat dichterbij wou komen, heb het dan ook maar gelaten zoals het was.  Ben wel even verder gaan kijken of daar soms niet een nest te zien was maar niks gevonden.  Je kan dan ook niet overal komen langsheen het water.


In deze buurt vond ik dit polletje blauwe hyacinten tussen bladeren en onkruid of liever, een paar kastanjeboompjes die daar zijn uitgeschoten.


De kaarsen van de paardenkastanje wou ik ook nog vastleggen, al lukte het niet zo goed omdat er te veel wind stond tussen die bomen.  En niet overal hangen die kaarsen laag genoeg om er een beeld van te schieten met deze camera.


Hier het water waar vroeger dat mooie bronnetje opwelde en alles wat in beweging hield.  Daar kon je in de winter vaak mooie beelden schieten als het wat gevroren had maar ook wel in de zomer natuurlijk.


 Hier links was dat bronnetje en de rest is nu ook wat beplant met de gele lis denk ik, of zijn ze nog andere soorten die hier groeien, zo goed weet ik het niet.  


Toen ik naar de rand van het water ging sprongen er wel een stuk of acht kikkers in het water, ik had ze ook verstoord in hun zonnebad.  En dan maar snel een beeld schieten van een zoekplaatje, ik vind er twee maar als je er meer ziet, laat me dat dan maar weten !


'k Heb het gedicht hier nog maar eens neergezet, in volle zomer zie je dat niet zo goed staan omdat het dan overal schaduw is, als je er net voorstaat valt het mee maar anders loop je er zonder kijken voorbij, het staat immers vlak aan de weg naar de kijkhut boven het water, die nu afgesloten is.


In de grote roeivijver vond ik toch nog een nest van een meerkoet, ik vrees wel dat ze er snel naartoe varen als ze weten dat er eieren liggen, ik heb nog bijna geen eendjes meer gezien, ik vond het vreselijk, een moedereend met een kleintje, één enkel.  En vorige week zag ik er nog een eend met wel tien kleintjes, waar gaan we naartoe ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!