zaterdag . . .


Neen, gisteren heb ik hier niks komen vertellen, 'k had andere zaken te doen !  Ja, mijn woning is weer eens deftig onder handen genomen.  En om eerlijk te zijn, ik was ook al in het begin van de week aan het poetsen geslagen . . .

Zo had ik in het begin van de week reeds een kast verschoven, die onder de tv staat, dat is een vrij lage kast en die hanteert gemakkelijk dus die kan ik vlot over het parket schuiven.  Zo geraak ik dan ook overal achter en aan, alleen voorzichtig zijn want de wifi staat daar ook en nog heel wat andere aansluitingen.  Dus draden zie je daar genoeg en soms is er maar een klein werkje nodig om een aantal apparaten te doen uitvallen !  Zo ook deze keer.  

Ik zette na het poetsen alles weer op hun plaats en dacht : nu ga ik eens rustig naar dat ene programma kijken wat ik had opgenomen . . . mis poes, ik zette de tv aan, tot zover nog niks vreemd te zien, zag dat die kast scheef stond, niet gelijk met de muur erachter en verschoof die nog wat in de goede richting . . . en geen beeld of klank meer !  En dan maar weer schuiven en zoeken waar het zou zitten, ja alles bij mekaar is handig maar het kan dus ook problemen met zich meebrengen.  Maar ik kwam gewoon aan een bepaalde stekker aan : die stak niet ver genoeg in het stopcontact, waarschijnlijk omwille van het schuiven met die kast.  Er eens deftig op geduwd zodat die weer vast zat en alles werkte weer opnieuw.  

Wat er ook achter die kast zit is een bepaalde schakelaar, als die normaal aan staat dan werkt de tv, de videorecorder, de soundbar en ook die doos die dient als een soort hub voor je apparaten allerhande.  Handig is het wanneer je een tijdje van huis weg bent, je schakelt gewoon alles ermee uit en er branden ook geen lichtjes meer, dus er is ook geen wifi meer aanwezig en van die dingen allerhande.  

Maar nu verder met het poetsen, ik had al gestofzuigd in de voormiddag, we aten op de middag maar een bord soep met een boterham erbij en daarna begon het werk "met nat" zoals er vaak gezegd wordt.  Eerst de kamers, badkamer, hal, toilet en de keuken, dat zijn vloeren die dezelfde behandeling moeten krijgen en dat gaat vrij vlot, wil zeggen dat je ook reeds een heel deel van de woning hebt gedaan.  Dan heb ik wat thee gezet, ik had er dorst van gekregen en zette me toch even neer aan de computer.  Thee gedronken en daarna maar weer aan de slag.  

In de living moet er wel wat verhuisd worden naar hier en daar zodat je snel verder kan werken, als de vloer leeg is dan werkt dat heel gemakkelijk en iets verschuiven dat doe ik niet als het anders kan.  Zo verschuif ik mijn tafeltje met de orchideeën wel naar een andere zijde van de living als ik in die ene hoek bezig ben, langs de andere zijde staat de tafel en die wordt wel vaak verschoven maar dat haalt niks uit als je ze niet echt weg kan zetten, dus die verschuiven we even, kuisen er achter en ervoor en dan terug op haar plek zetten, verder niets, de stoelen staan, of beter gezegd, hangen op de tafel en die worden later weer op hun plek gezet.

Omdat ik dus eerder reeds achter een aantal kasten had gepoetst was de rest ook vrij snel gedaan maar toch kruipt er telkens weeral wat werk in, nu was het niet meer opletten in de hoeken of je alles had gepoetst, dat was voordien reeds gedaan.

Maar nu blijven mijn ruiten nog steeds vuil, dat is misschien wel iets voor de komende week of weken, we zien het wel als er tijd is en goesting en deftig weer.  Want met regenweer die ruiten poetsen heeft ook niet zoveel zin, we zien wel.

In ieder geval nog een heel fijn weekend, geniet ervan en maak er ook mooie dagen van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!