woensdag . . . een mooie dag ?!


Voor iedereen een heel fijne woensdag, we zijn weeral over de helft van de week, vrijdag is een hoogdag en dan zijn er weinigen die moeten werken.  Alhoewel dat tegenwoordig wel eens zo kan zijn voor verplegende en dergelijke die in ziekenhuizen werken of de mensen die instaan voor de ouderen in zorgcentra.

Wordt het vandaag nog mooi of niet, geen idee eigenlijk, we maken er het beste van en daarom dacht ik hier wat beelden te zetten van onze vakantie, daar is toch nog wat zon op te zien en ik laat jullie mee genieten  . . . meer moet dat toch niet zijn !


We zijn dus met de catamaran naar Puerto de Mogan gevaren, al waar we mooie witte huisjes met bloemen versierd te zien kregen.


Hier drentelen velen rond aan de haven, daar begint het fraaie uitzicht maar het is toch niet zoals je dat verder op internet kan bekijken.  Het zijn allemaal mooie beelden, daar niet van maar  je verwacht er wel meer van dan er te zien is . . . zelf vond ik het wel de moeite waard om er eens naartoe te gaan . . . al kan je dat op je eigen ook wel doen met een taxi of ander vervoer zoals de openbare bussen . . . 


Zulke lanen zijn dus mooi om te zien en de felle kleuren van de huisjes erbij die voornamelijk wit zijn . . . en goed onderhouden maar wel echt klein zijn sommige . . . !


In de haven was het water zo helder dat je zelfs kleine vissen kon zien zitten, ook grote natuurlijk maar mooi is het toch om te zien !


Een speenvarken dat klaar was om versneden te worden, kan lekker zijn als je er een deftige schotel van maakt met groenten en een aardappeltje . . .


In de hoofdstad liepen we ook rond met een gids die deskundige uitleg verstrekte, hier kregen we zelfs regen te verwerken, al zijn we uit de regen niet uit geweest !


Dit gedeelte van een woonhuis wordt bewaard omdat de mensen zouden zien hoe ze vroeger woonden, of er verder nog wat goed is aan dit huis durf ik te betwijfelen, alhoewel . . . 


In de basiliek waren zuilen, een hele boel zelfs, en ze leken wel palmbomen als je zo het geheel bekijkt . . .


Ondertussen was het al vrij laat geworden en de zon scheen fel op onze hoofden, ook hier werden een aantal beelden geschoten.


En hier krijgt de natuur de bovenhand, een soort hagedissen die hier leven kunnen echt wel heel groot worden, ze krijgen hier voedsel van al wie in de omgeving woont en er zijn ook mensen die erop toezien dat ze goed worden behandeld.  Ook de duifjes, die met niet zovelen meer zijn, die krijgen op tijd en stond voedsel toegediend, hebben we met eigen ogen kunnen zien !


Hier wandelen we naar de vuurtoren toe, het is een wandeling die we vaak doen en dan lummelen we maar wat in de omgeving rond, gaan iets drinken, soms iets eten en keren dan weer heel rustig naar het hotel terug.  De wandeling langsheen de zeedijk is heel aangenaam maar als het middag is kan de zon danig doorbranden . . .


Op de verjaardag van mijn ventje dronken we een fles leeg, hier zie je ons op het terras van onze kamer in het hotel.


Vorige jaren kregen we er nog een hapje bij maar deze keer niet, besparingen ?!


Op wandel naast het water, hier wat foto's maken als er vogels te zien zijn tenminste.  Vorig jaar waren we op een gelukkig moment gekomen, dit jaar was het er uitzonderlijk erg rustig, zelfs de grote vissen langsheen de zijkant waren niet meer te zien, waren ze misschien afgevangen omdat er zovele waren ?!  Ik meen wel dat er een niveauverschil was met vorig jaar van het water . . .


In dit kraaiennest zat een vogel maar ik meen erin een reiger te herkennen, niks vreemd dus te bekennen, jammer maar helaas, vorig jaar zagen we meerdere grote vogels en ook waadvogels . . .


Deze zilverreiger zat hier dus ook tussen het welige groen, stond dat vorig jaar hier niet onder water ?!


En nu zijn we ook in de onderbouw van de vuurtoren geweest, daar staat wat kledij en allerlei andere spullen ten toon.  Dit gebouw was eerder niet open omdat het werd gerestaureerd.  Er was ook een huldiging aan de gang en daarvan profiteerden wij om er eens naar binnen te gaan, het was wel de moeite waard.


Zo krijg je dan ook binnen de rest van de vuurtoren te zien, door het glazen dak, handig gedaan zou ik zo zeggen . . . !


Hier zie je de soldaten met een deel van de vaandels staan, wat erop stond daar heb ik geen idee van, kijk ook eens naar de laarzen, de echtgenoot stond in bewondering voor de laarzen.  Zij kregen vroeger geen hoge schoenen bij het leger die aan deze konden tippen, is ook al lang geleden natuurlijk dat hij zijn legerdienst deed !


Vele mensen kuieren hier langs de haven en kijken rond naar de boten en de huizen, zo ook wij dus.


Je ziet de kleine huisjes, hoger dan dit zijn ze nooit, overal dezelfde hoogte en echt breed zijn ze ook niet, maar wel mooi wit geschilderd en met felle kleuren afgebiesd aan deuren en ramen.  Het zijn echt wel mooie straatjes om in rond te lopen !


Nog een ander zicht, hier zie je de kliffen die boven het water uitsteken en vele in hammen vormen, het is een echt ruige kust met veel overal veel lavarotsen.


Zulke kanalen hier en daar doen het ook de naam krijgen van het Venetiƫ van Spanje, ziet er echt wel mooi uit met die bloemen en planten, ook onder de bruggen.


Hoe groen kan het ook zijn kan je hier zien . . .


Mooie bougainvillea en andere planten op en rond de huizen . . .


Met dit beeld sluiten we dit gedeelte af, er staan mooie dikke bloemen op . . .


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!